Nytt mål av Jens Olsson ikväll. Nytt mål av Jens Olsson ikväll.

Kubikenborgs IF 2 - Kovlands IF 2-2 (2-1)
2-1 Zakaria Bel Mekki 13
2-2 Joel Westling 54
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (verkade ointres
Publik:

Kuben 2 och Kovland bjöd på en livlig inledning. Redan innan klockan tickat upp till kvarten hade publiken på Kubikenborgs IP fått se tre mål sedan Jens Olsson givit gästerna ledningen och Zakaria Bel Mekki svarat med två snabba.
Kovland inledde även den andra halvleken bäst och i den 54:e minuten drog Joel Westling på från 30 meter och bollen seglade in strax under ribban.
(utförligare info om matchen under morgondagen)
Kuben 2: Vi hade svårt att få igång något bra spel utan det blev mest att försvara sig. Tack och lov så gjorde Anton (Vänglund) i målet en kanonmatch och räddade laget flera gånger om. Trots att vi var något tillbakatryckta så skapade vi en del farliga målchanser, säger s f lagledare Roger Norrman.
Kovland: Skulle nog vilja påstå att vi var det bättre laget men chansmässigt var 2-2 ett rättvist resultat, säger tränaren Fredrik Åsén.
Kuben 2: Målvakten Anton Vänglund svarade för flera kanonräddningar och höll Kuben kvar i matchen när det osade hett. I första halvlek så gjorde Zakaria Bel Mekki mycket bra i från sig, fick byta inför andra. Khoger Friad glimtade till i första men försvann lite i andra. I försvaret spelade Bakary Njie bra och på mitten stred Jonas Sankala med den äran.
Kovland: Tobias Lundström slet oavbrutet och vann massor av bollar på mitten. Joel Westling på högerbacken stängde sin kant och hittar alltid rätt med sina passningar. Dessutom matchens behållning - 2-2-målet!

Andreas Holmsten driver i slutminuterna in i Luckstas straffområde och blir mer eller mindre manglad av Jimmie Nordberg - utan domaråtgärd. Varken AD eller HD tyckte det var något att blåsa för. Solklar straff i mina ögon. Nordberg kommer t o m i sådan fart att han blir suddig... Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Lucksta IF - Alnö IF 1-1 (1-0)
2013-08-06 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Mattias Svelander 24
1-1 Patrik Kerttu 66
Domare: Jan Boström, Sörberge (bra, så när som på straffmissen)
Publik: 60

En tempostark och frän match med många närkamper och stundtals lite grinigt på planen. Precis som en toppmatch som betyder mycket skall vara.
Alnö hade det mesta av spelet men hade svårt att få till någon riktig udd i sina avslut.
Lucksta tog ledningen i mitten av den första halvleken då Jimmy Ilvonen hittade lagkaptenen Mattias Svelanders omarkerade panna. Den nicken satt stenhårt bakom en chanslös Joakim Grannas.
I andra backade Lucksta hem och försvarade sig bra. Alnö spelade annars finurligt med bra kombinationer - fram till straffområdet.
Mitt i Alnöpressen fick Emil Svensson ett jättechans men fri från mittlinjen fick han bollen för långt ifrån sig och en vaken Grannas hann ut och avstyra.
2-0 där och då vet jag inte om Alnö orkat resa sig.
Istället kunde man kvittera i den 66:e minuten. Men det krävdes en riktigt fin prestation av Patrik Kerttu för att spräcka Luckstas nolla. Kerttu dribblade sig in från vänster i straffområdet, vek av åt höger och avlossade ett hårt skott som satt perfekt vid den främre stolpen. Ett klassmål.
Jesper Kollberg Dahlström testade sedan Martin Ålin två gånger om med kvarten kvar men "Ålla" stod rätt båda gångerna.
Med tre minuter kvar blev Alnö rånade på en straff. Högerbacken Andreas Holmlund drev in i straffområdet och blev mer eller mindre manglad av en allt för ivrig Jimmie Nordberg (se bildenovan) som kom in i situationen med full fart och kraft. Till allas häpenhet uteblev domarsignalen för straff.
I motanfallet som följde var samme Nordberg en hårsmån från att istället spela segern till Lucksta. Tur att Joakim Grannas parerade det skottet annars hade nog Alnöbänken rivit sitt bås i rena ilskan.
På övertid fick Anton Andersson-Widén en dubbelchans men Ålin i hemmamålet täckte skotten väl båda gångerna.
Lucksta: Vi är missnöjda med att tappa segern. I andra försvarade vi oss bra men när vi skulle anfalla slog vi nästan alla bollar i gapet på deras mittförsvar, säger Robert Johansson, som hade petat sig själv från startelvan efter den mindre lyckade insatsen i förra matchen.
Alnö: Vi var det bättre laget spelmässigt men skapade för få chanser sett till vårt övertag. Lucksta är tunga att möta men det är ändå surt att tappa två poäng. Att vi blir bestulna på en straff på slutet höjer inte direkt humöret, säger tränaren Pontus Melander.
Lucksta: Ytterbackarna Mattias Svelander och Fredrik Jansson höjde sig över mängden tillsammans med anfallaren Jesper Andersson, så länge han nu orkade.
Alnö: Patrik Kerttu var hela tiden spelbar och vågade utmana från sin vänsterkant - och gjorde också ett snyggt mål. Anton Andersson-Widén löpte mycket i djupled och oroade och i mittförsvaret var Joakim Axelsson ett jätte i luftrummet.

