Ellen Löfqvist gjor-de Alnös reduce-ringsmål mot Själe-vad. Ellen Löfqvist gjor-de Alnös reduce-ringsmål mot Själe-vad.

Det ville sig inte mot ex-allsvenska Själevad.
Men nära var det.
Alnö IF kommer allt närmare en poäng eller tre i damettan.
2–1 blev det till ångermanländskorna. 2–1 med flyt i ett regnfritt Själevad.
– Det fick ett tuppmål som betydde 2–0 alldeles före halvtidsvilan, men jag tycker att vi spelade fantastiskt bra, säger tränaren Marcus Söderholm.
– Och i andra är det vi som tar över, men tyvärr är vi lite uddlösa i sista tredjedelen av planen.
Reduceringen kom genom Ellen Löfqvist med runt 30 minuter kvar att spela, men trots spelövertag kom aldrig kvitteringen.
Förlusten var Alnös sjunde raka.
Kanske bryts trenden när Umedalen gästar ön härnäst.

Tre glada timråtöser som blev tungan på vågen i den viktiga segermatchen mot Bik. Från vänster målskytten Madelene "Pettson" Pettersson, framspelaren Olivia Olofsson och målvakten Sara Svensson som höll nollan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Både storstjärnan Veronica Söder-ström och spelet haltade på kryckor men trots det tog IFK Timrås damer en viktig seger mot Bik. Både storstjärnan Veronica Söder-ström och spelet haltade på kryckor men trots det tog IFK Timrås damer en viktig seger mot Bik.

IFK Timrå vann "sexpoängsmatch"
IFK Timrås div. I-damer tog en extremt viktig seger då man vann den viktiga "sexpoängmatchen" mot Härnösandslaget Bik i kampen om nytt kontrakt.
Matchvinnare blev Madelene Pettersson som efter blott en träning i benen klev in och satte matchens enda mål.
- "Pettson" har lovat att ställa upp och hjälpa oss nu när "Lonkan" (Veronica Söderström) brutit foten och blir borta ett tag, säger tränaren Anders Westlund.
Annars var det ingen sprudlande fotboll som lagen bjöd på i det fina vädret på Bergeforsens IP. Det syntes att det var nervöst ute på planen och passningsspelet blev därefter och målchanserna få. Det mesta av spelet tilldrog sig också på mittplan och det blev mest "lycka-till-bollar" mot anfallarna. Och när väl de få avsluten kom blev det mest knallpulver.
Bik tog över mer av spelet i den andra men i mitten av halvleken utnyttjade Timrå ett felpass av Bik och ställde om blixtsnabbt. Olivia Olofsson såg att Madelene Pettersson var på språng och slog en perfekt löpboll på djupet från sin vänsterkant och fri med en felplacerade Bik-målvakt bredsidade "Pettson" in 1-0 för hemmalaget.
Timrå blev tillbakapressade sista 20 och parollen var enkel "bort med bollen" och det blev några nervösa minuter och det blev aldrig riktigt farligt.
På övertid fick dock Bik en frispark i bra läge och nerverna var på helspänn bland Timrås spelare och ledare. Simone Edefall gick på kraft och bollen smet 13 cm över ribban. Timrås målvakt, Sara Svensson, hade dock bra koll på läget och kunde hålla nollan i den här viktiga matchen.
- Det blev lite stressat och panikartat på slutet. Vi såg även dåligt tränade ut sista kvarten i varje halvlek men kanske var det värmen, säger tränare Westlund, som var oerhört nöjd, och lättat, efter segern.
- Ja, det här behövde vi. Skönt att kunna vinna trots att Veronica Söderström inte kunde vara med men "Pettson" (Madelene Pettersson) gjorde en storstilad comeback.
Bäst i IFK Timrå var "stygge" Pernilla Nordqvist i mittförsvaret. Där klevs det inte undan minsann. Bra var också lagkaptenen Isabell Viksell och Olivia Olofsson på mittfältet och överbetyg även där till Amanda Sevefjord, som dock såg slutkörd ut sista tjugo. Baliresan börjar ge utslag... Plus också till målvakten Sara Svensson som höll nollan och spelade stabilt.
/ Lokalfotbollen.nu

Jonna Wistrand, f d SDFF, gjorde come-back med Selånger. Jonna Wistrand, f d SDFF, gjorde come-back med Selånger.

Wistrand imponerade i debuten
I bortamötet mot Umedalen debuterade Jonna Wistrand för Selånger FK.
Hon övertygade, laget övertygade, men inte poängutdelningen.
Det bidde bara ett kryss.
Rättvisan i slutresultat gick att diskutera.
Umedalen hade knappt ett skott på mål och Selånger dominerade i en hel halvlek, den andra.
Ändå blev det bara 1–1, i en match där den förre SDFF-mittfältaren Jonna Wistrand debuterade för rödblått i division I Norrland.
– Det är en klasspelare. Och ett väldigt gott betyg till oss att hon väljer att spela med Selånger, säger sportchefen Per Pettersson och fortsätter:
– Och Jonna var riktigt bra i matchen.
Hela laget svarade för en riktigt stark andra halvlek, men tyvärr blev utdelningen mager. Bara en fullträff (Angelica Lindholm-Forsell) och en poäng.

Fotnot:
På grund av de långa reseavstånden spelas vissa helger "dubbelmatcher".

Skytteligan, omgång 7

Josefin Larsson har återtagit över ledningen i skytteligan. Josefin Larsson har återtagit över ledningen i skytteligan.