0-1 Hans Sjölander 15

1-1 Fredrik Olofsson 35

1-2 Hans Sjölander 37

2-2 Fredrik Olofsson 41

Det var två olika spelstilar som möttes på Westhagens konstgräs. IFK:s bolltrillande mot Stödes mer raka spel. Ett möte som slutade 2-2 men sett till spelet ute på planen var nog IFK det lag som låg närmast segern trots att Stöde hade ledningen två gånger om i matchen.

0-1 gjorde Hasse Sjölander efter en kvart på Tomas Deckers inspel sedan IFK missat en offsidefälla.

IFK kvitterade tio minuter in i den andra genom inopparen Fredrik Olofsson vars långskott styrdes och gick under Joakim Strömblad i Stödemålet.

Bara två minuter senare återgav Sjölander Stöde ledningen sedan han frispelats på djupet av Linus Backlund.

Glädjen blev kortvarig även denna. Fyra minuter han förflyta innan även även IFK:s Fredrik Olofsson blev tvåmålsskytt. Detta sedan han utnyttjat en kommunikationsmiss mellan Stödemålvakten och hans försvar.

- Känns lite frustrerande så här i efterhand då jag tycker vi borde vunnit matchen med tanke på vårt spelövertag. Vi spelade ett bra anfallsspel och hade långa anfall men som sagt, bättre utdelningen hade inte skadat, säger IFK Sundsvalls tränare Robert Englund.

- Fotboll är inte alltid rättvist, men det är målen som räknas. Vi saknade sex ordinarie idag och ett bollskicklig IFK tryckte tillbaka oss ganska rejäl matchen igenom. Tyckte ändå vi stod upp bra och framåt så har vi ju Hasse Sjölander, säger Stöderänaren Martin Carlsson.

Sundsvall: Kim Eriksson. Innermittfältaren dikterade IFK:s offensiv och samarbetet med defensive kollegan Salomon Lugero på mitten fungerade riktigt bra.
Stöde: Hans Sjölander. Stödes veterananfallare, med förflutet i bl a IFK Sundsvall, visade att han ännu håller krutet torrt. Två mål och ständigt giftig framåt.

IFK har tagit över efter målet. Kim Eriksson nick i ribban och Axel Andresson friläge men Högbom snabbt nere och parerade.

Kubikenborgs IF - Sund IF (1) 0-3 (0-2)

2013-03-11 - 20:00 - Westhagen

0-2 Fredrik Larsson (inkl. hcp-mål) 17

0-3 Henrik Nylund 47

Kuben visade i inledningen att det skiljer en division mellan lagen och borde nog haft en 2-0-ledning efter en kvart sett till chanserna.

Istället blev det Sund som kunde ta en 2-0-ledning (inkl. hcp-mål) sedan Fredrik Larsson fått på ett hårt och välplacerat skott till höger om nye Kubenkeepen Jonathan Berntsson. Otagbart.

Efter det tog Sund över mycket av händelserna och det var först när det återstod ca tio minuter som Kuben kunde ta över igen. Närmare än ett par halvchanser kom man dock inte utan i slutminuterna kunde istället Henrik Nylund döda matchen med sitt vackra 3-0-mål. David Lindqvist passade perfekt på djupet till en helt rätt diagonallöpande Nylund, vars avslut sedan höll landslagsklass. Så går en omställning till!

- I den första halvleken var Kuben mycket bättre än oss och hittade hela tiden in i ytan mellan våra lagdelar, speciellt försvar och mittfält. I den andra gjorde vi om spelsystemet något med en mittfältslibero och då försvarade vi oss mycket bättre. Det här var en rolig skalp att ta, säger Sunds nygamle tränare Henrik Öhman.

- Vi började jävlig bra och vaskade fram ett par heta chanser direkt i matchöppningen. Därefter slutade vi följa de riktlinjer vi lade upp innan matchen och gör man det blir man straffad, och det gjorde Sund. Vårt försvarsspel lämnade mycket i övrigt att önska så när som på en punkt - mittbacken Niklas Haglund, säger Kubens tränare Conny Sjödin.

Sund: Mikael Edström. Den rivige högerbacken visade upp ett aggressivt försvarsspel, puschade lagkamraterna och spelade hela tiden på gränsen till det tillåtna.

Kuben: Niklas Haglund. Klok mittback som hela tiden stod rätt och höll sina försvarskollegor under armarna.

5-1 Fredrik Thörnqvist 47

Kuben gjorde en plattmatch senast mot Sund och förlorade med 0-3.

Något som Stöde fick sota för idag.

Visst kunde Kuben mönstra en starkare startelva den här matchen men framförallt var inställningen på en helt annan nivå.

Redan i den tredje minuten löpte Robin Bergman enkelt igenom ett stillastående Stödeförsvar och sköt 1-0 lågt i den borte gaveln.

