Alnö fortsatt svårstoppade
-
Inte heller Kovland kunde stoppa Alnö, som nu spelat tio matcher i årets serie utan förlust.
På Ånäsvallen vann man med klara 3–0.
– Det känns som vi hade alla ingredienser i matchen som behövs för att vinna dels en match men även en serie, säger Alnös tränare Pontus Melander.

Återvändare nätade direkt

Alnö kom till Ånäsvallen som serieledare och med tre poängs försprång till trion Stöde, Kovland och Lucksta.
Vid hemmaseger skulle serien komprimeras ytterligare men det var ingenting som gästerna ville förlikas med utan satta högsta fart direkt i inledningen och efter sju minuters spel nätade återvändaren Jonathan Åhlin.
– Fint framspelad av Robin Nordin som med ryggen mot mål vid mittcirkeln slog en volleypassning över sitt eget huvud till en djupledslöpande "Jonte" som fri med målvakten snett från höger kunde skjuta in bollen i nät, säger Alnötränaren Pontus Melander.
Kovlandkeepern Martin Jutman var på den och räddade sånär men bollen rullade i sakta mak över mållinjen.
Alnö fortsatte att trycka på men då det inte blev någon ytterligare utdelning mattades anfallslusten och matchen jämnades ut.
– Vi var fortfarande det spelförande laget. Kovland spelade otroligt rakt och sökte gång på gång passningar in bakom vår backlinje, utan lyckat resultat, säger Melander.
– Alnö gjorde oss helt enkelt dåliga i första halvlek, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.

Kovland brände friläge

Kovland höll på att chocka i den andra halvlekens öppning då Jens Olsson fick ett friläge från halva planen sedan man kontrat efter en bortahörna, men rev på det sista hindret, Alnös målvakt Axel Hedenström.
– Bra räddning av deras målvakt men jag undrar om inte Jens fick f-ö-r mycket tid att hinna tänka, säger Sjödin.
Istället kunde serieledarna öka på strax därpå och vi låter väl Pontus Melander målande referera även det målet:
– Per Axelson vann bollen på mittplanen, drev framåt i banan och kunde opressad lägga en lika smekande som skärande passning mellan Kovlands mitt- och ytterback till "Micke" Olsson som tagit löpningen på utsidan av backen och kunde från kortlinjen göra en "cutback" hårt efter backen till Anton (Andersson Vidén) som mötte upp med en bredsida från två meter, säger alnötränaren.

Straffmål

Efter 0–2–målet gick Alnö ner något tempo och Kovland var inte sena ta över initiativet i matchen men fick anfalla som samlat bortaförsvar och fick mest inrikta sig på inlägg från kanterna eller på fasta situationer. Dessa blev tandlösa då Alnös keeper Axel Hedenström plockade ner eller boxade bort allt som kom i hans väg ur det farliga området.
I den 82:a minuten avgjordes matchen då planens minste spelare, Robin Nordin, visade imponerande spänst och nickade in 0–3.
– Efter det var det godnatt, säger Sjödin.
Alnö var därefter nära att utöka ytterligare, bl a ett friläge, men siffrorna stod sig matchen ut.
– Finns ingenting att skylla på. Vi förlorade mot ett för kvällen klart bättre lag, erkände Kovlands tränare Conny Sjödin, och fortsätter:
– Men vi tar med oss den andra halvleken som var okey från vår sida.

Gick för ett segermål

Tack vare segern ryckte man ifrån Kovland med ytterligare tre poäng.
– Det känns som vi hade alla ingredienser i matchen som behövs för att vinna dels en match men även en serie. Bra grunder i anfallsspelet där vi både vårdar boll och skapar chanser, bra och stabilt försvarsspel genom hela banan. Dessutom har vi en bred trupp med 18 spelare som bidrar till ett bra lag och slutligen en riktigt trygg och säker sista utpost i Axel Hedenström, säger Pontus Melander.
Utöver målmannen Hedenström var stabile backen André Grim och ständiga orosmomentet framåt, Robin Nordin, värde lite extra beröm.