Två mål och ett ass på tio minuter av Christoffer Nerkman. Två mål och ett ass på tio minuter av Christoffer Nerkman.

Tre mål på tio minuter efter paus och Svartvik kunde lägga ett hårt kämpande Lucksta på rygg

(2016-06-03)

I en dryg halvlek var det jömnt skägg mellan Lucksta och Svartvik.
Därefter fixade firma Andersson & Nerkman tre mål på tio minuter och säkrade segern åt serieledarna.
– 1-0-målet blev förlösande. Efter det kunde vi spela ut, säger Svvartviks tränare Fredrik Carström.

Lucksta såg ut att vilja sälja sig dyrt när serieledarna Svartvik kom till Sörforsvallen. Man jobbade kopiöst i defensiven och slog om snabbt med en lång boll mot anfallet när man erövrat bollen. Svartvik uppträdde lite stressat och hade svårt att tränga igenom och halvlekens vassaste målchans tillföll hemmalaget. En lång boll bakom Svartviks backlinje nådde en löpande Jens Andersson som lyckades få bollen förbi Mikael "Sparris" Nordberg i SIF-målet men en försvarare hann tillbaka och rädda på mållinjen. Returen sköt "Jensa" ur snäv vinkel i burgaveln.

Efter pausvilan sprack dock nollan direkt och det var gästerma som fick en smakstart då Danne Johansson blev framklackad av Christoffer Nerkman och satte 0-1 efter sex minuter.
Efter målet släppte tydligen oket från Svartviksspelarnas axlar och man kunde spela ut och då hängde inte hemmalaget med i svängarna längre.
Efter 57 minuter knäade Christofer Nerkman in ett inlägg till 0-2 och strax därpå frispelade Danne Johansson samma man till 0-3. Tre mål på tio minuter och Svartvik hade säkrat sin sjunde seger av åtta möjliga.
– Det var jämnt hela vägen fram till 0-1 men sätte man inte sina chanser blir man hårt straffade av ett så bra lag som Svvartvik, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand.

Stefan Krantz var stabil i mittförsvaret i vanlig ordning, precis som Jimmie Nordberg på mitten och Jens Andersson i anfallet för Lucksta.
Filip Glantz på det centrala mittfältet skall ha flest rosor i Svartvik.