Hasse Sjölander kvitterade första, och nästan enda, gången Stöde befann sig i eller i närheten av Kubens straffområde. Bollen hamnade framför fötterna på Hasse efter en tilltrasslad situation åsså var det kvitterat. Tid 6:18.

Kuben fortsatte emellertid att trumma på och i den 16:e minuten var Robin Bergmans skott nära att resultera men Joakim Strömblad avvärjde med en klassisk benparad till hörna.

På den efterföljande hörnan nickade Fredrik Thörnqvist till och på mållinjen styrde Niklas Haglund in 1-0 för "tigerränderna".

Det tog bara fem minuter, sedan var även Fredrik Thörnqvist målskytt sedan han begravt ett vänsterskott invid Strömblads vänstra stolpe.

Borde nog varit 4-1 i den 34:e minuten men Robin Bergmans skott i öppet läge gick strax över. Gick på kraft istället för placering.

Med tio minuter kvar hade Stöde sin bästa period i matchen och man jobbade till sig ett par halvchanser.

Stödes offensiv tog dock ett abrupt slut när Fredrik Thörnqvist vackert och kyligt lyfte in 4-1 och därefter även placerade in 5-1 och knypplade till sig ett hattrick.

5-1 är stora siffror men idag speglade det händelserna på planen till fullo.

Ja, just det. I och med segern tog Kuben över ledningen i Värmecupens Maratontabell. Tacka anfallsduon Robin Bergman/Fredrik Thörnqvist för det.

- En väl genomförd match från vår sida med mycket bra fart i passningsspelet. Vår anfallsduo Robin Bergman och Fredrik Thörnqvist samarbetade mycket bra och hotade Stödes försvar hela matchen, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist nöjt.

- Det gick fort idag. Vi mötte ett mycket bra lag och det är bara att tacka för lektionen. Vi hade alldeles för långt mellan lagdelarna vilket öppnade för stora ytor. Vi saknade två ordinarie mittbackar men det skall ändå inte rinna iväg som det gjorde idag, säger Stödes tränare Martin Carlsson.
Kuben: Fredrik Thörnqvist. Det är en klasslirare som Kuben fått från Värmland. Ständigt spelbar uppe på topp samtidigt som han låg rätt i banan och försvårade Stödes uppspel. Dessutom svarade han för ett hattrick.
Stöde: Johan Sjölén. Innermittfältaren sprang mer än hela laget tillsammans mot sina gamla lagkompisar i Kuben. Johan var nog den ende i Stöde som kunde lämna planen med högburet huvud.

IFK Sundsvall - Sund IF (1) 1-0 (0-0)
2013-03-13 - 21:00 - Westhagen

1-0 Kim Eriksson 49

En smågrinig match med många tuffa närkamper, några klart över lagens råmärken, och antalet målchanser kunde räknas på ena handens fingrar.

Det var IFK som förde spelet och redan i den 8:e minuten var man säker på att få notera 1-0 men Sundspelarna lyckades mirakulöst rädda på mållinjen, två gånger om t o m med ett par sekunders mellanrum.

Annars var måltillfällena lätt räknade under den första halvleken. En enda gång under den första halvleken fick Sund, som inte alls visade lika fina takter som senast mot Kuben, till något som liknande en målchans men korpulente Fredrik Bäckström i IFK-målet sträckte ut sig på Fredrik Lundqvist skott från distans i slutminuten och tippade bollen till en resultatlös hörna.

IFK:s övertag fortsatte i den andra halvleken men de riktigt heta chanserna infall sig aldrig. Alen Jasarevic fick i och för sig i den 29:e minuten ett bra läge att ge IFK ledningen men direktskottet blev tamt och lätt byte för Patrik Jonsson i Sundmålet

Ett ledningsmål för IFK hängde emellertid i luften men såg aldrig ut att komma och man var på väg att notera Värmecupens andra 0-0-match. Då, i matchens sista anfall kom Kim Eriksson loss i högerinnerposition och behärskat lyfte bollen förbi en utrusande Jonsson och rättvisa hade skipats.

- En dålig match men dock, tre poäng. Vi för matchen men saknar energi. Skönt att Kim får sätta den på slutet. Det är ju därför han är med, skrattar IFK Sundsvalls tränare Anders Strandlund.

- Det var som natt och dag jämfört med Kubenmatchen. Idag var vi inte alls på tårna och vi spelade 0fta fast varandra i försvaret. Var tacksam för 0-0 mot slutet men då gjorde IFK 1-0. Dom vann rättvist så det är inte så mycket att säga om, säger Sunds tränare Henrik Öhman besviket.

IFK: Oscar Uhlin, högerbacken uppträdde lugnt och tryggt med bollen även i pressade situationer och samtidigt stängde han sin kant defensivt.
Sund: Markus Pettersson. Den rivige mittbacken vägrade att förlora några dueller och försökte mana på sina försvarskollegor, som kanske inte hade sin bästa dag på jobbet.

Kubikenborgs IF - IFK Sundsvall 4-2 (1-1)

4-2  Semir Salia 49

Vilka scenförändringar det var i den här matchen.

