Cassandra Åström kvitterade i slutminu-terma för SDFF 2. Cassandra Åström kvitterade i slutminu-terma för SDFF 2.

SDFF 2 tappade poäng igen...
Njurunda lurade lite överraskande SDFF 2 på segern på Gumsekullen efter en taktisk insats om än inte så lysande rent spelmässigt.
SDFF 2 hade det mesta av spelet men NIK låg hela tiden på rätt sida och satsade på kontringar. Faktum var att njurundalaget bara var fyra minuter från segern.
Då kvtterade Cassandra Åström med sitt andra mål för dagen.
Det var också Cassandra som gav gästerna ledningen i den trettonde minuten.
SDFF förde spelet men hade svårt att tränga igenom Njurundas låga och täta backlinje. När man väl kom igenom så fanns inte skärpan i avsluten. 
Samtidigt fick man se upp med hemmalagets kontringar.
– Vi tvingades återigen ställa upp med en till tre fjärdedelar ny backlinje. Fick ringa in  Emelie Lundgren som bara tränat en gång och hon fick hoppa in som mittback. Vi brukar försöka rulla boll inom laget men idag fick det bli ett enklare spel. Inget finlir utan långa bollar upp på våra två toppar, säger Njurundas tränare Örjan Rodin.
– Även vi saknade en hel del spelare på grund av sjukdomar, påpekar SDFF:s tränare Satu Bondén.
SDFF:s ledning stod sig till den 63:e minuten då Agnes Backlund lyfte in ett inlägg som seglade över SDFF-målvakten och in i mål.
Kvarten senare slog mittbacken Lundgren ett perfekt inlägg som Evelina Gunnarsson nickade in till hemmaledning.
Rejäl skräll på gång på Gumsekullen?
Med fyra minuter kvar löpte Wilma Bondén förbi sina motståndare på kanten och spelade in till en fri Cassandra Åström och kvitteringen var ett faktum.
– Surt! Jag trodde vi skulle hålla hela vägen. Tjejerna hade varit värda att få vinna tack vare sin kämpa och krigaranda. Vi hade som mantra att hela tiden ligga på "rätt sida" och det var nära att det räckte ända till seger, säger Rodin.
– Vi gör egentligen ingen dålig match. Peridovis spelade vi riktigt bra och hade bud på flera mål. Men vi var lite oskarpa i avsluten och dom hade ett bra försvarsspel och en duktig målvakt, säger Bondén.
I Njurunda var målvakten Caroline Dahlberg oklanderlig, Frida Åsell giftig i offensvien och Ellen Jonsson utsökt som vänsterback men hela laget skall ha beröm för sin inställning även om själva spelet inte var speciellt underhållande.
I SDFF var Wilma Bondén den klart bäste och löpte igenom flera gånger och serverade fina pass till sina lagkamrater – som brände... Plus även till Frida Johanssons innan hon tvingades kliva av i paus p g a en ond häl.
Poängtappet gör att SDFF nu måste hålla alla tummar för Sund som möter Stöde på tisdag. Stödeseger och det skiljer hela fyra pinnar – och en match mer spelad för SDFF.


Till omgång 17
-

Njurunda IK – Sundsvalls DFF 2 2–2
2014-08-24 - 13:00 - Gumsekullen
0-1 Cassandra Åström 13
1-1 Agnes Backlund 63
2-1 Evelina Gunnarsson 78
2-2 Cassandra Åström 86

Domare: Roger Backlund, Sundsvall (lugn, säker och stabil)
Publik: 52
​Matchfakta