Div. 2 Södra Norrland

Ny förlust för Matfors
Redan utslagna Matfors IF föll med 1–6 i säsongens sista match.
Matfors IF har haft en jobbig säsong i division II södra Norrland. Bara tre segrar har det blivit under säsongen för brukslaget och degraderingen var ett faktum redan innan den sista omgången.
Mot Hille hemma på Thulevallen höll Matfors spelet väl uppe i 45 minuter. I andra halvlek rasade laget dock ihop ordentligt och till slut blev blev det smärtsamma 1–6 i denna sista omgång.
​läs mer på st.nu

Forcering gav poäng
En stark avslutning gav Alnö 2 poäng mot Edsbyn.
Med bara sex minuter kvar att spela låg Alnös andralag under med 3–1 hemma mot Edsbyn i damernas division II södra Norrland. Men innan slutsignalen hann ö-laget med att både reducera och kvittera och därmed rädda en poäng i säsongens sista match. Kvitteringen kom i matchens sista minut.
Poängen var dock av akademisk betydelse då kontraktet redan var säkrat innan matchen.

Alnö 2 spelade ur Matfors
Matfors damer åker ur division II södra Norrland.
Det står klart efter gårdagens derby mot Alnö 2, som ö-laget vann med 4–1.
– Det är alltid kul att vinna, men det är klart att det är tråkigt att spela ur Matfors. Samtidigt var det kanske inte i dag det avgjordes, utan tidigare under säsongen, säger Alnös 2:s tränare Markus Söderholm.
Alnö 2 var det spelförande laget matchen igenom, men Matfors vek inte ner sig. Till slut kunde dock de rödklädda Alnötjejerna göra ett par mål och säkra segern.

Tungt även för Alnös andralag
A-laget föll med 0–7 i Piteå. Alnö IF:s andralag i division II södra Norrland gjorde det bara något bättre mot Mohed.
– Bragden var att vi fick ihop ett lag. Vi hade en 47-åring (Karin Sjölin) som debuterade i målet, säger tränaren Markus Söderholm.
De två målen gjordes av en annan comebackande veteran: Kristin Larsson.
– Samtidigt hade vi två riktigt bra tjejer födda 1998-1999 med, Wilma Abrahamsson och Alice Granqvist.

Gjorde hattrick mot Matfors
Nästjumbon Matfors är i behov av poäng i division II södra Norrland – men kammade noll mot topplaget Hudik.
Hälsingarna hade en 2–0-ledning i paus. Och i den andra halvleken utökade Jenny Blomdahl tre gånger om.
Hudik leder serien på 35 poäng, lika många som tvåan Ljusdal.

Michaela Andersson sprang igenom och gjorde matchens enda mål när Alnö 2 vann över Stensätra med 1-0. Foto: Fredrik Lundgren

Alnö 2 slog topplaget Stensätra
Topplaget Stensätra har bara förlorat tre matcher i årets serie, två av dom i Medelpad mot lag på den undre halvan av tabellen...
För ett par veckor sedan 1-2 mot Matfors och idag 0-1 mot Alnö 2 på Släda IP.
Segern var dessutom rättvis och hemmalaget var det något bättre matchen igenom och flyfotade Michaela Andersson oroade deras försvar gång på gång.
Inte oväntat var det också hon som avgjorde matchen med en genomlöping i slutet av den första halvleken.
Defensivt stängde Alnös ytterbackarna effektivt och mittbackarna jobbade stenhårt med bara ett par små misstag. Unga Zoe Tomley får dock det extra lilla plusset för sina mycket fina 70 minuter.
Mittfältet med "gamla" Gabrielle "Gabbi" Bergström, som gjorde ett mycket bra inhopp efter lång frånvaro, och Anna Enered vann det mesta på mitten och tog hand om alla "lösa" bollar.
Stensätra hade svårt att forcera igenom och de farligheter man skapade kom främst genom fasta situtioner.
Om Stensätras spelare var en besvikelse, vad skall man då säga om deras supportrar? Hela tiden skrek dom och lät mycket otrevliga med svordomar och annat mot bland annat domare Frida Nelin. Då skall man också veta att hela domartrion gjorde en helt okey insats, inga större fel alls. Skämmes ta mej fan, som salige Jakob Dahlin brukade uttrycka sig.

