Östavalls matchhjältar mot Matfors. Till vänster inhopparen Christoffer Strandin som satte segerbollen i slutminuten och till höger säkre målvakten Manne Vallström som vid 0-0 gjorde en matchavgörande räddning. Foto: ÖIF.

Östavall klara för kvartsfinal i DM efter kvällens seger – inhoppare avgjorde i slutminut

Inhopparen Christoffer Strandin sköt Östavall till DM:s kvartsfinal sedan han placerat bollen förbi Matforskeepern i matchens absoluta slutskede efter att tagit till vara på en lös boll.
Strax innan hade Brukets Blås nyförvärv från Hassel, Gustav Salomonsson, ett gyllene läge men skottet smet strax över.
Små marginaler!

– En typisk försäsongsmatch kändes det som men glädjande visar det sig att vi har en bred trupp med bra kvalitet där många är med och hackar om en plats i startelvan. Idag hade vi bytt ut sex spelare och ändrat på åtta platser i lagen men ändå spelar vi jämnt mot Östavall, ett lag som har en imponerande defensiv. Ändå skapar vi några bra chanser i den andra halvleken där deras målvakt gör en bra räddning plus att vi skjuter över i ett fint läge precis innan deras segermål, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.
– Vi svarade för en sisådär insats idag, var inte jättepigga och hade inget tryck i varken ben eller spel även om vi drog upp ett par fina anfall. Tur att vi kan luta oss på vårt starka försvarsspel en sådan här dag, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Bäst på plan
I Matfors plussar vi för att Oliver Spjut är tillbaka efter den ryggskada som höll honom borta från hela fjolårssäsongen.
Manne Vallström var prickfri mellan Östavalls stolpar och svarade också för en matchavgörande räddning i den andra halvleken vid ställningen 0-0. Jesper Gulliksson kom in efter paus och gav laget energi.

Matfors IF - Östavalls IF0-1
2020-02-21 - 19:15 - Nordichallen
0-1 Christoffer Strandin (60)
Domare: Rickard Lingensjö