Nyförvärvet från Essvik, Daniel Johansson, var på hugget framåt och satte två fullträffar i sin div. III-debut. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Kuben vann med andan i halsen trots 3-0-ledning
-
Kuben fick en bra start i årets div. III-spel.
Ledning 3-0 med kvarten kvar. Ändå var det med andan i halsen man lyckade bärga segern.
Efter två snabba mål låg paniken på lut men "Tigerränderna" vägrade släppa in ett kvitteringsmål.
- Vi sätter oss själva i situationen. Kanske var det falsk trygghet som gjorde att vi släppte in dem på slutet, säger tränaren Tommy Lerstrand.

-

"Lagga" spräckte nollan

Nykomlingarna Forssa från Borlänge visade sig vara en trevlig bekantskap. Många tekniska spelare och man ville verkligen hålla bollen inom laget och anfalla efter marken. Man spelade bra fram till straffområdet, där tog det stopp. Endera strandades man i Kubenmuren eller så hamnade avsluten vid sidan om målet.
Kuben spelade mera robust och använde sig av planens längrikting och fick man lägen så lyfte man in bollen i dalmasarnas straffområde.
Pontus Sundqvist Lund hade ett volleyskott precis utanför efter en andraboll innan Kuben tog ledningen efter en frispark från kanten. Mittbacken Martin Fors nådde högst och nickade bollen vidare till kollegan Stefan Lagergren, som i sin tur lobbnickade in 1-0 (se bilden nedan). Då hade vi spelat 25 minuter.


"Danne" kontrade in tvåan

Två minuter senare var Forssa nära att kvittera men fick nöja sig med en hörna.
Den hörnan vann Kuben och försvaret, tror det var Fredrik Thörnqvist faktiskt, sände en lång boll med adress Daniel Johansson. Gästernas mittbackar missbedömde studsen och "Danne" kunde finta sig förbi och snyggt begrava bollen i målvaktens vänstra hörn.
Spelmässigt sett var 2-0 till Kuben inte helt rättvist när lagen knallade av för pausvila. Men som det heter - "målen räknas"


"Ihopslagslobb"

Kuben fick en bra start på den andra halvleken. Niklas Nygren vann boll på mitten och Daniel Johansson löpte på djupet och i kamp med en mittförsvarare lyckades han "ihopslagslobba" över en snopen bortakeeper.
3-0 och matchen klar?
Forssa gav dock inte tappt och borde kanske fått en straff för hands strax därpå men domaren vinkade avvärjande.
Kuben hade sedan två fina lägen att stänga matchen men Fredrik Thörnqvist nickade över i bra läge och Daniel Johansson brände ett friläge till hattrick efter ett tamt avslut.


Tveksam straff?

Med kvarten kvar vände och vred Seyhmus Abic bort fyra Kubenspelare inne i straffområdet och serverade inhopparen Enez Abika som sköt i in bollen mellan benen på Anton Vänglund i hemmamålet från högra vinkeln av målområdet.
Dryga minuten senare tilldömdes Forssa en straff.
- Helt felaktigt. Killen ramlade framför mig och det var ingen fällning, säger Martin Fors med oskyldig min.
Seyhmus Abic klev fram och lurade Vänglund till fel hörn.
2-3 och nerv i matchen.
Kanske var det den uteblivna handsen tidigare som låg i domarens bakhuvud?


Knallpullver

Kuben avslutade matchen med ett bra försvarsspel och stängde till bra. Den största möjligheten till nästa nätkänning fick istället Marcus Jonsson men Kubeninhopparen tog för lång tid på sig när han försökte runda Forssakeepern som lätt snuvade den förre Ångespelaren. Även Niklas Nygren hade ett bra läge till kioskstängning.
Det blev annars lite onödigt spännande sista kvarten men det brände aldrig riktigt till.
- Vi sätter ändå oss själva i situationen. Kanske var det falsk trygghet som gjorde att vi släppte in dem på slutet, säger tränaren Tommy Lerstrand, och fortsätter:
- Vi sjönk för djupt ner och när vi fick tag i bollen i försvaret hade vi ingen att spela upp till och därför fick dom åter lite tryck på oss.
Forssa visade sig vara en riktigt bra lag, tekniskt spel och många platsbyten.
- Vi blev lite förundrade av deras spel och vi fick springa mycket utan boll och blev trötta. Jag är väldigt nöjd med tre poäng såsom matchen speglade sig. Det här laget kommer att ta många poäng i serien med sitt spel, säger Lerstrand tvärsäkert.


Nöjd Sundtränare

Många spelare var riktigt bra i Kuben och då främst backlinjen med Niklas Haglund och Anton Henriksson på ytterbackarna och Martin Fors och Stefan Lagergren mellan dem i mitten och framåt var tvåmålsskytten Daniel Johansson giftig så länge har orkade.
Ishak Ahmed, den tekniske lille defensive mittfältaren, fyndige offensive mittfältaren Modaser Zekria och stadige "tian" Seyhmus Abic, ett mål och ett ass, var dom som utmärkte sig bäst och mest i ett välspelande Forssa.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Till div. III Södra Norrland, omgång 1
-

Kubikenborgs IF - Forssa BK 3-2 (2-0)
2014-04-21 - 15:00 - Westhagen
1-0 Stefan Lagergren 25
2-0 Daniel Johansson 28
3-0 Daniel Johansson 52
3-1 Enez Abika 74
3-2 Seyhmus Abic (straff) 76
Domare: Rickard Eriksson, Bollnäs
Publik: 115
Matchfakta

Ännu fler bilder kommer att läggas in lite senare

Kuben tar ledningen mot Forssa efter en dubbelnick. Stefan Lagergren nicklobbar in 1-0...
...på Martin Forss framnickning efter en frisparkslyftning från högerkanten. Kuben ledde med 3-0 men det var på jäsken att man höll undan sedan Borlängelagen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.