Veronica Wärme satte två. Veronica Wärme satte två.

Storseger för Matfors i måste-match
Matfors var tvungna att besegra jumbon Bollnäs för att fortfarande ha chansen att fixa nytt div. II-kontrakt.
Och man gjorde så - med accuratess.
De oranga hälsingskorna skickades tillbaka med en svidande 1-7-förlust.
MIF-tjejerna fick en bra start på matchen och redan i den fjärde minuten sprang Veronica Wärme igenom på Johanna Broman fina djupledsboll och satte 1-0.
I mitten av halvleken ökade Veronica på även till 2-0 efter Nike Borgströms hörna.
Därefter dröjde det ända till den 68:e minuten innan nästa mål föll då Isabelle Bronemo höll sig framme på Amanda Wallins passning.
Malin Larsson och Isabell, igen, ökade snabbt på till 5-0 innan Bollnäs fick sitt tröstmål.
Emma Jakobsson och Johanna Broman fastställde i slutminuterna segern till 7-1.

Petra Åkerlund krockar med målvakten, reser sig sedan och bredsidar in avgörande 1-3. Foto: Fredrik Lundgren.

Alnö 2 slog serietrean - borta!
Alnö 2 krigar om att hänga kvar i den södra Norrlandstvåan.
Idag stärkte man verkliga sina odds genom att bortabesegra serietrean Hille med 3-1. En präktigt skräll!
Man har nu fem pinnar tillgodo på Matfors, som föll knappt mot topplaget Ljusdal.
- Rättvis seger och en riktig lagseger där alla är värda ett extra plus i kanten, säger fotbollspappan och Lokalfotbollens utsände Fredrik Lundgren.

Matfors damer har en tung säsong. Mötet med Edsbyn var något av en måstematch för att hålla bottenstriden levande, men Edsbyn drog i stället tillsammans med Valbo ifrån under lördagen, mycket tack vare Emma Edling som var farlig med fyra mål.

Alnö 2 har ett kort försprång ner till Matfors på nedflyttningsplats. Matchen mot Valbo var en av de matcher som de på papperet skulle kunna vinna för att göra ett betryggande ryck.
Men ett stabilt Valbo gjorde ett mål i vardera halvlek och är nu själva de som gör ett litet ryck bort ifrån bottenstriden.

I 45 minuter stod Alnö upp bra – men i andra halvlek tröt orken.
– Vi orkar inte riktigt 90 minuter, säger tränaren Michael Brundin.
Alnö är inne i en intensiv matchperiod just nu, och eftersom förstalaget spelade match under lördagen kunde man inte fylla ut bänken för laget i damtvåan.
– Vi hade två stycken i dag. Tjejerna var väldigt trötta i paus och orkar inte riktigt i 90 minuter, säger Brundin som ändå lyfter fram inställningen.
– Trots att det rinner i väg i slutet så hängde inte tjejerna med huvudet.
Hudiks seger var välförtjänt och ett extra plus går till Alnös målvakt, Fanny Backlund, hälsar Brundin.

Nästjumbon i division II södra Norrland, Matfors, lyckades inte knappa in på lagen ovanför nedflyttningsstrecket.
Trots mål redan i den första minuten får Matfors fortsätta att kämpa i botten sedan man förlorat mot bottenkollegan Valbo hemma på Thulevallen med 1-4.

Emma Jakobsson kan det här med frisparkar. Emma Jakobsson kan det här med frisparkar.

