Granlo säkrade definitivt nytt kontrakt i Medelpadsfyran i sin debutsäsong tack vare en 2-1-seger borta mot Svartvik i den sista omgången. Lagets målskyttar var Alen Zulovic och Ylmen Ramosaj. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo kvar i fyran efter onödig dramatik
-
Nykomlingarna Granlo säkrade kontraktet i den sista omgången och kan nu inte ens bli tvångsnedflyttade.
Då Medskogs vann sin match gällde inget annat än seger uppe på Hemmanet och efter stor dramatik lyckades man vinna med 2–1 sedan man fått slutföra matchen med utespelaren Jesper Hellström mellan stolparna sedan Andreas Selin blivit utvisad i samband med Svartviks reduceringsmål i den 83:e minuten.
– Vilken rysare! Men det blev onödigt spännande på slutet, säger Granlos tränare Bosse Hägg.

Super-Mac

Granlo BK lyckades alltås hålla sig kvar i Medelpadsallsvenskan i sin debutsäsong.
Men det hängde på en skör tråd till slut.
Då Medskogs tog ett klart grepp om Kovland tidigt i deras matchen krävdes seger för Granlo borta mot Svartvik.
Och det gick vägen – men först efter stor dramatik.
Granlo hade greppet mot ett håglöst Svartvik och ledde med 2–0, efter en strumprullare av Ylmen "Yaro" Ramosaj i slutet av den första halvleken och ett "Super Mac-skott" från 35 meter av Alen Zulovic i början av den andra, när mindre än tio minuter återstod av säsongen.
Men i den 83:e minuten började dramatiken!
Hampus Andersson reducerade med ett lågt maskerat skott som smet in i den högra burgaveln. Därefter uppstod ett handgemäng mellan Svartviks Admir Adra och Granlos målvakt Andreas Selin. Något som utmynnade i varsitt rött kort och då inte gästerna hade någon reservmålvakt på bänken fick man slänga in utespelaren Jesper Hellström mellan stolparna.

Rejält Svartvikstryck på slutet

En nervös "Hella" lyckades emellertid freda sitt mål trots massor av inlägg, inspel och inkast in i boxen som emellertid rensades undan friskt.
I dom absolut avslutande sekunderna fick man en frispark i kanonläge bara nån meter utanför straffområdet nästan mitt framför målet. Vid det sistnämda läget tog "Hella" hjälp av Lokalfotbollens utsände med murens placering. Fredrik Karströms frispark landades också just i den uppställda muren varvid domarens pipa strax därpå ljöd för full tid.
– Vilken rysare! Men det blev onödigt spännande på slutet. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek i den svåra motvinden och sett till dom chanser vi skapade borde vi haft en större ledning än 1–0 i paus, säger Granlotränaren Bosse Hägg, och fortsätter:
– Dom yttre förutsättningarna var lite av ett lotteri men vår gameplan att styra av deras långa bollar lyckades perfekt och var kanske grunden till vår seger. Tycker inte dom hade så många vassa chanser undantaget då på slutet som blev en riktig gastkramning.

Formkurva som en berg- och dalbana

Svartvikstränaren var av förklarliga skäl inte speciellt nöjd med sitt lags insats.
– Vi är ett varannandagslag. Förra matchen jättebra, den här gången en skitmatch trots att mycket stod på spel. Finns nog ingen berg- och dalbana i världen som kan jämföras med det här laget när det gäller formkurvan. Det verkar vara många som blir skärrade i viktiga matcher och inte vågar prestera, säger Patrik Chruzander.
– En eloge dock till Granlo som kom hit och verkligen visade vilja och ett stort hjärta men för vår del var det en sur avslutning, fortsätter "Chruzze", vars lag nu i och med förlusten riskerar att åka ur om Kuben schabblar ner sig i fyran samtidigt som inte Alnö klarar kvalet upp till trean.
– Idag vill jag och "Zulan" (tränarkollegan Nermin Zulovic) berömma hela laget som visade upp ett otroligt hjärta för "familjen". Om jag ändå skall plocka fram ett par russin ur kakan får det bli stabile målvakten Andreas Selin som trots vinden var säker i luftrummet, brytsäkre mittbacken Johan Pettersson, slutvargen Jonny Nutt på mitten samt klasspelaren Alen Zulovic som höll ihop trådarna i laget och även svarade för ett fantastiskt mål, säger Bosse Hägg.
I ett ihåligt Svartvik plussar vi för kvartetten Fredrik Karström, Mikael Brändström, Hampus Andersson och lagkaptenen Henrik Svanström.

(fler matchbilder kommer att läggas in senare)

Utvisning Svartvik: Admir Adra 83
Domare: Anton Öström, Sundsvall (brukar var bra men inte idag, tappade matchen stora delar genom att "sila mygg och svälja kameler").