Seger trots att SDFF 2:s nolla sprack efter 257 minuters spel
-
Det hjälpte inte att Sund lyckades spräcka SDFF:s nolla efter 257 minuters spel. Petra Blückert & Co blev ändå utan poäng då Wilma Bondén målade dubbelt när SDFF tog sin tredje raka seger i Damtreans inledning.
- Skönt med ännu en seger, men hittills har vi inte fått spelet att stämma fullt ut. Samtidigt så ska vi känna oss nöjda med nio poäng av nio möjliga, säger SDFF-tränaren Johan Widell.

Två mål av Wilma

SDFF 2 började i ett bra tempo och skapade direkt chanser och redan efter sju minuter stötte Wilma Bondén in 1-0 efter ett snyggt inspel av Ebba Lundgren. Därefter gick matchen i stå och inget utav lagen verkade sugen på att prestera bra fotboll. Resten av första halvlek hade sedan några ströchanser från båda håll men några fler mål blev det inte innan paus.
I andra halvlek blev det bättre tempo från båda lagen men allt eftersom tröttheten anlände hos Sunddamerna tog SDFF över mer och kunde skapa en del halvchanser och i den 59:e minuten kunde Wilma göra sitt andra mål för matchen på ett snyggt skott i nättaket.
SDFF fortsatte och ligga på utan att skapa de riktigt heta chanserna och i minut 77 kom istället reduceringen genom ett skott från Isabelle Åhlén som styrdes in via en SDFF-försvarare.
- För övrigt det första målet som vi släpper in i årets division 3 efter att ha hållit tätt bakåt i 257 minuter, säger SDFF:s tränare Johan Widell.
Starkt av målvaktsduon Emma Olsén och Olivia Abrahamsson att ha spikat igen så pass lång tid.

Ändrade karaktär

Efter målet ändrade matchen karaktär och Sundspelarna började jaga en kvittering. Dock höll SDFF inte bara ifrån sig utan kunde även punktera matchen i slutminuten då Cassandra Åström bröt in från vänsterkanten och sköt ett placerat skott i bortre burgaveln.
 - Skönt med ännu en seger, men hittills har vi inte fått spelet att stämma fullt ut. Samtidigt så ska vi känna oss nöjda med nio poäng av nio möjliga. Det blev lite nervöst när Sund gör 2-1 men vi lyckas hålla undan och det var en skön känsla när Cassandra placerar in 3-1 målet, säger Widell.
- Tycker överlag det var en välspelad match, så länge vi orkade. Blev kanske lite mycket tjongande när orket tröt. Vi är inte riktigt tränade för att orka 90 minuter och idag fick vi jaga spelare för att få ihop fullt lag, säger Petra Blückert i Sund.
Bäst i SDFF var Ebba Lundgren och Wilma Bondén. Dessutom ett extra plus till Nelly Sundin som kom in efter halvtid och styrde upp innermittfältet.
Jämnbra överlag i Sund men 14-åriga Clara Rosenholm stack ut lite extra och tog för sig ute på sin kant med sin riviga spelstil.

Publik: 30

Heffnersklubbans blott 15-åriga målvakt Frida Forslund är en jätte-talang som kan bli hur bra som helst med rätt skolning. Tjejen är totalt orädd och har en tajming i sitt spel som lovar mycket.