Matfors föll med tvåsiffrigt
Matfors IF hade en tung lördagseftermiddag borta mot Moheds SK som bjöd på målkalas i Division II Södra Norrland. Hemmalaget rivstartade med tre mål innan halvtimmen hade spelats.
I den 32:a minuten skapade Matfors IF:s Emma Jakobsson lite spänning med sin reducering till 3–1.
Moheds SK hann dock med att göra tre mål ytterligare innan halvtidsvisslan ljöd. Slutresultatet skrevs till slut till hela 11–1.
- Vi hade många ordinarie spelare borta och fick en tidig skada på Fia Berg. Värt att nämna är att i alla fall Emma Jakobsson för andrà matchen i rad slog in en frispark, säger assisterande tränaren Christian Nyberg.

Hoppsan! Redan efter 45 sekunders spel låg Alnö 2 under med 0-1 mot seriejumbon Bollnäs.
Närmaste kvarten var ganska jämn men sedan Pernilla Lundgren vänt till 2-1 inom loppet av ett par minuter vägde allting över i hemmafavör.
5-1 i paus speglade övertaget bra. Elin Rydberg 3-1, Michaela Andersson 4-1 och Pernilla Lundgren igen, till 5-1.
Efter chocken uppträdde Alnös försvar säkert de få gånger Bollnäs stack upp och på mitten var Elin Genberg, inlånad från div. I-laget, en gigant och styrde och ställde det mesta.
Anfallet med Lina Candell och Pernilla Lundgren var glödheta viket också fem mål i en halvlek också påvisar.
Den andra halvleken fortsatte i samma anda. Det var spel mot ett mål med något enstaka anfall för Hälsingetjejerna. 7-1 kunde lika gärna ha blivit 12-1 men flera missade frilägen, skott i målramen och halvmetern utanför gjorde att segersiffrorna hölls nere .

Matchhjälten Olivia Åsberg. Matchhjälten Olivia Åsberg.

Vilken härlig skräll på Thulevallen!
Stensätra kom obesegrade till Thulevallen mot ett Matfors placerat under nedflyttningsstrecket. Stensäker tvåa på stryktipset således.
Stensätra hade också det mesta av spelet men hemmalaget var farliga när man väl stack upp och i mitten av den första halvleken kunde Emma Jakobsson göra 1-0 efter en frispark.
Målet blev halvlekens enda trots att fler chanser skapades i värmen.
Den andra fortsatte med övervägande bollinnehav för Stensätra och det mesta av spelet förlades på Matfors planhalva men hemmalaget försvarade sig bra.
Dock kunde Sandvikenslaget kvittera med lite drygt tio minuter kvar genom Lisa Sundell.
Gästerna tryckte sedan på för en kvittering men mitt i pressen kontrade MIF och Olivia Åsberg kom helt fri - och satte segerbollen.
Då återstod bara fyra minuter på den digitala matchklockan.
- Vi gjorde en riktigt stark insats medans de var förvånadsvärt bleka, om man jämför med förra mötet som de vann med 4-0. Trots värmen behövde vi bara göra ett enda byte, säger assisterande tränaren Christian Nyberg.

Alnös andralag gjorde en svag insats i bortamötet med Ljusdal, när division II mellersta Norrland började om på onsdagen.
Laget var förvisso med i matchen efter 45 minuter, men i den andra halvleken orkade man inte hålla jämna steg med hemmalaget.
– Det här var årets bottennapp. Vi såg orkeslösa ut. Det var 2–2 med en kvart kvar, berättar tränaren Michael Brundin.

Mål igen av "Cissi" - men ingen poäng. Mål igen av "Cissi" - men ingen poäng.

Matfors höll emot en halvlek mot serieledarna
Matfors förlorade vårepilogen, som väntat, mot serieledarna Hille på bortagräs.
Ett Hille som var riktigt på spelhumör och redan från avspark pressade tillbaka Matfors. MIF:s försvarsspel var emellertid på topp och man (kvinna?) stod upp bra men två snabba baklängesmål kring halvtimmen gjorde att gävlelaget fick ett försprång i målprotokollet.
Cecilia Hagberg hann emellertid reducera innan pausvilan och 1-2 gjorde att det trots allt var en öppen historia inför den andra halvleken.
Seriens skyttedrottning satt dessvärre tidigt 3-1 och sedan orkade inte MIF stå emot utan det razzlade in ytterligare tre bollar bakom Malin Pettersson.
Matfors skall i alla fall ha beröm för sin försvarsinsats trots sex i baken, man mötte nämligen ett riktigt bra Hille, men framåt skapade man inte mycket mer än "Cissis" mål.
Efter en tung vår med skador och sjukdomar i en redan tunn trupp ligger man näst sist inför sommaruppehållet. Med en bra höst finns ändå ett nytt kontrakt inom räckhåll.

