Niclas Jonsson, Sidsjö-Böle
Lamin Kargbo, Ånge 2

Matchreferat, omgång 7

Mäktig vändning av uträknat Fränsta
Efter en på Myggvallen ganska händelsfattig knapp första timme, som mest bestod av mittfältskamp och långa bollar, "chockade" Ljustorp med att göra två snabba mål inom loppet av två minuter av Burmakillarna Kyaw Soe Kyaw Soe och Saw En Gay.
Fränsta hämtade sig emellertid ganska snabbt från dom dubbla kallduscharna.
Först reducerade Jens Söderberg och i den 70:e minuten kvitterade Andreas Modén.
Tio minuter senare var vändningen fullbordad då ytterbacken Kim Jekisol kunde skruva in en hörna till 3–2.
– Vilken otrolig vändning. Vi var ju uträknade men visade fantastisk moral när vi inte bara kunde hämta upp underläget utan även gå förbi, säger Fränstas tränare Marco Padellaro, och fortsätter:
– Det var kollektivets seger men utan Jens Söderbergs makalösa slit vet i fasen om vi klarat av det.
(väntar på återkoppling från Ljustorps IF:s ledare)

Publik: 54

Första IFK-segern kom hemma på Balders
Efter fem raka förluster tog IFK Sundsvall 2 sin första seger i årets serie och man fick göra det hemma på Baldershov mot mittenlaget Alnö 2.
Men det var nära att gästerna tog ledningen i matchen men brände ett friläge i den 18:e minuten. I spelvändingen som följde kunde istället IFK göra matchens första mål, och det genom Casper Engstrand.
Den hann bara gå en dryg minut efter avsparken innan Alexander Gidlöf hittade nätet fram till 2–0.
Målen satte ner gästernas stridsmoral och 3–0 hängde i luften när man några minuter före pausvilan "råkade" kapa en Alnöspelare innanför eget straffområde. Johan Bengtsson var sedan drypsäker från elva meter.
– Det gav oss hopp om att söndagen ändå skulle bli en fin inramning på den förlängda helgen, säger Alnötränaren Janne Engman.
Den andra halvleken var inledningsvis jämn och båda lagen vaskade fram ett par halvchanser men efter slarv i bortaförsvaret kunde Rasmus Bouvin göra tunga 3–1. Då hade klockan tickat upp till minut 64.
Alnö hängde inte med huvudena efter det här baklängesmålet och efter en hörna med kvarten kvar kunde man reducera till 3–2.
– Ett mål som lite oförskämt kom att noteras som självmål p g a att Jack Jonssons hårda nick studsade in via en IFK-spelares huvud. Killen hade inte en chans att värja sig från den hårda nicken, säger Engman.
IFK lyckades emellerid hålla ledningen in i mål med ett taktiskt spelfördröjande spel vilket medförde att man aldrig släppte till några fler målchanser för gästerna.
– 3–2 i baken speglar rätt väl dagens batalj men med "normalt" engagemang, vilja och spel hade vi givetvis åkt hem till ön med tre poäng, säger Engman.
(väntar på återkoppling från IFK Sundsvall 2:s ledare)

Publik: 56

Selånger 2 kontrade sönder Ljunga
Ljunga blev mer eller mindre sönderkontrade när Selånger 2 kom på besök.
Med Martin Ålin mellan stolparna var defensiven säkrad samtidigt som SFK-anfallet spred skräck framåt. Hakim Rouass inledde målskyttet i den 17:e och Elias Lindqvist ökade på tre minuter senare.
Det var sedan bud på ännu mer men det dröjde till slutet av halvleken då Albin Stenströms satte 0–3.
Den andra halvleken blev avslagen fram till dess att Ljungas Joakim Backlund sitt andra gula kort och fick lämna planen. Något som utnyttjades direkt av gästerna och fyra minuter efter utvisningen, som kom i den 73:e minuten, lyste 0–5 på Ljungalids anslagstavla.
Sista fem minuterna lyckades i alla fall hemmalaget spräcka nollan och sedan dubbla målskyttet och skriva slutsiffrorna till 2–5.
(väntar på återkoppling från både Ljungas och Selånger 2:s ledare)