Inte nog med att Timrå fick stor-stryk man fick även Malin Persson utvi-sad. Inte nog med att Timrå fick stor-stryk man fick även Malin Persson utvi-sad.

IFK Timrå åkte på tredje raka storförlusten.

2–5, 2–6, 2–7.
IFK Timrås resultatrad är långt ifrån smickrande. Nykomlingen har fått ett tufft välkomnande till damernas division I Norrland. Laget har stora problem i defensiven.
– Det säger sig självt att någonting inte stämmer. Vi läcker som ett såll, säger tränaren Anders Westlund.
Burträsk var effektivt. Hemmaspelarna löpte ofta rätt igenom Timrå-försvaret och förvaltade de lägen som uppstod.
– Vi hade lika många avslut som dem. Gör man två mål i en tuff bortamatch ska man få med sig minst en poäng. Det går inte att släppa in sju, säger Anders Westlund.

Linda Mellander i Alnö är framme och oroar duktiga Piteå Södra-målvakten Emma Gustavsson. Foto: Fredrik Lundgren.

Piteå vann rättvist mot ett skadedrabbat Alnö

Med sex-sju startspelare borta så tvingades Alnö IF låna vi in flera spelare från div. 2-laget och det visade sig också ganska tydligt under matchen att man inte var så samspelta och att tempot var numret högre i ettan.
Piteå rullade boll fint och deras forwards stack i djupet mest hela tiden och ofta var Alnötjejerna steget efter.
När väl Alnö fick tag på bollen vågade ingen riktigt hålla i den utan det blev
ofta paniksparkar för att komma uppåt i banan. Inte så konstruktivt och oftast vände Piteå spelet omgående och fortsatte sätta press.

0-1 kom efter en halvtimme av den första halvleken och 0-2 kom efter ungefär lika lång tid i andra.
Alnö reducerade på hörna i 80:e minuten men var aldrig riktigt nära en kvittering.
Piteå var det klart bättre laget för dagen men Alnö krigade matchen igenom
vilket man ska ha all heder för.

/ Fredrik Lundgren

Ny förlust för Alnö
Skadebekymmer och tre raka uddamålsförluster.
Alnö IF har inte fått någon drömöppning på division I Norrland.
– Det är tungt nu, säger Alnökaptenen Maja Nyman.

1–2, 2–3, 1–2. Alnö IF:s unga damlag har fått en tuff inledning på seriespelet med tre uddamålsförluster. Den senaste förlusten kom i söndagens match mot Piteå Södra DFF på Västhagens IP.

– Det är klart att det var en tråkig förlust. De var duktiga, men de visste vi innan att de skulle vara. Vi har ändå inte varit helt utspelade och det kommer mer och mer för varje match, säger Maja Nyman.

IFK Timrå bjöd upp till kamp mot seriefavoriterna Assi men förlorade ändå i division I Norrland.

Trots det blev det förlust med uddamålet. Detta efter att Josefine Hansson skickade en hörna direkt i mål med knappa kvarten kvar att spela bakom en chanslös Timråmålvakt som ställdes av den starka vinden.

– Sett till chanserna i matchen så borde vi ha vunnit, så det känns surt. Tjejerna hade ett möte för sig själva i går och det var klart bättre i dag. Sedan gjorde vi lite förändringar i spelmässigt där vi låg lägre med försvaret och tjejerna följde riktlinjerna fullt ut. Så nu har vi något att bygga vidare på och detta var ett stort steg på vägen, och vi visade att vi kan skaka vilket lag som helst, säger Timråtränaren Anders Westlund.

Sandra Sandberg målade igen. Sandra Sandberg målade igen.

Ny trea för Selånger
Selånger FK byggde vidare på derbysegern mot IFK Timrå med att slå tillbaka Spöland Vännäs i division I Norrland.

Sandra Sandberg gav hemmalaget ledningen i den första halvlekens sista minut.
– Ett psykologiskt viktigt mål att få, säger SFK-tränaren Mikael Melin.
Den andra halveken var knappt tre minuter gammal när Josefine Thunholm utökade ledningen. Gästerna kunde reducera kvarten senare, men bara fyra minuter efter kunde Sanna Lööw Ohlsson fastställa slutresultatet.
– En stabil insats över 90 minuter och vi var aldrig riktigt hotade, säger Melin.

Fotnot:
På grund av de långa reseavstånden spelas vissa helger "dubbelmatcher".

Skytteligan, omgång 3

Josefin Larsson har tagit över ledningen i skytteligan. Josefin Larsson har tagit över ledningen i skytteligan.

Bildkollage: Alnö IF - Piteå Södra FF 1-2

Tuffa tag även i damfotboll. Pernilla Lundgren brottas med en Piteå Södra-spelare. Foto: Fredrik Lundgren, Pernillas pappa...
Piteå Södra vann de flesta luftduellerna. Foto: Fredrik Lundgren.
Alnös målvakt Emma Häggberg var duktig och här är hon ute och avvärjer djärvt en djupledsboll framför fötterna på en anstormande Emma Tall. Foto: Fredrik Lundgren.
Även Piteå Södra hade en säker sista utpost i Emma Gustavsson som visar upp både spänst och greppsäkerhet på bilden. Foto: Fredrik Lundgren.
Lite Alnöglädje i alla fall i matchen när Maja Nyman (# 12) trycker in reduceringen till 1-2. Foto: Fredrik Lundgren.