Ali Kanso Mahmoud satte Sunds tredje mål Ali Kanso Mahmoud satte Sunds tredje mål

Sund visade att man kan göra mål på många olika sätt

(2016-05-20)

Sund är tunga att möta. Det fick Lucksta bli varse om på fredagskvaällen.
4-0 på Sörforsvallen imponerar.
– Vi löser matchen på ett bra sätt sett över 90 minuter, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.


Sund tog tag i taktpinnen direkt på Sörforsvallen och redan efter elva minuter rullade Dennis Bergström in bollen i hörnet inne i ett tätt befolkat straffområde.
Efter dryga halvtimmen lirade Zakkaria Bel Mekki fram en löpande Bakary Dampha till 2-0. Ett snyggt mål för den förre Luckstaspelaren, som dock borde lägga bort sitt "trash talk" på planen. Låter inte bra och hör inte hemma på en fotbollsplan. Åtminstone inte i Medelpadsfyran.
Bara minuten senare kom även 3-0. Efter en brytning långt nere på egen planhalva spelade man sig fram i banan via fem-sex passningar. Avslutet blockerades emellertid av hemmaförsvaret men Ali Kanso Mahmoud höll sig påpassligt framme och slog in returen.
– Vi lät dom aldrig komma tillbaka när vi gjorde mål och det var även kul att dom tre målen kom till på tre olika sätt och efter varierat anfallsspel, säger Sunds tränaren Göran Sundqvist.

Lucksta visade i inledningen av den andra halvleken att man inte gett upputan ryckte upp sig markant. Dock utan att få till någon reducering.
Med elva minuter kvar kom det definitiva avgörandet. På David Lundqvists inspel halkade en hemmaförsvarare och Zakkari Bel Mekki fick fritt fram att sätta 0-4.
– Vi hade bud på ett fjärde mål redan tidigare. Annars gick vi ner något i andra när vi inte orkade hålla samma fokus, säger Göran Sundqvist och fortsätter:
– Vi löser ändå matchen på ett bra sätt sett över 90 minuter, säger "Sunkan".
– Blev lite för stora siffror men vi släppte in lite för enkla mål. Är dock nöjd att vi kunde gå ut och göra en bättre andra halvlek. Men Sund är verkligen tunga att möta och dom vinner klart och rättvist, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

Stefan Krantz resolut i Luckstas mittförsvar.
Michael Ankarmark, även han mittback, raderade ut Luckstas anfallsspel.
Längst bak var Stefan "Ryssen" Bjertung stabil och gjorde sitt jobb, d v s hålla nollan. Annars var det som vanligt kollektivet som imponerade i Sund där ingen föl ur ramen.

Läs även:
• Sund tog tre rättvisa poäng mot Lucksta

Matchfakta:
Lucksta IF - Sund IF 0-4
2016-05-20 - 19:00 - Sörforsvallen
0-1 Dennis Bergström (11)
0-2 Bakary Dampha (32)
0-3 Ali Kanso Mahmoud (33)
0-4 Zákkaria Bel Mekki (73)
Domare: Jan Boström (lugn och sansad men något ojämn bedömning)
Publik:

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.