Mårten Gräntz svarade för ännu en stark insats i den vita IFK-tröjam. Mårten Gräntz svarade för ännu en stark insats i den vita IFK-tröjam.

Ett IFK Sundsvall utan svaga punkter tog en stabil segere mot Matfors

(2017-06-13)
Ett homogent och formstarkt IFK Sundsvall vann en stabil 2-0-seger i årets första match på gröngräset på Balders.
– Tycker att vi kontrollerade hela matchen och hade utöver målen tre-fyra frilägen som vi dock inte förvaltade, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.


IFK Sundsvall klättrade upp till plats två i tabellen efter en stabil 2-0-seger hemma på Balders naturgräs mot Matfors.
Ledningsmålet kom i den 28:e minuten. Johan Hallström bröt ett Matforsanfall och slog en lång boll på en dupledslöpande Mårten Gräntz, som vann motlägget mot en utrusande Jonas Dunberg och fick tomt mål.
I slutet av den första halvleken lyfte Johan Bergström fram bollen till Pontus Andersson, men hans nick smet precis utanför stolpen.
Istället kunde IFK tidigt i den andra halvleken göra 2-0 och åter var Mårten Gräntz inblandad då han serverade Oscar Lidström ett pass snett-inåt-bakåt som han dundrade i mål via ribban.

IFK var därefter närmare 3-0 än gästerna en reducering men MIF-keepern Jonas Dunberg såg till att 2-0 fick räcka för hemmakamraterna denna soliga afton.
– Vi fick inte igång passningsspelet i första halvlek utan det blev lite för många längre bollar, ävem om det blev mål på en av dom. I andra vågade vi hålla i bollen bättre och fick igång passningsspelet och bra rörelse i laget. Tycker att vi kontrollerade hela matchen och hade utöver målen tre-fyra frilägen som vi dock inte förvaltade. Bakåt släppte vi inte till någonting mer än en ströchans i första, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.
– Vi nådde inte alls upp i kapacitet idag för att kunna hota ett IFK utan svaga punkter. Tror vi hade en halvchans i slutet av första, that's it. Jag är mycket besviken på det sätt som vi genomför den här matchen, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson efter fjärde matchen på raken utan seger för hans mannar.

I IFK ger vi överbetyg till hela backlinjen och framåt sticker Mårten Gräntz ut lite extra med ett mål, ett assist och hårt jobb.
JohanBergström enda ljuspunkten i ett för dagen osynkat Matfors.

IFK Sundsvall - Matfors IF 2-0
2017-06-13 - 19:00 - Baldershovs IP
1-0 Mårten Gräntz (28)
2-0 Oscar Lidström (53)
Domare: Ghaleb Rajab (bra i 75 minuter, tappade fokus något därefter)
Publik: 55
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan