Nyförvärvet Samuel Keflit svarade för ett av Luckstas mål i åttondelsfinalen mot Sidsjö-Böle. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Lucksta till kvartsfinal i DM efter en klar seger över seriekollegan Sidsjö-Böle

(2020-03-25)
Sidsjö-Böle räckte för dagen inte till mot seriekollegan Lucksta i den sista åttondelsfinalen i DM.
– Bara att konstatera att vi mötte ett bättre lag idag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf efter 1-4-förlusten.

Sidsjö-Böle kom till lir med utespelaren Erik Senestad mellan stolparna i DM-åttondelen mot Lucksta.
Men det hade nog inte ens hjälpt med en erfaren keeper då Lucksta tog ett tidigt initiativ. Det dröjde dock till knappa tio minuter kvar av den första halvleken innan Oliver Widahl fick hål på Senestad.
Samuel Keflit ökade på efter dryga timman spelad men Sidsjö-Böle vek inte ner sig utan nye Erik Nelin reducerade med lite drygt tjugo kvar.
Men någon nerv i matchen hann det inte bli då Jakob Melander i stort sett omgående skickade in LIF:s tredje fullträff.
"Imvemtariem" Dennis Moberg avslutade sedan målskyttet för kvällen med sitt 4-1-mål.
En lika klar som rättvis seger och nu väntar division 3-laget Östavall på bortaplan i kvartsfinalen. Preliminärt speldatum är den 8 april

– Bara att konstatera att vi mötte ett bättre lag idag. Lucksta hade ett högre bolltempo och löpte mer. Vi fick en väg in i matchen när vi reducerade till 1-2 men han aldrig utnytta energin från målet innan de satte trean. Då var det kört för oss. Överlag så kan vi betydligt mer än det vi visade idag, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
Eklöf fortsätter:
– När det gäller att seriestarten eventuellt kommer att flyttas fram rejält och serien kommer att spelas som en enkelserie gör det hela betydligt mer slumpartat vilket är tråkigt. Men vi får se, kanske kommer vi häruppe i Medelpad att till slut få spela en full serie.
– Vi försökte ta tag i spelet från start gjorde det ganska bra. Men hade svårt att ta sig förbi sista biten. Vi blev lite stressade under första halvlek men när 1-0 kom efter ett bra anfall där de flesta var inblandade släppte det lite. Under andra halvlek gjorde S/B oss lite sämre och vi hade svårt under en period men visade bra inställning som gjorde att vi fixade 2-0 och gjorde nästan direkt 3-1 efter deras reducering. Sedan rullade vi på. Några nya positioner för några och en bra match för oss att försöka hitta rätt med nya spelare och några nya positioner, säger Luckstas spelande tränare Jimmie Nordberg.