Det blev inget division 2-spel för Bleart Ugzmaijli utan lir med Sund i Medelpadsallsvenskan. En given kandidat till skytteligatrofén. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sundtränaren Göran Sundqvist nöjde med sitt nytillskott. Sundtränaren Göran Sundqvist nöjde med sitt nytillskott.

Målfarlig anfallare klar för Sund – ersätter Zakaria Bel Mekki


(2020-03-04)
Det blev inget division 2-spel i vare sig Stöde eller IFK Timrå.
Nu väljer den målfarlige anfallaren spel i Medelpadsallsvenskan med Sund.

– Valde Sund för att jag ska se till att få dem tillbaka till trean, säger Bleart Ugzmaijli om varför det blev Malands IP.

För en tid sedan valde anfallaren Zakaria Bel Mekki att ta steget över till Svartviks IF och fortsatt spel i division 3.
Nu har man gjort klart med en duglig ersättare.
Ifjol gjorde Bleart Ugzmaijli sjutton mål för Stöde när västralaget tog hem division 2 Mellersta Norrland.
Bleart valde emellertid att inte följa med Stöde upp i tvåan utan kritade på för seriekonkurrenterna IFK Timrå. Men sedan Timrå valde att kliva av division 2-spelet och börja om i Medelpadssexan har intresset varit stort för den målfarlige anfallaren bland klubbarna i Mellannorrland.

Förra veckan skrev han på för Sund och redan i sin premiärmatch för klubben i DM-matchen mot Alnö satte han bollen i nät.
– Jag tycker föreningen verka ha ordning och reda. Duktig tränare i "Sunkan" (Göran Sundqvist) också. Valde Sund för att jag ska se till att få dem tillbaka till trean. Kul att få vinna och göra mål på direkten i första matchen, säger Bleart Ugzmaijli om varför det blev Malands IP.

Så här säger Sundtränaren Göran Sundqvist om sitt viktiga nytillskott:
– Känns som en spelare vi behöver då vi tappat både "Zaka" Bel Mekki och Christoffer Nerkman. Spelare som jag alltid gillat och som jag vill ska spela på en högre nivå. Det ska ju normalt både Bleart och Per också göra, men vi är otroligt glada att ha de i Sund! Sen blir vår trupp än mer spetsig och lagbygget börjar ta form på riktigt. Vi har nog några till på "G" men det håller vi på lite, ler "Sunkan".

Nyförvärv & Spelarförluster för Sund IF:
Nyförvärv: Bleart Ugzmaijli (IFK Timrå), Abbe Hapte Eyes (Kramfors-Alliansen), Salah Gharib (Rissne IF), Patrik Jonsson, mv, David Lundgren och Mikael Edström (comeback).
Förluster: Israel Kalenga (Stöde IF), Zakaria Bel-Mekki, Christoffer Nerkman och Faress Mohammed (Svartviks IF), Manne Vallström, mv (Östavalls IF), Elias Friberg (Alnö IF), Victor Bergman-Rönnmark (Sidsjö-Böle IF) och Abdikadar Mohamed (Kubikenborgs IF).

Tillbaka till div 4 Medelpad