5-3 Farshad Abdi 86
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall (bra i lättdömd match)
Publik:

Efter den något snöpliga förlusten mot Kubenbilagan gjorde Sund en stark insats mot IFK:s dito. Redan efter dryga kvarten stod det 2-0 och i halvtid 4-1.
Det var egentligen inget snack under matchen. Sund var starkare i det mesta och hade ett högre tempo i sig. Även om IFK aldrig gav upp och kämpade på oerhört.
- De vill verkligen spela fotboll och där har IFK ett bra sparkapital att använda i högre sammanhang om något år, säger Sundtränaren Henrik Öhman, själv f d IFK-tränare.
 Uppseendeväckande denna kväll var Dennis Bergströms fyra mål varav två på nick.
- Att sätta pengar på det så hade både jag och Kalle (Locklund) redan suttit på Arlanda för avresa mot Barbados eller liknande, säger Öhman.
Sund: Vi vann klart rättvist. Dock kändes tre insläppta mål väldigt onödigt denna kväll men det viktigaste var de tre poängen och att vi drygade ut serieledningen, säger Henrik Öhman.
IFK 2: Vi förlorade mot ett bättre lag och det är väl kanske inte mot Sund vi skall ta våra poäng för att hänga kvar. Sundspelarna väger väl kanske 15-20 kilo mer än våra spelare. I den första halvleken var inte heller riktigt på tårna men efter snacket i paus gjorde vi en bättre andra som vi också vann med 2-1, säger s f tränaren Tomas Torstensson.
Sund: Dennis Bergströms fyra mål var imponerande. Ett ännu större glädjeämne var 14-årige Amaro Bahtijars debut från start. Han spelade väldigt moget från sin släpande forwardsroll (läs nr 10), fördelade bollar, låg rätt i banan och visade verkligen mogenhet i sitt spel. Där har Sund en fantastisk talang som går en verkligen ljus framtid till mötes.
IFK 2: Adam Sjölén fick ambulera på mittfältet och gjorde det bra oavsett plats. Gjorde också ett kalasmål. GIF-förvärvet Oskar Nilsefur visade god klass som offensiv mittfältare och bra framåt var Farshad Abdi Abbakhshi som också gjorde två "coola" mål.