Sent mål sänkte Alnö
Alnös andralag gjorde en bra andra halvlek i bortamötet med Edsbyn i division II.
Men det räckte inte till några poäng för tjejerna.
– Det stod 2–2 länge och det var väl det vi hoppades på, men så rann det in en boll på slutet, säger tränaren Michael Brundin.
– Jag ska också säga att Edsbyn var bättre än tabelläget visar.
Alnö är nu sjua i tabellen, med två poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Paulina Byström gjorde två mål i derbyt. Paulina Byström gjorde två mål i derbyt.

Alnö vann damderbyt
Alnös andralag gjorde en bra match mot Matfors i division II södra Norrland.
Laget vann med 4–0 och klev därmed över nedflyttningsstrecket.
Matfors halkade ner under detsamma.
Alnös tränare Michael Brundin var nöjd med sitt lags insats.
– Vi gör en bra match, även om det rinner iväg på slutet. Matfors försöker också spela fotboll, och det ska de ha beröm för, säger han.
– Båda lagen har chanser, men i slutändan tycker jag att vi vinner rättvist.
Alnö, som låg näst sist i tabellen inför matchen, klev nu upp på säker mark. I alla fall tillfälligt.

Alnö 2 var ytterst nära poäng hemma mot mittenlaget Mohed.
Man startade matchen riktigt bra och pressade ner hälsingetjejerna långt ner på egen planhalva första tjugo men någon utdelning fick man aldrig.
Sista halvan av första var det jämnt skägg, om man kan skriva så när det är damfotboll?
I den andra orkade inte riktigt de unga alnötjejerna utan mer robusta Mohed tog över men inte heller dom hade den rätta udden - tills det bara återstod tre minuter vill säga. Då hann Emelie Becker upp en boll precis på Alnös kortlinje, drev inåt och begravde bollen i den borte burgaveln.
Hemmalaget satsade i slutet allt på en kvittering, flyttade upp, men åkte på en kontring i den sista minuten och Emelie Becker kunde göra sig själv till tvåmålsskytt.
Förlusten gör att Alnö 2 halkade ner till näst sista plats i tabellen då Edsbyn vann jumbomötet med Bollnäs och passerade.

I den södra Norrlandstvåan spelar Alnö 2 hemma på Släda IP mot Moheds SK. Ingen lätt uppgift, men inte omöjlig. Vid seger mot tabellfemman från Hälsingland klättar det unga Alnölaget över nedflyttningsstrecket.

Matfors hade ingenting att sätta emot när Hudik kom på besök till Thulevallen i damernas division II södra Norrland.
Redan i halvtid var ställningen 4–0, siffror som drygades ut med ytterligare tre mål i den andra halvleken.

Där tar Matfors div. II-tjejer emot Team Hudik i den första matchen i omgång 7.
Risken finns att gästerna är numret för stora men MIF har skött sig bra i sin comeback i förbundsserierna och spelar man på topp är man inte chanslösa.
Förnuftet talar dock för bortaseger med 2-1.

Matfors började bra, men hade svårt att komma till avslut mot Ljusdal i damernas division II.
Ljusdal sköt en del distansskott, men inga egentliga farligheter.
I andra halvlek tog Ljusdal över mer och mer och kunde vinna till slut – trots hårdnackat motstånd av Malin Pettersson i Matfors mål.

Stöttespelaren Cissi Hagberg återvänder till MIF efter studi-er på annan ort. Stöttespelaren Cissi Hagberg återvänder till MIF efter studi-er på annan ort.

