Marcus Lindmark stängde matchen med sitt 2-0-mål. Marcus Lindmark stängde matchen med sitt 2-0-mål.

Kovland avgjorde mot Sidsjö-Böle sista halv-timmen – och höll sin andra raka nolla

(2017-05-12)
Med halvtimmen kvar att spela var toppfighten mellan Sidsjö-Böle och Kovland mållös.
Då gjorde först Casper Engstrand 0-1 och sedan säkrade Marcus Lindmark Kovlandssegern med lagets andra fullträff.
– En bra kollektiv insats gav andra nollan bakåt, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

Ett löpstarkt och hårt kämpande Kovland tog initiativet tidigt i toppmatchen på Westhagen mot Sidsjö-Böle. Men även motståndarna hade sina perioder med dominans men försvaren överglänste länge anfallen denna afton.
Trots många gånger bra spel och kombinationer strandade anfallen på en försvarsfot, huvud eller så hamnade bollen utanför målramen. Målvakterna hade en ganska lugn afton.
Det krävdes en fast situation för att nollan skulle spräckas och det var Kovlands nyförvärv från IFK Sundsvall, Casper Engstrand, som målade för andra matchen på raken. Denna gånger efter en hörna i den 62:a minuten.

Sju minuter senare säkrade Marcus Lindmark Kovlands seger. Tim Nyh spelade snett-imåt-bakåt till Marcus som slog in deni det öppna målet med en volley.
– Vi var det bättre laget men hade svårt att omsätta övertaget i målchanser innan vi till slut ändå fick hål på dom. En bra kollektiv insats gav andra nollan bakåt, säger Kovlands tränare Frrdrik Åhsén.
– Matchen var lite som ett vakum. Hyfsat spel mellan straffområdena men lagen kom aldrig till några egentliga målchanser första timmen. Vår motor på mitten, Anton Hallengren (f d Kovland, reds anm) tvingades utgå vilket hömmade oss men summa summarum så  förlorade vi den här matchen på bristande effektivitet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sebastian "Såsen" Åhsén imponerade som mittback i Kovland. I övrigt är det kollektivet som skall hyllas.
I Sidsjö-Böle lyfter vi fram vänsterbacken Axel Olsson för både hans defensiv som offensiv. Ivan Stenberg svarade för ett piggt inhopp som vänsteranfallare.

0-1 Casper Engstrand (62)
0-2 Markus Lindmark (69)
Domare: Andreas Hansson (höll en jämn nivå men kan bli snabbare in med matchrapporterna för den goda servicens skull).