Omgång 13

Serien vänder efter 0-0 hemma mot Valsta Syrianska
Årets varmaste dag i Sundsvall och Valsta Syrianska på besök. Det visade sig bli en riktigt spännande historia med två målvakter i huvudrollerna. Hur matchen slutade mållös är ett litet mysterium!
Inledningsvis visade Valsta stort mod och började bäst i söndagens match på Norrporten Arena. Blixtrande passningsspel och snabba löpningar i anfallet gav hemmaförsvaret stora problem. SSK såg försiktiga ut och spelade många "tjongbollar" första 20 minuterna där dock Daniel Andersson visade hetta och var nära att ge SSK ledningen i matchminut 16 när Per Nyman visade känsla och levererade ett friläge för Daniel med en perfekt djupledsboll. Valstas målvakt gjorde sig stor och var kobrasnabb när han stoppade avslutet.
Annars var det mycket bollinnehav för Valsta första 30 minuterna och backlinjen sattes på svåra prov. Jonathan Johansson i målet visade stort målvaktsspel och tillsammans med backlinjen avvärjdes valstas intentioner samtidigt som modet växte för övriga selångerspelare.
I matchminut 34 avslutade Valsta med en nick endast centimeter från ribban varvid Selånger kontrade och hade ett riktigt vasst avslut i straffområdet. Spelet böljade fram och tillbaka och publiken trivdes i det vackra vädret.
Halvtidsresultatet 0-0 var rättvist där Valsta inledde bäst och hade större delen av bollinnehavet.
Andra halvlek började med ställningskrig där båda lagen visade att man ville framåt. Efter 55 minuter började Selånger ta över spelet och i matchminut 57 avslutade Daniel i straffområdet efter vackert spel på högerkanten. Den påföljande hörnan var även den nära att resultera. Bra period för SSK.
I 64:e matchminuten lyckades Per Nyman göra sin försvarare på högerkanten och kämpade sig in i straffområdet. Valstamålvakten kunde bara se på när avslutet strök bortre stolpen. Strax därefter gick Gustavsson ut till förmån för Faton Buzuku som direkt satte fart på högerkanten och slog ett par fina inlägg. Valsta såg skakade ut men en kontring i 72 minuten fick publiken att avge ett högt sus när ribban gjorde sitt jobb och såg till att matchen fortfarande var mållös.
I minuten därefter gick Daniel Andersson ut och Ahmad Khreis in. Omgående fick SSK hörna som studsade på backlinjen ut till Tom Perman som i andravågen slog inlägg där Khreis mötte med skallen. Att bollen inte gick in var ett mysterium, men en bra målvakt har tur!
I 76:e minuten gick Oliver Widahl ut på vänsterkanten när Milde lämnade. Vi såg en stark period för SSK och både Buzuku och Widahl visade prov på bra kantspel där Khreis hotade i straffområdet. I 85:e minuten fick Faton gult kort och därefter fick Valsta ny luft och var mycket nära att ta ledningen i 90:e minuten efter två heta chanser. Fantastisk målvaktsarbete dock av Jonathan. I 93:e minuten lyckades Faton lura sin försvarare på högerkanten och slog in bollen perfekt till en fristående Khreis som tyvärr styrde bollen utanför vänsterstolpen.
Matchen slutar konstigt nog 0-0 mycket tack vare två riktigt bra målvakter. Daniel Andersson och Per Nyman var heta och hade mycket boll. Tom Perman var stabil matchen igenom, likaså backlinjen. Khreis visade bra intentioner och var mycket nära att ge segern till SSK. En riktigt spännande fotbollsmatch!
/ Patrik Wiksten, Selånger FK:s hemsida

Selånger kryssade
Det blev mållöst i hettan på Norrporten Arena mellan Selånger och Valsta Syrianska i norrettan.
Det innebär att Selånger ligger just under nedflyttningsstrecket i halvtid.
Än återstår två omgångar innan Selånger får gå på sommarvila, även om dagens match mot Märstalaget Valsta Syrianska fullbordade den första halvan av serien.
En match som slutade mållös trots att målchanser inte saknades.
En kombination av oskärpa och bra målvaktsspel i de båda lagen gjorde dock att inga mål föll i den tryckande värmen.
Efter 13 omgångar har Selånger därmed skramlat ihop tolv poäng, vilket placerar laget just under strecket på samma poäng som Athletic United på andra sidan strecket.
Härnäst väntar just Valsta Syrianska borta för Selångers del kommande helg då serien vänder.

2013-07-06 - 17:00 - Tunavallen

Selånger FK - Valsta Syrianska IK 0-0 (0-0) fakta
​2013-07-07 - 15:00 - Norrporten Arena

Umeå FC - Nyköpings BIS 2-3 (0-0) fakta
2013-07-07 - 15:00 - T3 Arena

Athletic FC United - IK Frej Täby 1-0 (1-0) fakta
2013-07-07 - 18:00 - Vilundavallen

Västerås SK - IFK Luleå 4-4 (2-1) fakta