Kontraster! I höstas vann hon Elitettan, idag mötte Maya Hulinder Timrå i Medelpads-DM. Kontraster! I höstas vann hon Elitettan, idag mötte Maya Hulinder Timrå i Medelpads-DM.

Maya Hulinder tillbaka i Alnö efter avancemanget till Allsvenskan – inledde målandet mot IFK Timrå

Ifjol förde hon upp Umeå IK till Dam-allsvenskan.
Nu är hon tillbaka i Alnö IF och satte ledningsbollen mot sim moderklubb IFK Timrå.

Alnö var överlägsna sina seriekonku-rrenter idag och vann med klara 4-0.

– Vi inledde bra men sedan gör vi mer eller mindre självmål och luften går ur oss och vi tappar tron på oss själva och slutar spela bollen efter backen. Rätt chansfattig första halvlek och 0-0 hade väl speglat den bättre. I andra halvlek tappar vi det mesta och Alnö gör mål på de chanser som skapas medan vi är väldigt uddlösa och ligger för långt ifrån både varandra och motståndarna för att kunna hota ett Alnö med mycket spring i benen och verkligen ville spela fotboll idag även om 4-0 känns som ett ovärdigt resultat. Den tunna truppen vi har sätter sina spår just nu och tar ut sin rätt, säger Timråtränaren Michael Wahlroos.
– Vi gick runt på många spelare och testade oss fram. Nöjd med vårt stabila försvarsspel och framåt hade vi många fina omställningar som resulterade i mängder av avslut och mål, även om siffrorna landade lite i underkant.  Vi berömmer Timrå som ändå hela tiden bjöd upp till fight, säger Alnös tränare Morgan Sahlin.

Bäst på plan
Olivia Sundström och Carine Rugumaho kämpade och slet i 60 minuter mot övermakten. I övrigt kan de flesta mycket bättre.
Många bra i ett Alnö som gick runt på mycket folk. Maya Hulinder, Hanna Sahlin, Emma Petterson och Tuva Lundin var den kvartett som stack ut lite extra.

IFK Timrå - Alnö IF 0-4