Wiskans första förlust
-
Wiskan fick inkassera sin första förlust i år då Essvik 2 kom, sågs och segrade i solen.
– Vi trodde nog att vi var bättre än vi är men nångång skall väl första förlusten komma, säger Wiskans spelande tränare Martin Hultin.


Essvik tog tag i spelet

Essvik 2 kom till Viskans IP och tog omgående tag i spelet, något som verkade överraska hemmagrabbarna som inte alls var på tårna.
Redan efter tio minuter stod det 0–1. Ett skott tog i insidan av stolpen, sedan på målvakten till en helt fri John Lindberg som bara hade att raka in bollen i tomt mål.
Wiskan hade inte mycket att komma med offensivt i den första halvleken men Tomas Eriksson kunde trots detta kvittera efter lite flipper framför gästernas mål halvtimmen spelad.
– 1–1 speglade inte den första halvleken. Vi dominerade rejält och hade ett tiotal hörnor och frisparkar och borde gjort fler mål, säger Essviks lagledare Peter Sawert.
– Vi var inte alls på hugget och Essvik var först på nästan alla bollar, säger spelande WIF-tränaren Martin Hultin.


Bra domarkänsla av Backlund

Wiskan flyttade upp spelet något i den andra halvleken och det blev betydligt fler kampmoment.
Essvik fick en straff tidigt in i andra då John Lindberg blev fälld av hemmamålvakten Peter Bergström när han var på väg att runda denne.
Eric Björk satte stramaren bombsäkert vid den ena stolpen.
– Enligt regelboken skulle målvakten blivit målchansutvisad men det hade i och för sig varit hårt med både utvisning och mål. Tycker domaren Roger Backlund visade bra känsla att bara ge målvakten varning där, säger Sawert.
Med lite drygt tio minuter kvar på klockan dödade Erik Martinsson matchen då han på egen hand satte 1–3 precis under ribban med ett inåtskruvat skott via Bergströms fingertoppar.
– Vi fick målen så att säga retroaktivt då vår första halvlek var klart bättre än den andra. När Wiskan pressade oss ett tag i andra tvingade dom oss att slå långt vilket inte passar oss. Totalt sett gjorde vi en homogen insats och 1-3 kändes rättvis, säger Sawert.
– Vi spelade upp oss något i andra men det var dåligt spel från bägge håll. Massor av felpass och inlägg som hamnade bakom målen. Vi trodde nog att vi var bättre än vi är men nångång skall väl första förlusten komma. Det går inte att gräva ner sig för en förlust utan vi kommer igen, säger Hultin.

 

Gammal Stödetränare/spelare bäst

Wiskanmålvakten Peter Bergström höll siffrorna nere under den första halvleken och skall ha klart godkänt. Det skall även stötande mittbacken Mattias Olsson och gamle Stödespelaren och tränaren Martin Carlsson på det centrala mittfältet ha.
Jämnt överlag hos Essvik men ett plus i kanten till Elias Staffansson som gjorde sin första match för säsongen. Han pluggar i Torpshammar och då passade det bra med match i Wiskan.
Domaren Roger Backlund, som fick ersätta en skadad Fredrik Strese, gjorde en stabil och säker insats trots utevaron av assisterande i det vackra vädret.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 5

Wiskans IF – Essviks AIF 2 1–3
2014-06-02 19:00 - Viskans IP
0-1 John Lindberg 10
1-1 Tomas Eriksson 30
1-2 Eric Björk (straff) 51
1-3 Erik Martinsson 79
Domare: Roger Backlund, Sundsvall (klart godkänd)
Publik: 47
Matchfakta

NSK:s hockeyspelare, Eric Björk, kan även göra mål i fotboll. En straff denna gång.