Kuben 2:s målgörare mot Holm. Fr v. Arvid Larsson, Albin Bång och tvåmålsskytten Matti Pesonen. Foto. Jesper Hellström.

Komfortabel 4-1-seger för Kuben 2 mot Holm: "Vi bara ångade på"

(2020-06-28)
Kuben 2 kunde ta en komfortabel 4-1-seger över Holm hemma på konstgräset.
Gästerna reducerade visserligen till 1-2 i inledningen av den andra halvleken.
– Vi ångade bara på och säkrade segern med två mål till, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Bottenkämpande Holm fredade sitt mål i en halvtimme på Kubens konstgräs. Då knäade Arvid Larsson in en hörna och isen var bruten.
Matti Pesonen ökade strax därpå ledningen men tidigt in i andra blev det lite nerv då August Ekenberg reducerade på en av Holms få framstötar.
Nerven höll sig i knappt fem minuter innan Matti Pesonen satte sitt andra mål och med lite drygt tio minuter kvar fastställde Albin Bång slutresultatet till 4-1. Dock utan vare sig buller eller bång.

–  Det var lite lojt idag men jag tycker vi hade fullständig kontroll på matchen så när som vid deras reducering. Efter den så ångade vi bara på och säkrade segern med två mål till. Utöver målen hade vi även några ramträffar plus att deras målvakt var duktig, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.
– Det var klasskillnad, vi hängde inte med riktigt och Kuben 2 låg nog närmare 6-1 än vi 2-2, säger Holms assisterande tränare och lagledare Peter Lind.

Bäst i Kuben var bollvinnaren på mitten, Victor Wallgren och högerwing-spelaren Matti Pesonen som hade bra fart matchen igenom och äntligen lossnade målskyttet. Dubbelt upp till och med.
I Holm svarade den smidige målvaktsbjässen Martin Ntitebem ånyo för en stark insats fram till han tvingades utgå tåskadad med en kvart kvar. Ersättaren Pontus Vesterlund tackade för förtroendet och spikade igen. Mittbacken Andreas Nilsson förtjänar även han beröm.

Kubikenborgs IF 2 - Holms SK 4-1
2020-06-28 - 15:00 - Kubikenborgs IP, konstgräs

1-0 Arvid Larsson (29)
2-0 Matti Pesonen (33)
2-1 August Ekenberg (48)
3-1 Matti Pesonen (52)
4-1 Albin Bång (79)
Domare: Henrik Hörnfeldt, Sörberge