Ånges två nöjda målgörare i seriefinalen mot Norr United, Ånge_David Danielian och Salman Alizaden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Ånge tog hem seriefinalen efter udda-målsseger över FC Norr United

(2020-08-12)
Vid ställningen 1-1 i seriefinalen på Ånge IP drog en FC Norr-spelare på sig ett rött kort efter dryga halvtimmen.
I andra utnyttjade Ånge det numerära överläget och kunde sätta segermålet och hade bud på mer.
– Fick ett pass från brorsan Haik och kunde i princip inte missa, säger segerskytten David Danielian.

Det blev en händelserik och spännande seriefinal på Ånge IP.
Redan efter 15 sekunders spel fick Salo Gavador på en kanonträff från straffområdeslinjen men bollen tog i ribban och ner och efter kalabalik kunde Ånge rensa undan till hörna.
Gästerna pressade på bra och Valerik Danielian fick visa sig på styva linan ett par gånger till, bland annat räddade han ett friläge.
Och i elfte minuten kom matchens första mål, och överraskande var det hemmalaget som gjorde det. Haik Danielian slog en perfekt hörna mot den bortre stolpen där Salman Alizaden dök upp lite som gubben i lådan och nickade in 1-0.

Hemmafavoriterna hann inte jubla klart förrän Said Gavador med kraft och beslutsamhet tog sig förbi på högerkanten och slog in ett hårt inspel som via ett försvarsknä studsade in i mål. Kvitterat!
Halvleken fortsatte bölja fram och tillbaka men med ett övertag för gästerna, som hann bränna ännu ett friläge, eller rättare sagt yngste bror Danielian var snabbt ute ur sitt mål och räddade.
I den 35:e minuten åkte Alen Sulimanovic på en rejäl tackling i kamp om bollen. Då frisparken uteblev hördes Alens stämma över stora delar av Ånge kommun och även om språket i sig var obegripligt för domaren Nilla Sjöberg åkte det röda kortet upp då innebörden var solklar...
Trots en man kort fortsatte Norr United spela framåt och var närmast om att gå till pausvila i ledningen även om Ånge jobbade fram ett par lägen där bollen smet strax utanför Hari Halilovic målställning.

Den andra halvleken blev även den spelmässigt jämn men nu var det Ånge som skapade de vassaste chanserna och knappt tio minuter in når Haik Danielian in till broder David som möter direkt coh stöter in bollen i tomt mål.
Nyförvärvet Dacian Dacin nickar därefter Haris Devic frisparksinlägg i ribban och ner på mållinjen
En fri David Danielian chippar sedan bollen över målvakten innan han blir rammad och Haik rullar in bollen i övergivet mål. 3-1. Men icke, domaren dömer bort målet för offside. Och någon straff blev det inte heller trots att Hari Halilovic tvärkapade mellanbroder Danielian i momentet innan...

Norr United var inte heller ofarliga även om man trots bra spel och en man kort inte nådde fram till några sylvassa lägen. Det vassaste läget hade Haris Devic då han efter lite studsar i straffområdet fick "öppet mål" från en meter men från ingenstans kom "Stålmannen" Hari Halilovic farande och med en störtdykning enhandsräddade nere vid sin högra stolprot (se bild nedan).
Med tre minuter kvar var det en frustrerad Elvin Jasaris tur att syna det röda kortet efter ha sprutat syra på sitt modersmål. Men "bara till sig själv", urskuldrade sig Elvin efter matchen.

Oavsett vilket vinner Ånge rättvist även om Norr United hade chansen att stänga matchen före pausvilan. Tyvärr ägnade man sig att lägga för mycket fokus på domare och motståndare än sitt eget spel vilket straffade sig mot ett för dagen diciplinerat hennalag.
Lagen kommer att mötas en gång till i höst och då i uppflyttningsserien men mycket skulle förvåna om det inte blir de här två lagen som nästa år spelar i Medelpadsallsvenskan.

Tränarsnack/Bäs på plan:
• Alnötränaren Filip Filipovic var nöjd med segern i seriefinalen
• Elvis Ramadanovic, tränare i FC Norr United: "Domaren emot"

2-1 David Danielian (54)
Utvisningar Norr U: Alen Sulimanovic (35) och Elvin Jasari (87)
Domare: Nilla Sjöberg
Ass. domare: Jan Öberg och Petter Lindbom

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad

Fler bilder från seriefinalen nedan:

Salman Alizaden (nr 18 längst till vänster) nickar in Haik Danielians perfekta hörna fram till 1-0 i seriefinalen mot FC Norr United i en match där hemmalaget till slut vann med 2-1 och övertog serieledningen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ånges 1-0-mål på gång. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Salo Gavador på väg ner mot kortlinjen där han slår ett hårt inspel som tar på en Ångeförsvarares knä och in i eget mål fram till 1-1. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Vätskepåfyllnad. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Ångekeepern Valerik Danielian efter FC Norr Uniteds kvittering mindre än minuten efter att man själva tagit ledningen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
FC Norr Uniteds målvakt Hari Halilovic gör en fantomräddning när Haris Davic bara ska stöta in bollen i "tomt mål". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu