Grupp D3

Matfors IF - Alby FF (1) 2-0 (2-0)

2013-03-10 - 13:00 - Westhagen

1-0 Linda Sjödin 13

2-0 Emelie Engberg 17

Matchen i korthet:

Två snabba mål i mitten av den första halvleken blev avgörande. Linda Sjödin satte ettan för Matfors i den 13:e minuten och knappa fem minuter senare ökade f d Luckstaspelaren Emelie Engberg på till 2-0 för div. II-laget. Båda målen tillkom efter hörnor. Tvåmålsförsprånget höll sig sedan intakt resten av matchen. Sett till chanserna så låg MIF närmare 6-0 än ett reduceringsmål för Alby.
Tränarsnack:

- Vi spelade hyfsat. Ovanan att vara på en stor plan lyste dock igenom. Vi skapade en oerhört massa chanser och jag tror vi brände en 6-7 frilägen, säger Matfors tränare Magnus Östman.

- Vi var inte tillräckligt beslutsamma vid deras bägge hörnmål. I den andra halvleken spelade vi 0-0 vilket måste anses som ett fall framåt. Men lite tur hade vi gjort ett mål på slutet och fått till ett oavgjort resultat, säger Albys tränare Lennart Magnusson.

Bäst på plan:
Matfors: Olivia Åsberg. Yttermittfältaren gjorde sin första A-lagsmatch och tog för sig och utmanade sin försvarare flera gånger på ett lyckosamt sätt.

Alby: Elin Ottosson. Högerbacken krigade hela tiden och gav aldrig upp och var väl den i försvarsledet som hade bäst koll på sin motståndare.

 

Medelpads FF F15 - Alby FF 1-0 (0-0)

2013-03-12 - 20:00 - Westhagen

1-0 Emma Larsson (straff) 39

Matchen i korthet:
Medelpads distriktslag för flickor födda 1998 vann sin första match. Trots ett ganska markant bollinnehav krävdes det en straff i den 39:e minuten för att bärga segern. Innan dess hade Albys målvakt gäckat distriktslaget flera gånger om med flera fina räddningar och säkert spel i övrigt.

Efter ett ihopslag tog bollen oturligt på handen på en Albyspelare, som försökte skydda sig, men enligt reglerna - straffspark, då händelsen skedde innanför straffområdet. Stramaren satte Emma Larsson välplacerat och då var t o m Julia maktlös.

Nu blir det seriefinal mellan MFF F15 och Matfors IF på lördag. En extra intressant match för Magnus Östman då han är förbundskapten för det ena laget och sportchef för det andra...
Tränarsnack:
- Det här var vår första match med distriktslaget och det tar ett tag innan vi blir ihopspelta. Tycker ändå vi rullade boll bra men borde kanske spelat lite rakare emellanåt och även gjort ett par mål till sett till de chanser som vi skapade. Vi hade ungeför 60-70% av bollinnehavet vilket också var vår målsättning - stort bollinnehav och få motståndarna att jaga, säger förbundskaptenen Magnus Östman.

- Trots förlusten så skall vi ha godkänt för vår insats och vi kommer allt närmare en seger, säger Albys tränare Lennart Magnusson.
Bäst på plan:
MFF F15: Maxine Björkholm. Innermittfältaren från Selånger vann och fördelade bollar och var hela tiden spelbar. En storspelare i vardande.
Alby: Julia Karhonen. Albys sista utpost vill egentligen inte stå i mål vilket är synd då hon utöver att hon är bra på själva bollmotandet även skapar viktig trygghet i hela försvarsspelet genom sitt agerande. Ett tips från en gammal keeper, fortsätt mellan stolparna - då kommer Alby att ta många poäng i årets div. III.

 

Matfors IF - Medelpads FF F15 (1) 1-2 (0-0)
2013-03-16 - 13:00 - Westhagen

1-0 Malin Larsson 27

1-2 Amanda Hamrin (inkl. hcp-mål) 42

Kort om matchen:

Båda lagen bemödade sig att försöka hålla bollen inom lagen via markpass vilket fungerade riktigt bra - fram till respektive straffområde. Typiskt att matchens två mål kom efter ett distansskott och en hörna.

Malin Larsson gav Matfors ledningen tidigt i den andra halvleken sedan hon fått på en bra träff från distans och målvakten i Medelpads F15-lag, Ellen Sjödin från Selånger, hann bara känna vindraget innan bollen svepte in över henne.

Med åtta minuter kvar kom så avgörandet. Och precis som Lokalfotbollen förutspådde var det landskapslaget som skulle gå vidare tack vare ett handikappmål. Amandra Hamrin tog tillfället i akt sedan Matforsförsvaret inte lyckats rensa efter en hörna. Så Amandas mål blev alltså två tack vare Värmecupens handikappsystem att lag ur lägre division.

Nu väntar div. I-laget Selånger i semifinal. Tuffast möjliga motstånd men man har två handikappmål i ryggen och lyckas man få in en boll så blir det tre.

Tränarsnack:

- En rolig match att spela för tjejerna då båda lagen försökte hålla bollen efter backen. Det tog dock stopp 3/4 in på deras planhalva, men Malins kanonskott var snyggt. Det märks att vi fortfarande är ringrostiga och ovana att spela på stor plan, det här var ju bara vår andra match på en elvamanna, säger Matfors tränare Peter Broman.

- Vi hade lite respekt för Matfors i inledningen och det blev lite panik i ett par situationer. Efter ett tag kom vi in i matchen och spelade som vi sade innan att hålla bollen inom laget och rulla efter marken och var noggranna. Kul att gå vidare men nu väntar Selånger. Men resultatet är inte så viktigt, vi fokuserar mer på att utbilda spelare, säger förbundskaptenen Magnus Östman.

Bäst på plan:
Matfors: Frida Björklund. Normalt yttermittfältare men fick gå ner på en ovan vänsterbacksplats och löste uppgiften galant.
Medelpad: Hanna Wiklund. Mittbacken var lugn och resolut i sitt försvarsarbete.

Tabellen

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Medelpads FF F15 (III) 2   2 0 0 3 - 1 6
2. Matfors IF (II) 2   1 0 1 3 - 2 3
3. Alby FF  (III) 2   0 0 2 0 - 3 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes.

 

Fotnot 2:
1:an  till semifinal, 2:an och 3:an till placeringsmatch.