Matchfakta & Referat

Omgång 21

SFK tog viktig bortaseger
Selånger FK:s närmade sig säker mark efter viktig seger borta mot bottenkonkurrenten Eskilstuna City. Stor segerorganisatör var Daniel Andersson med två mål och en assist.
– Det här var en blytung seger, säger Selångers tränare Anders Högman.
I matchen mot Eskilstuna City låg fokus från Selångers sida att spela ett bra försvarsspel och försöka utnyttja Citys sårbara defensiv. Något som gav frukt redan efter 15 minuter när Petter Andersson bredsidade in 1–0.
– Det var en relativt jämn match, där vi inte gör någon topprestation. De har väldigt tekniska spelare framåt men bakåt är de lite svagare, säger Anders Högman.
I andra halvlek utökade Daniel Andersson till 2–0 efter ett friläge och även om City reducerade så redde Selånger ut stormen.
Med fem omgångar kvar ligger Selånger på nedflyttningsplats, men under hösten har laget hittat formen och jagar nu Västerås ovanför strecket som har två poäng mer med en match mindre spelad.

Eskilstuna City är ytterligare ett steg närmare spel i division 2 kommande säsong. Lördagens hyperviktiga bottenmöte med Selånger förlorades med 3-1.
- Så länge chansen finns att klara oss kvar kommer vi att göra allt vi kan, säger anfallaren Emil Fritzell.
Det var City som ägde matchinledning - ja, egentligen hela första halvlek - men det var gästande Selånger som gjorde det enda målet.
Efter en kvart kom en kontring och ett väggspel som friställde Petter Andersson distinkt kunde trycka in ledningsmålet för gästerna.
- Vi skapade massor - som vanligt. Men vi gjorde inte mål - som vanligt, summerar kantspringaren Serkan Pektas rätt bra.
När sedan gästerna utökade till 2-0 efter en timmes spel kändes loppet kört.
Men så fick City in en reducering när Emil Fritzell stötte in bollen från nära håll 22 minuter från slutet.
- Vi fick väl lite energi av det målet men skapade inte så jättemycket tyvärr, säger målskytten.
Med fem minuter från slutet kom så också målet som avgjorde tillställningen. Daniel Andersson kunde göra sitt andra mål för dagen i öppet mål efter en kontring.
- Just nu känns det väldigt surt, säger Fritzell.
/ saxat från Martin Tolén, Eskilstuna-Kuriren (länk)

Dalkurd FF - Umeå FC 2-0 (1-0)
2013-09-21 - 15:00 - Domnarvsvallen

Eskilstuna City FK - Selånger FK 1-3 (0-1)
2013-09-21 - 16:00 - Tunavallen

BK Forward - Västerås SK 0-0 (0-0)
2013-09-22 - 15:00 - Trängen

Valsta Syrianska IK - IFK Luleå 2-1 (0-1)
2013-09-22 - 15:00 - Midgårdsvallen