William Dalenius blev Matfors 2:s premiärskytt. William Dalenius blev Matfors 2:s premiärskytt.

Matfors 2 inledde med seger mot Wiskan:
"Vinner fulllt rättvist"


(2017-05-08)
Matfors andralag tog en seger på Viskans IP:s naturgräs i premären av Medelpadssexan.
Siffrorna skrevs i 3-0-favör.
– Wiskan bättre första tio, sedan tar vi över och vinner fullt rättvist, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


I premiären på Viskans IP startade hemmalaget starkt och pressade tillbaka Matfors 2, dock utan att skapa några sylvassa chanser.
I den sjunde minuten stack Matfors upp för första gången och då blev det mål. Ett mål som Wiskanspelarna ville ha bortdömt för offside.
– Nej, det var ingen offside. William Dalenius var offsidestående men eftersom bollen kom till honom från en Wiskansspelare valde domaren att fria helt korrekt. Dalenius tog sedan emot bollen och lyfte in den behärskat bakom deras målvakt, säger MIF:s tränare Andreas Jonsson.
Efter Matfors mål kom Wiskans fina spel av sig och gästerma tog över och efter en halvtimme kom även 0-2. Efter en fin omställning kunde Philip Forsberg servera Alex Berggren öppet mål.
0-2 stod sig till pausvilan även om hemmalaget hade ett par chanser.
– Sista kvarten drog vi på oss massor av frisparkar och bjöd in Wiskan i matchen. Dom flyttade upp och lyfte in bollar i vårt straffområdet och där var dom tunga att möta. Det var också ytterst nära att dom lyckades reducera men Joel Molin i målet gjorde en fantastisk räddning och lyckades stöta bort en boll som var på väg att sitta klockrent i krysset, säger Jonsson.

Tio minuter in i den andra halvleken punkteras matchen och det å det dråpligaste. En Wiskanback skall rensa men drar bollen rakt på en blockande Oscar Nilsson-Böös och den rullar mot hemmakeepern som på den ojämna matten slår en rundpall då bollen studsar till och i sakta mak rullar över hans mållinje. Målet dock bokfört som självmål.
Då insåg Wiskan att makterna var emot och även om det skapades ett par chanser från båda håll kändes resten av matchen som en transportstrecka mot den slutliga visselsignalen från duktiga domaren Hans Söderblom.
– Är nöjd med laginsatsen & jobbet vi gör för varandra, sedan är det alltid kul med debutanter. 14-årige Oliver Andersson gjorde idag sin första match sexan och han skall bli riktigt intressant att följa under säsongens gång, säger Jonsson.

Nytt för i år är man tillämpar tredomarsystem även i Medelpadssexan (och Damtrean) till skillnad mot tidigare år då det varit en ensam "domherre". Så här kommenterar MIF-tränaren Andreas Jonsson om om det nya och även dagens domarinsats:
– Hasse Söderblom är alltid bra och det går alltid att ha en dialog med honom, det uppskattar jag. Dom två unga assisterande skötte sig också bra. Tror det var deras första match på seniornivå om jag inte är ute och cyklar. Det blev visserligen någon tveksam bedömning nån gång men det får man räkna med och det måste vi acceptera om dessa unga domare ska få en bra miljö att utvecklas i. Jag kan säga så här att både spelare & vi ledare gör betydligt fler felbedömningar varje match. Tror att tredomarsystemet utvecklar både domare och spelare i division 6.

väntar på återkoppling från Wiskanledare.

Wiskans IF - Matfors IF 2 0-3
2017-05-08 - 19:00 - Viskans IP
0-1 William Dalenius (7)
0-2 Alex Berggren (30)
0-3 självmål (55)
Domare: Hans Söderblom (bra insats, höll god dialog med spelare/ledare)
Publik: 35
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan