Två mål, varav ett läckert frisparksmål, blev Henric Nylunds facit, Två mål, varav ett läckert frisparksmål, blev Henric Nylunds facit,

Selånger stängde ner Söråkers spel och var effektiva framåt

(2020-06-30)
Selånger avgjorde hemmamötet med Söråker på mindre än en halvtimme.
Då ledde de rödblårandiga med 3-0 och det var ett grepp man aldrig släppte.
– Nyckeln till segern var att stänga ner alla deras passningsvägar, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Selånger hade bestämt sig för att göra det svårt för Söråker denna åskfyllda afton genom att försöka stänga ner gästernas passningsspel och få dem att slå långt. En taktik som gick hem samtidigt som man var effektiva när man ställde om.
1-0 kom i minut 18 sedan Stefan Näslund hunnit först på en för lös bakåtpassning och rullat bollen förbi målvakten. Oktavio Strindlund följde upp med att förlänga bollen in i mål.
Sex minuter senare hade Henric Nylund och Linus Stafrin spätt på ledningen till 3-0 och ett frustrerat Söråker erkände sig mer eller mindre besegrade.

Fem minuter in i den andra halvleken sköt Henric Nylund en frispark över muren i "fel" hörn för målvakten. En liten läckerbit.
Oscar Fors såg strax därpå till att gästerna åtminstone kunde spräcka nollan innan Stefan Näslund kunde fastställa hemmasegern till en fem-etta efter att placerat in en straff.
Tre vinster på de fyra inledande omgångarna gör att Selånger är med och slåss i toppen av tabellen medan Söråker, med bara en trepoängare så här långt, krigar i den nedre delen av tabellen.

Tränarsnack:
– Vi stängde ner deras kortpassningsspel så de tvingades att bara slå långt och de bollarna tog vårt försvar hand om. De blev frustrerade samtidigt som vi kände oss trygga med vårt spel
– En bitter förlust. De gjorde tre snabba mål och vi tappade vår spelidé och kom aldrig in i matchen, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bäst på plan:
I Selånger vill man hylla laget från målvakt till sista man på bänken. Men Vidar Hagevi måste emellertid nämnas då han fick spela på tre olika positioner under matchen, och presterade på samtliga.
I Söråker var det "regntunga skyar" i dubbel bemärkelse.

Selånger FK - Söråkers FF 5-1
2020-06-30 - 19:00 - Selånger IP
1-0 Oktavio Strindlund (18)
2-0 Henric Nylund (20)
3-0 Linus Stafrin (24)
4-0 Henric Nylund (50, frispark direkt i mål)
4-1 Oscar Fors (53)
5-1 Stefan Näslund (79, straff)