Matfors fyller på tunn trupp
Matfors har haft lite ont om spelare i inledningen av årets damtvåa men nu ser det ut att ordna upp sig. Man har nämligen gjort klart med fyra nya spelare som kommer att bli spelklara under denna vecka och nästa.  Dessa är:
Kristina Wiklander från Sund IF blev spelklar igår men är just nu ute och reser och kommer hem i juni. Från Selånger kommer trion Astrid Hermansson, Frida Berg och Elin Svensson och dessa blir spelklar den 5 juni.
- Sedan får vi hem, och redan fått, spelare som har varit ute och rest samt studerat på annan ort. Anna Nylander och Rebecca Mattsson är redan igång och tränar, Madelene Bergqvist och Cecilia Hagberg är tillbaka efter studier i början av juni och Frida Bergkvist är åter månaden därpå, säger Matfors  damers sportchef, Magnus Östman
Matfors IF spelar sin nästa match i morgon fredag hemma på Thulevallen mot Ljusdals IF.

Lördag 25 maj

Alnö IF 2 nollade på hemmaplan
Alnö IF:s andralag förlorade lördagens match mot Valbo i Division II södra Norrland. Hemmalaget spelade upp sig efter paus, men fick aldrig till en kvittering.
– Vi ryckte upp oss i andra. Hade matchen varit tio minuter längre så tror jag att vi hade fått in ett mål, säger lagledaren Carina Norberg.

Matfors damer saknade åter igen flera spelare, när de skulle på bortaresa till Edsbyn.
Efter tidigt underläge hämtade sig inte riktigt Matfors.
– Vi kom inte riktigt upp i nivå förrän sista 10-15 minuterna. Men då var det redan kört. Tyvärr saknar vi många spelare på grund av sjukdom, skador, resor och jobb, säger assisterande tränaren Christian Nyberg.

Emma Jacobs-son satte två pytsar. Emma Jacobs-son satte två pytsar.

Matfors kryssade i svängig match

Matfors tog en poäng borta mot tabelljumbon Valbo. Detta efter en svängig match där slutresultatet skrevs till 3–3.

Bortalaget tog en tidig ledning, men efter en svängig andra halvlek blev det till sist delad pott.

– Vi var inte på topp. Det var ett ganska rättvist resultat i slutändan, säger Matfors tränaren Peter Broman.

Maja Scharin gjorde ett av Alnömålen. Maja Scharin gjorde ett av Alnömålen.

Uddamålsförlust för Alnö 2 mot serieledarna

Alnö 2 gjorde en riktigt bra match borta mot Team Hudik men fick ge sig med uddamålet av fem mot serieledarna.

– Alnö 2 är det i särklass bästa lag vi mött i serien. De spelar fin fotboll. Inga långa bollar utan spelar sig ur varje situation, säger Team Hudiks tränare Kåge Pettersson till Christina Bodén på Helahalsingland.se, och fortsätter:

- Jag tror att Alnö 2 kommer att vinna många matcher om de spelar som de gjorde i kväll. De är ett bra lag, men inte bättre än oss hoppas jag.

Alnös mål gjordes av Maja Scharin och Hanna Laajanen.

Linda Mellander gjorde ett av målen för Alnö 2. Linda Mellander gjorde ett av målen för Alnö 2.

Stabila segrar för både Matfors och Alnö 2

Både Matfors och Alnö 2 tog stabila segrar i damtvåan i dag, totalt 9-0!

MIF vann med 4-0 hemma på Thulevallen och Alnö 2 i Bollnäs med 5-0.

Matfors fick en perfekt öppning i sin match då Veronica Wärme gjorde 1-0 redan i den tredje minuten.

Amanda Wallin ökade på i den 21:a minuten och hade sedan inga problem att hålla avståndet och t o m utöka det i andra via två mål av Jenny Broman.

- Det såg riktigt bra ut emellanåt och det var aldrig något snack, säger ass. tränaren Christian Nyberg.

Alnö 2 avgjorde sin match mot Bollnäs på Solrosens konstgräs under den andra halvan.

Sophie Brundin gjorde 0-1 efter en kvart men när Linda Mellander satte tvåan tidigt in i andra lossnade det rejält samtidigt som hemmatjejerna började hänga med huvudena.

Elin Rydberg x två straffar och därimellan Hanna Laajanen gjorde att ö-tjejerna segersiffror kunde skrivas till 5-0.

- I dag utnyttjade vi ytorna på ett perfekt sätt till skillnad mot tidigare och vi spelade riktigt bra fotboll, säger tränaren Michael Brundin.

Matfors fick en tuff premiär i damernas division 2 södra Norrland när laget gästade Stensätra. Hemmalaget kunde ha vunnit med ännu större siffror än de 4–0 som blev fallet. Matfors hade sex ordinarie spelare borta.

– Vi förstod att det skulle bli tufft och vi tröttnade mot slutet, säger tränaren Peter Broman.

15-åriga Sophie Brundin, dotter till tränaren Michael, gjorde Alnö 2:s första mål i div. 2. 15-åriga Sophie Brundin, dotter till tränaren Michael, gjorde Alnö 2:s första mål i div. 2.

Förlust för Alnö 2 i premiären

Alnö 2 förlorade div. II-premiären i eftermiddag mot Ljusdals IF, ett lag som A-laget slog ut i kvalet till div. I ifjol. Och det inte utan besvär.

Ö-tjejerna inledde riktig bra och hade fler bud på ett ledningsmål men den rätta udden saknades.

Med tio minuter kvar av den första halvleken tog istället gästerna ledningen på ett praktskott av, vricka inte tungan nu, Parichat Dabseephai, men av lagkamraterna kallad Bami. Efter en motläggsfint fick hon på en mindre missil mot bortre hörnet som helt ställde Fanny Backlund i målet.

Baklängesmålet tog tungt och verkade fortfarande sitta i då den andra halvleken började för den hann knappt gå tio minuter innan Bami satte sitt andra mål för dagen på en halvträff. För förarbetet stod Matilda Wennberg som gjorde rena Kurre Hamrin-raiden efter kortlinjen innan hon spelade bollen snett-utåt till Bami.

Tränarens dotter, Sophie Brundin, reducerade efter fast situation när det återstod 12 minuter och det blev lite spänning i matchen. Ljusdal uppträdde dock rutinerat och släppte inte till någon mer bakåt.

Förlust för det unga Alnögänget men en förlust med förtröstan.

Att seriesystemet gjordes om påverkade även division II södra Norrland. För Matfors damer betyder det att de flesta matcherna blir mot lag man aldrig har mött.

– Det blir en utmaning, konstaterar tränaren Peter Broman.

Försäsongen har varit upp och ner för de blåvita från Thulevallen. Bland annat har en lång frånvarolista ställt till det.

– Men när det har stämt har det sett bra ut, berättar Broman.

– Vi vill ju spela oss fram längs backen och inte "tjonga" upp bollen så fort vi får den. Vi är inte riktigt där än, men det har sett bättre och bättre ut.

Broman har tittat på de andra lagens resultat, och konstaterar att det kommer bli tufft. Riktigt tufft.

– En målsättning är ju att vi ska hålla oss kvar. Men vi nöjer oss inte där. Vi vill bli ett mittenlag, säger han.

Michael Brundin i AIK-tröjan. Michael Brundin i AIK-tröjan.

Alnö 2 hoppas på övre halvan

Det andra Medelpadslaget i serien är Alnö II.

– Vårt mål är att tjejerna ska utvecklas, så vi kommer gå runt på mycket folk. Sen hoppas vi så klart hamna på övre halvan, säger tränaren Michael Brundin, som ni säkert kommer ihåg som försvarsrese i IFK Sundsvall, AIK och GIF Sundsvall då det begav sig.

I och med att Alnös division I-lag har en ganska tunn trupp kommer man att plocka upp tjejer från division II-laget.

– Det kommer säkert att drabba oss, men det är så det funkar, säger numera 47-årige Brundin.

