Effektivt Medskogs tog tre "roliga" poäng
-

Medskogs var inte bara bättre spelmässigt – man var synnerligen effektiva när man besegrade Granlo borta med hela 4-0.
– Det kändes som det var närmare 7-0 än 4-1, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.

Från 0-5 till 4-0

Träningsmatchen mellan Granlo och Medskogs ett par veckor före seriestarten slöt 5-0 till dom förstnämnda.
Idag stod det seriepoäng på spel och ett Granlo, med en magsjuk Alen Zulovic och en Oskar Lund på TV, havererade totalt och gick under med man och allt hemma på Härevallen i Indal.
Medskogs kunde vända hem med en kassaskåpssäker 4-0-seger efter två mål i vardera halvleken och få en rejäl revansch för träningsmötet på Westhagen och fjolårets DM-förlust.
I den 17:e minuten inledde gästerna sitt målskytte sedan Adam Persson friställt Simon Bohlin som i sin tur kallt chippade bollen över Andreas Selin i hemmamålet.
Fem minuter senare var det dags för 0-2 då Adam Persson skruvade in en frispark i fel hörn för målvakten i ren Pirlostil.
Men tjugo minuter kvar satte 17-årige Erik Molin spiken i Granlokistan med en snygg placering.

Förnedringen fullbordad med tio kvar

Tio minuter före full tid var förnedringen fulländad. Jakob Melin fick flera försök på sig innan han till slut nätade.
– Det kändes som det var närmare 7-0 än 4-1. Roligaste med den här matchen är att det finns betydligt mer att ge, kändes lite slött ibland, ändå vinner vi så lätt. Alla 16 spelarna deltar på ett bra sätt, inget gnäll över att man hamnar på bänken, det kommer bli hård konkurrens om platserna men alla är viktiga då det kommer avstängningar, skador och en höst, säger Medskogs tränare Jerry Nerén på klubbens hemsida.
– Idag var det riktigt uselt, stönade GBK:s lagledare Jonas Wallvik.
– Medskogs gjorde det dock bra, spelat enkelt och resolut men...tycker ändå att det är ett lag vi ska kunna ha bakom oss i serien men det funkar inte om vi uppträder som idag, säger Granlospelaren Dennis Hägg.
Som lök på laxen drog Patrik Hägglund på sig två gula kort i samma moment i slutminuten, blev utvisad och är därmed avstängd i nästa match.

Publik: 30

Adam Persson lirar innebandy i Granlo. Idag såg han till att sänka klubbens fotbollslag med ett mål-pass och en "Pirlofrispark".