Början till slutet för Wiskan. Här dundrar Kovlands lagkapten Anton Hallengren in 1-0 på frispark. Men vart tog muren vägen? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Allt sket sig för Wiskan i den avslutande omgången – föll mot Kovland och tappade platsen om uppflyttning

(2020-08-19)
Matchen:
Wiskan hade allt i sina egna fötter. Det gällde "bara" att undvika förlust borta mot nästjumbon Kovland.
Men se, det gick inte alls. Ett taggat hemmalag kunde spela hem en 3-0-seger, efter bland annat två mål av lagkaptenen Anton Hallengren.
I den 22:a minuten fick Kovland en frispark en bit utanför straffområdet  som mittbacken och lagkaptenen tog hand om. Wiskanförsvaret verkade inte känna till herr Hallengrens löd i dojjan och ställde upp en gles tvåmannamur. Det visade sig vara ett kostsamt beslut då Anton dundrade in bollen tätt invid den högra stolpen förbi en perplex Simon Eriksson i bortamålet (se bilden ovan).

Målet blev en väckarklocka för Wiskan som gick till motattack och var på vippen till en snabb replik men KIF:s målman för dagen, Mattias Jutman, imponerade med en reflexräddning. Gästerna hade fler lägen till en utjämning men siktet var långt ifrån korrekt inställt och nästjumbon kunde gå till pausvila i ledningen.

Man hade nog förväntat sig en rejäl offensiv från Wiskan i den andra halvleken men trots en hel del bollinnehav saknades spetsen i anfallet. Istället var det hemmalaget som låg närmare en utökning med sina vassa omställningar. En av dessa utmynnade i en hörna i mitten av halvleken och på den nickade Anton Hallengren in 2-0.

Ett resignerat Wiskan gav nu slaget förlorat och med lite skärpa hade Kovland kunnat göra både tre-och fyra mål men det blev "bara" ett till när William Nilsson fastställde segersiffrorna till 3-0 i slutminuten.
Kovlands seger var blott årets andra och man gjorde ett litet miniryck från Holm och har nu tre poäng, och mycket bättre målskillnad, än jumbon.
För Wiskan innebär förlusten att det inte blir något spel i Uppflyttnings-serien utan nu återstår bara tre matcher i Nedflyttningsditon. Där man bland annat får chansen till revansch mot Kovland.

Tränarsnack/Bäst på plan:
• Kovlands ass. tränare Joel Falk efter årets blott andra seger.
• Wiskans besvikne spelande tränare Christian Widmark: "Vi har bara oss själva att skylla".

Lokalfotbollen-TV:
• Wiskans "bödel" och Kovlands lagkapten Anton Hallengren intervjuas efter sina två mål och starka försvarsspel

Fler bilder från matchen

Anton Hallengren, två mål, och William Nilsson, ett,. såg till att spela hem tre viktiga poäng till Kovland samtidigt som man gav en hjälpande hand till Matfors 2 som nu tar Wiskans plats i Uppflyttningsserien. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.