Indal tappade 3-0 till förlust trots en man mer
-
På Essviksvallens välklippta gräsmatta ledde gästande Indal med 3-0 och i samband med det senare målet fick dessutom hemmalaget en spelare utvisad.
Trots detta blev det ännu en Indalsförlust sedan EAIF vänt med fyra raka mål.
– Utvisningen blev en väckarklocka. Indal gick ner i tempo efter det och vi tog över totalt och kunde vända efter stark moral och bra spel. Vi hade t o m kunnat gjort tio mål under den andra halvleken, säger lagledare Peter Sawert.


Chocköppning av Indal

Indal kom till Essviksvallen med tre raka förluster i bagaget.
Om det var det som gjorde att hemmalaget inledde okoncentrerat i tron att det skulle bli en enkel match förtäljer inte historien.
Redan efter sju minuter hade Linus Gradin och Daniel Lundberg sprungit in varsitt mål och i den 26:e minuten gjorde Lundberg om proceduren.
Solklar offside tycke Essviksspelarna och Karim Couqua i synnerhet vars könsord riktad till domaren Fredrik Strese kostade ett rött kort.
– Utvisningen blev en väckarklocka. Indal gick ner i tempo efter det och vi tog över totalt och kunde vända efter stark moral och bra spel, säger lagledare Peter Sawert.
I slutminuten av den första halvleken satte Max Lundmark en straff till 1-3 vilket var den framgång Essvik behövde för att kunna bygga vidare.


Två snabba i andra och Essvik var ikapp

John Lindberg och Oskar Lövbom såg till att Essviks tidigt var ikapp i andra och när Max Lundmark satte 4-3 i den 64:e minuten hade man vänt på matchen till egen fördel.
- Efter utvisningen var Indal knappt över på vår planhalva och vi hade med lite mer skärpa kunnat gjort tio mål under den andra halvleken, säger Sawert.
- I den andra halvleken bjöd vi på riktigt bra och varierat spel utöver att vi gick in och kämpade ner dom. Fast skall man vara ärlig så bjöd inte Indal oss på mycket motstånd sista timmen trots att dom var en man mer, fortsätter Sawert.
- Vi föll ihop totalt i andra halvlek efter en riktigt bra första. Vi får ta med oss den till morgondagens DM-match mot Wiskan, säger Indalsspelaren Peter Lind.
I Essvik styrde Simon Brynielsson allt i backlinjen, Max Lundmark höll i och fördelade på mitten och framåt skapade John Lindberg massor på egen hand.
Målskyttarna samt  Mikael Melin och Joakim Bystedt får bäst betyg i Indal.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

Essviks AIF 2 - Indals IF 4-3
2014-05-26 - 19:00 - Essviksvallen
0-1 Linus Gradin 5
0-2 Daniel Lundberg 7
0-3 Daniel Lundberg 26
1-3 Max Lundmark (straff) 43
2-3 John Lindberg 48
3-3 Oskar Lövbom 51
4-3 Max Lundmark 64
Utvisning Essvik: Karim Couqua 26
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall
Publik: 25
Matchfakta