Matchen::​
Det här var en tuff match med hårt spel och fräna närkamper och det var nästan så att det var på väg att spåra ur ett tag.
Spelmässigt var det långt ifrån någon höjdartillställning och passningsspelet nådde sällan tre egna  gubbar på raken i ett och samma anfall.
Svartvik spelade emellertid stabilt bakåt och tog tillvara sina chanser framåt.
Svartvik: Vi spelade bra fram till 1-0-målet, sedan tappade vi det mesta offensivt. Tur att Söders var ännu sämre. I andra blev det bättre men aldrig riktigt bra. Bakåt gjorde vi en gedigen insats och höll ihop laget bra och segern var aldrig i fara, säger lagledaren Leif Wiklund.
Söders: En skitmatch. Ingen struktur i spelet från något av lagen. Vi uppträdde som ett amatörlag och gjorde misstag efter misstag. Vi var stressade och drabbades av panik i försvaret fler gånger under den första halvleken. Vi skärpte till oss något i andra men kom aldrig till någon riktigt het chans. Vi var verkligen "off" idag och inte alls på spelhumör, säger tränaren Mikael Kotermajer.
Svartvik: Mittbackduon Jonas Wiklund och Niklas Olsson var tätare än silikon och på mitten var Kristoffer Godin planens överlägset bästa spelare. En gigant!
Söders: Kristofer Bodin slet hårt på det defensiva mittfältet och i anfallet jobbade Bakary Dampha förtjänstfullt både offensivt och defensivt.

Söråkers FF - Medskogsbrons BK 1-0 (0-0)
2013-08-06 - 19:00 - Söråkers IP
1-0 Jonas Nordström 73
Utvisning Medskogs: Simon Nyberg 86
Domare: Hans Grönlund, Sundsvall
Publik: 50
Båda lagen verkade känna vikten av matchen och nerverna verkade spela spelarna en del spratt.
Den första halvleken var jämn men Medskogs var närmast att måla före paus.
Daniel Sundberg hade ett par rejäla chanser kring halvimman. Först ett skott i insidan av stolpen och sedan en missad chans i öppet läge.
I matchens 73:e minut föll det första målet. Hemmalagets Jonas Nordström skruvade in en frisparkslyra från högerkanten som gick förbi allt och alla inklusive Medskogskeepern Roger Magnusson och in i det bortre hörnet.
Medskogs Simon Nyberg blev sedan målchansutvisad med tio minuter kvar men det var ändå på vippen att laget fick med sig en poäng från Löta. På stopptid fick Björn Ström ett bra läge ur snäv vinkel men skottet tog mitt på hemmakeepern Mikael Gustafsson.
Söråker: Segern var inte orättvis. Vi hade skaplig koll på dom. Medskogs rullade runt med skapade inga riktigt farliga chanser, säger tränaren Fredrik Thimeradh.
Medskogs: Det vill sig inte. Det är små marginaler och vi har dom inte med oss. Vi försökte hålla bollen inom laget men ibland spelade vi fast oss, säger tränaren Göran Sundqvist.
Söråker: Mittbackslåset Robert Lagergren och Filip Nyberg hade kastat bort nyckeln.
Medskogs: Björn Ström bröt många Söråkersanfall och stänge ytor från sin defensiva mittfältsplats. Marcus Ytterström gjorde ett piggt inhopp i anfallet efter paus.

Östavalls IF - Essviks AIF 1-0
2013-08-06 - 19:00 - Skogsvallen
1-0 Jesper Andersson 75
Domare: Victor Grönlund, Sundsvall (inget att klaga på)
Publik: 68
Jesper Andersson målade i förra matchen. Idag upprepade sig historien och den här gången blev "Jeppe" matchens enda målskytt. Fullträffen kom med kvarten kvar efter en intränad hörnvariant.
Annars var det här en jämn match som kunnat sluta hur som helst mellan två hårt jobbande lag som gärna smällde på när tillfällen gavs.
Utöver målet kunde vi räkna upp följande farligheter:
Östavalls Joakim Andersson sköt mitt på målvakten Nicklas Lindberg efter tre minuter.
I mitten av halvleken hade Essvik ett frispark som strök ovansidan ribban och i andra reflexräddade hemmakeepern Robert Karlsson ett närskott i den 56:e matchminuten.
Så visst skapades det chanser även om de flesta strandade på lagens täta försvar.
Östavall: En bra div. IV-match. Essvik är ett riktigt bra lag men idag var det vi som hade marginalerna med oss, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Essvik: väntar på att lagledare och/eller tränare skall återkoppla.
Östavall: Robert Karlsson i målet, mittbackarna Petter Bergius och Håkan Göransson samt defensiva mittfältaren Jonas Sjöberg såg till att Östavall lämnade matchen med "rena lakan". Då räckte Jesper Anderssons mål framåt till tre poäng.
​Essvik: väntar på info