Sam Slade gjorde som sin bror Ben i Söder, visade att han kan göra mål. Sam Slade gjorde som sin bror Ben i Söder, visade att han kan göra mål.

Sundsvalls FF klara för slutspelet efter fem-etta mot Holm: "Bygga vidare"

(2020-08-12)
Sundsvalls FF är klara för spel i Uppflytt-ningsserien.
Detta efter att ha vänt ett tidigt 0-1-underläge till en fem-etta hemma mot Holm,
– Vi hade gjort betydligt fler mål om inte deras målvakt varit så duktig. Nu ska vi bygga vidare på det här till slutspelet, säger Sundsvalls tränare Torbjörn Persson.


Sundsvalls FF hamnade direkt i underläge mot jumbon Holm sedan unge Albin Muratovic "chockat" uppe på Balders konstgräs med att göra 0-1 med ett välplacerat skott vid stolpen.
I den 20:e minuten gjorde Albin mål igen. Men den här gången hade han blå tröja och lystrade till efternamnet Nylén.
Innan halvtimman hade hemmalaget vänt på tillställningen genom Emil Lindblom.
I inledningen av den andra halvleken hittade Emil Lindblom rätt igen och knappa kvarten senare satte Sam Slade, bror till Stödes Ben, 4-1. Däremellan knep Holmkeepern Martin Fuabah Ntitebem en straffspark.

När klockan tickat upp till de 68 fastställde Adam Malmrot slutsiffrorna till 5-1 och därmed är SFF klara för spel i Uppflyttningsserien trots att en omgång återstår av Grundserien.
För Holm blir det spel i Nedflyttningsserien där det gäller att ta sig upp från jumboplatsen för att fixa spel i Medelpadsfemman även nästa år. I annan lokal media är Holm redan klara för nedflyttning men det är att gå händelserna i förväg ett par månader kan jag tycka.

Tränarsnack:
– Vi rullade på bra och skapade massor av målchanser och hade gjort betydligt fler mål om inte deras målvakt varit så duktig. Hela laget svarade för en bra prestation och nu ska vi bygga vidare på det här fram till slutspelet, säger Sundsvalls tränare Torbjörn Persson.

– Vi tar en tidig ledning men efter det var det fullt tryck från SFF och vi hängde inte med deras unga spelare och hade även problem med deras hårda spel som domaren inte stävjade medan vi fick frispark emot oss så fort vi knappt rörde deras spelare. Vi fick också två spelare skadade på grund av deras spelares framfart i närkamperna, säger Holms assisterande tränare och lagledare Peter Lind.

Bäst på plan:
Stabilt och bra över hela linjen i Sundsvalls FF medan Holms sista utpost, 

Martin Fuabah Ntitebem, var tillbaka mellan stolparna och höll nere siffrorna tack vare många utsökta parader. Även pådrivaren Tommi Torvela och inlånade Anton Näslund Furåker, som gjorde  sin allra första match som mittback, ska ha eett omnämnande trots förlusten.

Sundsvalls FF- Holms SK 5-1
2020-08-12 - 20:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Albin Muratovic (2)
1-1 Albin Nylén (20)
2-1 Emil Lindblom (28)
3-1 Emil Lindblom (50)
4-1 Sam Slade (66)
5-1 Adam Malmrot (68)
Domare: Oscar Moss, Sundsvall
Ass. domare: Abdirahman Hassan och Björn Sjöblad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.  5 Medelpad