Sju(kt) snygga mål när IFK Sundsvall vann över Medskogs med 4-3

(2016-06-16)

Efter tre raka utan vinst bröt IFK Sundsvall trenden sedan man vunnit en spännande match på Viforsplan med uddamålet av sju och där samtliga mål var sevärdheter.
– Kul att vinna igen, det var ett tag sedan. Det här var en match med mycket kamp och glimtar av skönspel och många snygga mål, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.


Medskogs och IFK Sundsvall bjöd på en spännande match trots svåra yttre förhållanden med en usel plan och regn. Ändå fick vi se sju snygga mål.
Oscar Lidström satte nivån när han i den 21:a minuten fick bollen från Kevin Berg och drev emellan Medskogs mittbackar innan han med en utsida hittade hålet under armhålan på Anton Stadling i hemmamålet.
Alex Forsberg kvitterade med en kanon med fel fot rakt upp i krysset från 23 meter sju minuter senare.
IFK återtog ledningen precis innan paus då Kevin Berg drev bollen efter kortlinjen, tittade upp och serverade Robin Holmlund en räkmacka inne i boxen med bestick och allt och en kopp varm choklad.

Efter en timmes spel satte Mårten Grnäntz 1-3 men Dennis Marxzouki tätade till försprånget bara fem minuter senare han fått en perfekt träff på halvvolley och bollen gått stenhårt i en båga över IFK-keepern, och förre lagkamraten, Kasper Pedro.
Men sju minuter kvar såg Mårten Gräntz ut att stänga matchen sedan han ur minimal vinkel vräkt upp bollen i nätaket vid den främre stolpen.
Medskogs mobiliserade och på en hörna nickade mittbacken Kristoffer Granholm stenhårt in 3-4 och matchens slutskede blev rafflande.
På övertid fick hemmalaget en frispark i kanonläge men Dennis Marzouki drog den rakt i muren och IFK-lägret kunde pusta ut.
– Kul att vinna igen, det var ett tag sedan. Det här var en match med mycket kamp och glimtar av skönspel och på det hela taget gjorde både vi och Medskogs en bra match med tanke på planens beskaffenhet, säger IFK Sundsvalls tränare Mikael Kotermajer.
– Vi hade inte riktigt marginalerna med oss ikväll. Precis innan deras första mål fick vi mittbacken Andreas Eikander skadad och vi hann inte strukturera om i försvaret. Vid 1-2 tappade vi bort markeringen och vid ställningen 2-3 skulle vi nog haft en straff när Joakim Nerén blev fälld. I anfallet efter gjorde IFK 2-4, suckar Medskogstränaren Jerry Nerén, som också hade hoppats på ett bättre öde för Dennis Marzoukis frispark på sluttampen.
– Men det märks att vi är på gång. Nu har vi tre viktiga matcher på raken, Ljunga, Sidsjö-Böle och Fränsta, fortsätter Nerén och blickar framåt.

Det var många som var bra i den här matchen. Ett extra plus i Medskogs för inhoppande mittbacken Jonas Wiklund och i IFK går extra beröm till trion Kevin Berg. Kristoffer Bodin och Nicklas Silversved.

Läs även:
• Segerlös svit bröts när IFK Sundsvall vann mot Medskogsbron med 3-2
(Jo, jag vet att det är fel resultat i rubriken men jag har bara kopierat länken, man får inte heller ändra i rubriker hur som helst av upphovsrättsliga skäl, så ni kan sluta skicka sms att jag har skrivit fel)

Matchfakta:
Medskogsbrons BK - IFK Sundsvall 3-4
2016-06-16 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Oscar Lidström (21)
1-1 Alex Forsberg (28)
1-2 Robun Holmlund (43)
1-3 Mårten Gräntz (60)
2-3 Dennis Marzouki (65)
2-4 Mårten Gräntz (83)
3-4 Kristoffer Granhgolm (87)
Domare: Jan Boström (duktig, satte en bra nivå och höll den i 90 minuter)
Publik: 20

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.