IFK tog en tidig ledning. Efter en trippelräddning på mållinjen kunde till slut Staffan Söder få bollen över Kubens mållinje. Tid: 2:11.
Kuben kvitterade i den 11:e minuten efter ett snyggt anfall som avslutades med att Pontus Sundqvist-Lund vinklade ut bollen med en vänsteryttersida till Fredrik Thörnqvist som behärskat placerade in bollen i borte börnet från sin vänsterinnerposition.
Kuben var sedan yttersta nära att ta ledningen men Jonathan Halén i IFK-målet gjorde en bra närparad och precis innan paus var det åter nära ett Kubenmål men bollen tog klockrent i ribban.

Men fyra minuter efter paus fick så IFK straff sedan en Kubenförsvarare klumpigt fällt en IFK-spelare långt ut i straffområdet. Kim Eriksson tog hand om staffen och slog den med bra fart högt mitt i mål. Christoffer Högbom försvann ut mot sin högra stolpe...
IFK tog över och såg länge ut att ha matchen i sin hand och Fredrik Olofsson hade en nick i ribban för utökning men med sex minuter kvar kvitterade Robin Bergman till 2-2 i öppet mål efter en snygg upprullning. Det var inte rättvist sett till matchbilden i det läget.

Målet gav emellertid de svart-gula en rejäl boost och tre minuter senare klippte Semir Salia in ett rökare i bortre krysset från straffområdesgränsen till vänster och dryga minuten senare gjort karln om proceduren och spikade slutresultatet till 4-2 och Kuben därmed klart för slutspelet.

- Det svängde rejält och återigen gjorde vi en bra match offensivt men svajigt bakåt. Vi släpper in lite för enkla mål men samtidigt hade vi full utdelning framåt. Starkt att vända gå vidare från gruppen, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.

- Vet inte vad det beror på men vi uppträdde energi- och viljelöst matchen igenom. Vi höll visserligen positionerna bra och hade bra koll på Kuben vid 2-1 men på slutet rasade allt. Jag är mycket besviken, säger IFK-tränaren Anders Strandlund.

Kuben: Pontus Sundqvist-Lund. Den gänglige yttermittfältaren gjorde ett fullgott jobb defensivt och framåt kom han igenom och skapade många chanser för sina lagkamrater.

IFK: Kim Eriksson. Rappe Kim var det som höll hög klass hela matchen och var det som VAR IFK:s offensiv denna match.

Stöde IF - Sund IF (1) 2-3 (1-0)
2013-03-16 - 17:00 - Westhagen

1-0 Jonas Södermark (straff) 22

2-0 Johan Sjölén 30
2-2 Dennis Bergström (inkl. hcp-mål) 35

2-3 David Lundkvist 47

Sund behövde vinna med två mål för att passera Kuben och gå direkt till morgondagens semifinal.

Efter en halvtimmes spel såg backen rejält brant ut. Då hade Stöde via sitt raka spel ryckt åt sig en 2-0-ledning.

1-0 kom på straff där upprinnelsen var att den assisterande domaren släppte igenom en till synes klar offside och Sundbacken Mikael Edström jagat hemåt och i frustration för utebliven flaggviftning sedan fällt Stödeanfallaren. Straffen satte sedan Jonas Södermark.

Stöde ökade sedan på till 2-o genom Johan Sjölén efter en snett-inåt-bakåt-pass.

I det läget såg det ut som om Stöde skulle sno Sunds slutspelsplats.

Sett till spelet var inte resultatet rättvist i det läget och rättvisa skipades när Dennis Bergström, via ett handikappmål, kunde kvittera till 2-2. Detta efter bra Sundknack på mitten följt av en genomlöpning från Bergström.

Med tre minuter kvar på klockan slocknade Stödes drömmar om kvartsfinal då David Lundqvist satte 3-2 för Sund, snarlikt kvitteringsmålet.

Det var emellertid för lite tid kvar på klockan för ytterligare ett Sundmål som tagit dom direkt till semi. Att gå vidare från den här gruppen tyder ändå på en viss styrka och bäva månde de övriga lagen i Medelpadsfyran.

Nu väntar kvartsfinal mot Ljustorp i afton kl. 21.

- Spelmässigt gör vi en rejälare match idag än mot IFK. Tog bra löpningar utan boll och gjorde oss hela tiden spelbara. Tyvärr blir vi omständliga i spelet emellanåt och borde kunna spela lite rakare och snabbare ibland, men det här ju  Sund så... Lite besviken på försvarsspelet då vi släpper in lite för enkla mål. Deras straff föregicks av en offside som 95% av alla på Westhagen såg och vid 0-2 uppträdde vi slappt därbak, säger Sunds tränare Henrik Öhman.

(väntar på att Stödes tränare Martin Carlsson skall återkoppla)

Stöde: info kommer strax
Sund: Fredrik Larsson. Klok bollfördelare på mitten som är mycket viktig för Sunds spel.