Matfors tränarduo Andreas Jonsson och Tobias Sjölund förde upp Matfors IF till division 3. Det blir emellertid bara Andreas som följer med Brukets Blå upp i trean då "Tobbe" nu tackar för sig efter två år som huvudansvarig. En uppgift som nu Andreas övertar medan "Tobbe" tar över rollen som sportchef. . Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Brukets Blå tillbaka i trean: "Läget är prima och vi känner oss förberedda"

(2020-06-12)
15 långa år har gott sedan Matfors IF spelade division 3-fotboll på Thulevallen.
Efter höstens lyckade kvalspel mot Arnäs är Brukets Blå nu tillbaka i finrummet även om trean numera "bara" är vår femte-division.
MIF ser an på återkomsten och mötet med Östavall hemma på söndag med tillförsikt..

– Läget är prima, alla ser fram emot premiären och vi känner oss så väl förberedda som man kan vara i dessa tider, säger nye huvudtränaren Andreas Jonsson.

Senast Matfors IF spelade division3-fotboll var 2005. Och då blev sejouren blott ettårig och sedan dess har Brukets Blå till och med varit nere och vänt i femman ett par år.
Ifjol svarade man för en stark säsong och krönte den med att slå ut Arnäs i play-off till division 3 efter en dramatisk avslutande kvart på Thulevallen i returmötet.
Inför comebacken har klubben, för ovanlighetens skull, plockat in några spelare utifrån. Målvakten Axel Hedenström är rutinerad och har lirat bland annat med moderklubben IFK Sundsvall, Stöde IF, Stockholmsklubben IFK Aspudden/Tellus och senast i Sund IF.
Intressant nytillskott är gamle måltjuven Robin Bergman som om han får ordning på kroppen kommer att bli betydelsefull. Sebastian Koivisto från Söderhamns FF hann redan under DM-spelet i februari visa hög klass och given i startelvan.

Enda abret i truppen är att viktige mittbacken Jonas Richnau-Erssons knä gick sönder under försäsongen och man befarade att säsongen var över.
– Han är igång med bollövningar och förhoppningsvis hinner han bli spelklar efter sommaruppehållet. Han hade kunnat varit med före uppehållet men det vore dumt att chansa, säger tränaren Anders Jonsson.
Även Axel Berggren är i träning efter sin långtidsskada. 

Läget i övrigt i truppen inför premiären hemma mot Östavall på söndag, Andreas Jonsson?
– Läget är prima, alla ser fram emot premiären och vi känner oss så väl förberedda som man kan vara i dessa tider.

Vad har ni för målsättning i år? Ni är ju nykomlingar.
– Vi hade ett målsättningsarbete i januari men det är bara att glömma nu utifrån hur det blev. Vi ska vara ödmjuka inför återkomsten till trean, vi har en grundmålsättning som handlar om att säkra nytt kontrakt och det är det vi jobbar efter. Vi är ödmjuka inför seriestarten men samtidigt har jag en stark tro på spelartruppen & tillsammans är vi övertygad att om vi gör rätt saker och drar åt samma håll så har vi möjlighet att ta poäng från samtliga lag i serien.

Nyförvärv, spelarförluster, målsättning med mera Matfors IF 2020
Tränare: Andreas Jonsson (1:a säsongen som huvudtränare, tidigare assisterande och ansvarig för andralaget).
Assisterande tränare: Robin Bergman (spelande).
Målvaktstränare:
Fysiolog/fystränare: Emil Nordell
Sportchef: Tobias Sjölund
Lagledare: Örjan Forsström
Materialförvaltare: Stefan Lindgren

Nyförvärv: Robin Bergman och Andrés Escobar (IFK Timrå), Sebastian Koivisto (Söderhamns FF), Axel Hedenström, mv (Sund IF), Linus Stafrin (Selånger FK), Gustav Salomonsson (Hassels IF) och Anton Sjöberg (comeback).
Förluster: Tobias Sjölund, tränare (slutar), Kasper Pedro (Sund IF), Felix Westerlund (Lucksta IF), Linus Stafrin (återvänder till Selånger FK) och Jonas Richnau-Ersson (långtidsskadad men är på väg tillbaka).
Målsättning: "
Vi ska vara ödmjuka inför återkomsten till trean, vi har en grundmålsättning som handlar om att säkra nytt kontrakt & det är det vi jobbar efter. Har en stark tro på spelartruppen & tillsammans är vi övertygade att om vi gör rätt saker och drar åt samma håll så har vi möjlighet att ta poäng från samtliga lag i serien" (Andreas Jonsson, tränare).

• Nyförvärv, spelarförluster med mera div. 3 Mellersta Norrland 2020

• Utförliga fakta om samtliga tolv klubbar i div. 3 Mellersta Norrland

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland