Sofie Heimer i SDFF 2 dubblade vårens målskörd då hon gjorde hattrick på Gumsekullen. Sofie Heimer i SDFF 2 dubblade vårens målskörd då hon gjorde hattrick på Gumsekullen.

Sofie Heimer skillnaden mellan SDFF 2 och NIK

(2017-06-27)
Njurunda tog emot SDFF 2 i den uppskjut-na matchen från omgång 2 under tisdagen.
Och det blev en målrik historia på Gumse-kullen där gästerna vann med 5-2 efter ett hattrick av Sofie Heimer.
– Det var en intensiv och underhållande match med mycket anfallsfotboll, säger SDFF:s tränare Anders Heimer.

Så äntligen spelades den uppskjutna matchen från omgång 2 mellan Njurunda och SDFF 2.
Ett suget SDFF 2 startade upp bäst på Gumsekullen med hög intensitet och snabbt effektivt passningsspel och skapade flera fina lägen att ta ledningen innan Evelina Olsson i minut nio förvaltade en straffspark på bästa sätt till 0-1, otagbart i NIK-målvakten Eleonora Hedins högra hörn.
Efter målet började SDFF sakta at tappa initiativet och hemmalaget började flytta upp spelet för en utjämning. Dock utan att få någon rejält vass kvitteringschans och i slutet av halvleken ökade gästerna på till 0-3. Båda gångerna genom Sofie Heimer. Först utnyttjade hon en perfekt djupledsboll och strax därpå fick hon på ett hårt skott från distans som borrade sig in i krysset.

Njurunda gav inte tappt trots tremålsunderläget och den andra halvleken bestod mycket av "långa lag" och böljande spel. Malin Karlsson apterade syre till sina tjejer med en reducering i den 54:e minuten och när  Jeraldin Oyola satte 2-3 blev det nerv – men bara en kort stund. Minuten senare nickade nämligen Clara Carlsson in 2-4 och därefter kom även 2-5 då Sofie Heimer fullbordade sitt hattrick för kvällen.
– Det var en intensiv och underhållande match med mycket anfallsfotboll och vi gör kanske säsongens bästa insats, säger SDFF 2:s tränare Anders Heimer.

I SDFF 2 var det en duo som stack ut lite extra, Ella Nordlander, som höll ihop backlinjen, och Sofie Heimer, tremålsskytt och ett ständigt hot för NIK-försvaret.

Njurunda IK - Sundsvalls DFF 2 2-5
2017-06-27 - 19:00 - Gumsekullen (uppskjuten från omgång 2)
0-1 Evelina Olsson (9, straff)
0-2 Sofie Heimer (41)
0-3 Sofie Heimer (45)
1-3 Malin Karlsson (54)
2-3 Jeraldin Oyola (81)
2-4 Clara Carlsson (82, nick)