Amanda Persson - ung veteran i MIF. Amanda Persson - ung veteran i MIF.

Matfors Amanda Persson: "Vi vet att det blir en tuff serie i år"

Nästa helg är det seriestart för nya div. II Södra Norrland för damer. En serie med tio lag från Medelpad, Hälsingland och Gästrikland.

Från Medelpad deltar Alnö IF 2 och Matfors IF.

Matfors träningsspelade igår, 2-2, mot ett förstärkt Torpshammars lag 2 (div. III-laget).

Matfors mål gjordes av Amanda Wallin och Emelie Engberg medan Torps gjordes av "A-lagsspelarna" Therese Nordlund och Anna Edin.

- Det var en rätt jämn match, många lägen åt båda håll. Stundtals fin fotboll blandat med en hel del tjong från oss bägge. 2-2 kändes rättvist och speglade väl matchen rätt bra, säger Matfors "veteran" Amanda Persson.

Spelade ni med ert tilltänkta premiärlag igår?

- Jag skulle nog kalla det ett något "B-betonat" förstalag. Vi har en del spelare som är borta på säsongsjobb, studier på annan ort och skadade/ sjuka.

Hur ser det ut inför seriepremiären kommande helg?

- Det känns positivt men ännu är det väl några spelarpositioner som ska finslipas.

Ni vet att det blir en tuff serie för er i år?

- Det blir ju det, bara hoppas vi överlever.

Bara ni är beredda mentalt att ni kommer att åka på en hel del förluster, kanske några stora t o m?

- Skulle nog tro att några av oss "äldre" kommer få ta ett tungt lass på den biten att hålla dom yngre över vattenytan på den fronten..

Bara ni slipper skador på "fel" spelare, t ex dig, så är det inte omöjligt att ni kan hänga kvar. Det ser ut att bli en ojämn serie.

- Oj, tack! Hoppas jag kan hålla mig hel i år. Jag spelade min första match på ett år idag. Men kändes bra i kroppen så, kan nog gå vägen. Bara hoppas vi kan skramla ihop tillräckligt m poäng för att hänga kvar.

Lokalfotbollen håller tummarna.

- Tack för det.

Onsdag 13 februari

Alnö 2 och Matfors börjar borta i div. II-premiären

Det har tagit sin lilla tid men nu är även spelprogrammet för div. II Södra Norrland, damer, klart.

Och båda våra Medelpadslag börjar borta.

Alnö IF 2 mot Ljusdal, som Alnös A-lag slog ut i kvalet till div. I, medan Matfors åker till Sandviken för möte med Stensätra lördagen den 4 maj.

Premiäromgången spelas enligt följande:
Hille IF - Edsbyns IF
Ljusdals IF - Alnö IF 2
Bollnäs GIF - IF Team Hudik
Stensätra IF - Matfors IF
Valbo FF - Moheds SK

Veronica Wärme, ett av två nyförvärv i Matfors div II-lag. Veronica Wärme, ett av två nyförvärv i Matfors div II-lag.

Tisdag 5 februari

Första nyförvärven klara för Matfors damer

Matfors damer jagar förstärkningar inför div. II-comebacken.

Och det har väl gått sisådär.

Nu har man emellertid gjort klart med två spelare.

- Malin Larsson, 20, från Selånger FK men tidigare Infjärden SK i Norrbotten, där hon bl a blev distriktsmästare, och Veronica Wärme från Älandsbro AIF, som även spelat i BIK Härnösand, kommer att lira med oss i år, säger tränaren Magnus Östman.

Malin spelar på mittfältet men kan även ta en plats i försvaret medan Veronica huserar längre upp i planen, mittfältet eller anfallet är hennes rätta element.

Bägge blir spelklara nu i veckan.

Malin Pettersson, en av två målvakter i Matfors som kommer att få en svettig säsong. Malin Pettersson, en av två målvakter i Matfors som kommer att få en svettig säsong.

Måndag 14 januari

Har Matfors och Alnös damer tagit sig vatten över huvudet?

Torpshammars IF, Alnö IF 2 och Matfors IF är de Medelpadslag som kommer att spela i nya damtvåan i år.

Västralaget TIF kommer att spela i Mellersta Norrland medan Alnöbilagan och Matfors kommer att delta i div. II Södra Norrland.

Men frågan är om inte både Alnö 2 och Matfors har tagit sig vatten över huvudet?

Alnö 2 kommer direkt från div. IV och har ett A-lag som skall spela i div. I Norrland. Div. I-spelet kommer att kosta en bred trupp, betydligt bredare än den man hade i div. III.

Vilka spelare kommer att bli över och kunna användas i "B-laget"? Särskilt under höstspelet. Risken är att stommen i andralaget kommer att få ägna mycken tid i A-laget i ettan.

Jag vill inte måla fan på väggen men jag är orolig när det gäller Alnö 2 i tvåan. Långa resor och mycket smisk kan bli en backlash för klubben som kan tvingas använda allt för unga spelare i (för) tuff konkurrens.

Och hur kommer det att gå för Matfors IF:s damer?

Matfors IF, som "bara" kom 6:a i div. III Medelpad ifjol, fick en förfrågan till div. II-spel sedan Sundsvalls DFF 2, Stöde IF och Njurunda IK, som alla kommit före MIF i fjolårstabellen tackat vänligt men bestämt nej till promovering.

- Vi ställde frågan till tjejerna om dom ville köra, och dom var positiva till div. II-spel, säger sportchefen och fjolårstränaren Magnus Östman.

- Risken hade varit att vi tappat spelare om vi varit kvar i trean, påpekar Östman.

Några spektakulära nyförvärv kan emellertid inte MIF-damerna visa upp ännu.

- Emellie Engberg spelade i Lucksta tidigare men höll upp ifjol och gör comeback, säger Östman.

Enda nyförvärvet?

- Ja, så här långt men vi har några fler spelare på gång, framförallt tjejer som spelat med oss tidigare, säger Östman.

Hur är läget annars just nu? Mycket folk på träningarna?

- Vi snittar 15 utespelare och två målvakter på träningarna men det kommer att blir fler. Några tjejer håller på med innebandy och fyra jobbar runt om i världen, fjällen, Mallorca, Australien, men kommer hem nu i vår, säger Östman, som inte kommer att följa med upp i tvåan som tränare.

- Peter Broman fortsätter och får huvudansvaret. Christian Nyberg och Thomas Jacobsson assisterar, säger Östman, som dock lovar att hoppa in och hjälpa till vid behov.

Matfors IF har även anmält ett lag i trean.

- Vi hoppas att få ihop till ett lag i trean också men det är inte spikat ännu. Vi väntar som sagt in fler spelare, säger Östman.

Tisdag 1 januari

Matfors damer (bilden) skall tillsammans med Alnös andralag hålla den medelpadska fanan högt i nykomponerade div. II Södra Norrland 2013. En serie som inte verkade falla våra Medelpadslag i smaken då flera av klubbarna tackade nej till medverkan.

Två medelpadslag i div. II södra Norrland

I nya div. II Södra Norrland skulle ha bestått av 12 lag från Medelpad, Hälsingland och Gästrikland men under premiärsäsongen deltar bara 10 lag.

Medelpad erbjöds fyra platser men det vara bra två lag som nappade, Matfors IF, som kom 6:a i div. III Medelpad ifjol, och Alnö IF:s andralag, som vann fyran. Sundsvalls DFF 2, Stöde IF och Njurunda IK kom före Matfors men tackade alla nej till promovering varvid MIF fick en förfrågan - och tog chansen.

Serietrean Torpshammars IF tackade också ja men deltar i den mellersta Norrlandstvåan.

Fjolårets seriesegrare i damtrean, Alnö IF, kvalade sig "förbi" tvåan och spelar i div. I Norrland i år för den som undrar.

Så den nya div 2-serien verkar dock inte vara något som appelerar Medelpadslagen. Hoppas bara nu inte MIF och Alnö 2 tagit sig vatten över huvudet...