Div. 4 Medelpad:
IFK Sundsvall - Kubikenborgs IF 2-1
2020-06-16 - 19:00 - Baldershovs IP

Bild 1. Oliver Lundgren var tillbaka i IFK-tröjan och svarade för två mål i premiären mot Kuben och kan titulera sig matchvinnare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 2. Oliver Lundgren ger IFK Sundsvall ledningen efter hörna sedan han tryckt in en retur efter Alexander Aspenruds skott i den 52;a minuten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 3. En kvart efter ledningsmålet håller sig Oliver Lundgren ånyo framme efter en hörna och nickar in 2-0 till sitt IFK Sundsvall. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 4. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 5. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 6, Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 7. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 8. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 9. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 10. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 11. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 12. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 13. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 14. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 15. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 16. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 17. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 18. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 19. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 20. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 21. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 22. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 23. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 24. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Oliver Lundgrens två hörnmål fixade premiärsegern för IFK Sundsvall: "Slagit säsongsbästa"

(2020-06-16)
Fasta situationer blev avgörande när IFK Sundsvall besegrade Kuben i premiären av Medelpadsallsvenskan.
Seger med 2-1 där båda hemmamålen kom efter hörnor där nyförväret Oliver Lundgren var sist på bollen.
– Grymt skönt med en seger och jag har redan slagit säsongsrekordet för antal mål, säger den defensive mittfältaren nöjt

Den emotsedda seriepremiären av Medelpadsallsvenskan bjöd på ett fantastiskt väder under tisdagskvällen och Lokalfotbollen valde att bevaka nykomlingarna IFK Sundsvall och det unga Kubikenborg på Baldershovs gröna naturgräsrektangel.
Men den första halvleken bjöd mest på besvikelse då det märktes att lagen var ringrostiga. Kuben hade mest boll men förmådde aldrig hota det hembackande IFK-laget mer än vid två tillfällen. Först fick Yahje Shino ett bra läge men avslutet gick utanför den bortre stolpen och det andra var när Eddie Åman bara fick till en strumprullare mitt på hemmamålvakten Alexander Hasselmalm.
IFK hade ett par inspel i boxen som hade kunnat blivit farliga, annars nada och 0-0 var det enda vettiga resultatet i paus.

Den andra halvleken blev friskare även om matchbilden var den i stort sett samma. Kuben rullade boll, IFK backade hem och tätade till och mot det hade inte "Tigerränderna" något motmedel.
De farligheter som vaskades fram kom efter IFK Sundsvalls fasta situationer och matchens första mål kom följdriktigt efter en hörna. Bollen landade hos en omarkerad Alexander Aspenrud som tryckte av men bortakeepern Calle Forslund räddade, bara för att momentet senare få se bollen insparkad av IFK:s återvändare från Torpedo Kamrat i Uppsala, Oliver Lundgren.

En kvart senare utnyttjade IFK en ny hörna och den här gången nätade Lundgren med huvudet, 2-0. Hans andra mål i matchen av den defensive mittfältaren som brukar snitta max ett mål per säsong...
Kuben fortsatte mala på men alla försök var fruktlösa och det var IFK:s omställningar som hotade mest.
Kuben skulle emellertid få lön för sin möda i värmen men det krävdes en straffspark för att sätta nätet i dallring, exekutör William Rutenius Östman. Efter reduceringen, som kom på stopptid, blåste duktige domaren Krister Sandin av matchen inför jublande hemmaspelare och ledare.

Lokalfotbollen-TV:
• Intervju med matchhjälten Oliver Lundgren

Tränarsnack:
• IFK Sundsvalls tränarduo nöjd efter segern.
• Kubentränaren Tobbe Fanberg inte lika nöjd

Bäst på plan:
Två hörn mål och ett otroligt slit som defensiv mittfältare. IFK Sundsvalls nyförvärv från Torpedo Kamrat i Uppsala, Oliver Lundgren, var planens bäste aktör.
En blomma även till domaren Krister Sandin som också svarade för en fin premiärinsats.