Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 11

Osman Aksoys nickmål räckte ty-värr inte till seger för Kuben mot Frånö. Osman Aksoys nickmål räckte ty-värr inte till seger för Kuben mot Frånö.

Kuben - en match spelar i TVÅ halvlekar!
Kuben tappade två viktiga poäng efter 1-1 hemma mot Frånö i en match som hade två ansikten.
Kuben klart bäst i första medan gästerna hade övertaget i den andra.
Kryss rättvist således?
Nej, tycker inte det. Kuben borde avgjort redan under den första fyrtiofemman och stängt matchen med de chanser man skapade.
Kuben hade också ett friläge till 2-0 i den andra halvleken innan Frånö satte sin kvittering.
Men en fotbollsmatch spelas i två halvlekar och det gäller även att utnyttja och sätta de chanser man får. Det gjorde inte Kuben idag - och blev straffade av ett primitivt spelande men kämpande Frånö.
Kubens första halvlek var riktigt bra med fyndigt spel efter marken och man spelade mycket på "one touch" på det sliriga underlaget.
Gästerna hade stora problem med både Kubens spel och sitt eget. Det var inte många passningar som gick till en spelare med svart-röd-randig tröja. Inte heller deras långa bollar hittade rätt adress. Jag tror jag räknade till en riktig farlighet för FSK och det var när Cristofer Högbom avvärjde en djupledsboll utanför sitt straffområde och Calin Marius fick tomt mål från 40 meter på returen. Istället för en lyftning blev det ett markskott som Högbom kunde fånga efter visst besvär.
Kuben hade desto fler möjligheter. Ja, en hel radda faktiskt. Flera skott inom ramen som dock duktige målvakten Joakim Tjäder lade beslag på. Dessutom hade Kuben en nick hårfint över och ett skott i vänsterstolpen. Osman Aksoy hade sedan ett skott i den högra stolpen och på returen från den blev Robin Bergman för omständlig istället för att trycka till bollen direkt på studs.
Det tog en dryg halvtimme innan 1-0-målet kom. En perfekt slagen hörna, dubbeltouch med huvudet och bollen i nättaket. Siste Kubare med skallen på bollen var tidigare stolpskytten Aksoy.
Trots alla chanser blev det Kubens enda mål i den första halvleken. Anledningen till "bara" ett mål berodde på viss oförmåga i de avgörande lägena men även spel på toppnivå av nämnde målvakten Tjäder och suveräna och resoluta mittbacken Christian Kpobi.
Den andra halvleken blev som en omvänd handske.
Det var ett energilöst Kuben som kom ut efter paus och man släppte lättvindigt över initiativet till ådalingarna som plötsligt började/tilläts spela fotboll.
Då fick Cristofer Högbom visa sin höga klass, bl a en dubbelräddning där han först fick kasta sig och rädda nere vid vänstra stolpen och strax därpå bar det av mot den högra. Vid ett tillfälle tog han även hjälp av ribban.
Mitt i Frånöpressen stack Kuben upp i en kontring. Niklas Nygren frispelade Robin Bergman till vänster i straffområdet men Tjäder flaxade till och avvärjde med en benparad.

Den missen blev dyrbar.
Med fyra ordinarie minuter kvar fick Erik Saavedra en lyftning utifån, tog med sig bollen in i straffområdet med armen (!) innan han med kraft skickade upp bollen i nätmaskorna bakom en helt chanslös Högbom. Vilda protester från hemmaspelarna, något som dock hjälpte föga. 1-1-målet blev godkänt.
Målet låg i luften och kom inte överraskande.
Men det skulle ändå bli Kuben som fick den sista stora chansen, eller kanske chanserna.
På övertid dribblade sig inhopparen Khoger Friad igenom Frånös högerförsvar men lyckades inte lura sista utposten Tjäder som räddade till hörna.
Hörnan blev farlig men Tjäder gjorde matchens parad på Martin Fors nick.
- Vi lämnade vårt fina spel från den första halvleken kvar i omklädningsrummet. I andra var det som sagt energilöst och vi fick ett alldeles för långt lag och såg dessutom trötta ut tidigt. Känns inte bra att tappa poäng och få med sig en dålig halvlek in i sommaruppehållet, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist besviket.
Mittbacken André Sjödal gjorde åter en fin insats tillsamman med gamle lagkompisen från Essvik, Cristoffer Högbom i målet och Anton Henriksson ute på sin vänsterbacksplats. Plus även till duon Osman Aksoy och Fredrik Thörnqvist för deras första halvlek. I den andra försvann dom dessvärre totalt in i anonymiteten.
/ Lokalfotbollen.nu

Benny Matsson gjorde mål men det blev ändå förlust för Ånge. Benny Matsson gjorde mål men det blev ändå förlust för Ånge.

Sällsynt förlust för Ånge
Ånge IF avslutade vårsäsongen med att förlora borta mot Spöland Vännäs.
– Men vi gör en riktigt bra match spelmässigt. Det är det sista som saknas, säger spelande tränaren Benny Mattsson – som gjorde gästernas enda mål.
Spöland Vännäs ledde med 1–0 efter första och gjorde 2–0 i den andra innan Ånge reducerade.
– Sedan trycker vi på men då ställer de om och sätter trean, berättar Mattsson.
Som dock inte var nedslagen efter förlusten.
– Vi ser det här som tändvätska inför hösten. Det är en del saker vi måste bli bättre på.