30 september 2018

Emelie Brundin och Alva Grahn har bra koll på serien skyttekung Lina Candell.
IFK Timrås Isabelle Forslund är i besittning av bollen.
Timrås Moa Nordin täcker skott.
Ett väl samlat hemmaförsvar i form av Isabelle Forslund, Alva Grahn och målvakten Sara-Lee Sandrup.
Sara-Lee Sandrup fångar bollen i skopan framför en KIF-forward. Erika Persson och Isabelle Forslund litar på sin keeper.
Henna Lundberg kampar med en "Kovling".
Emelie Brundin försöker stoppa en Kovlandsspelare på väg in i straffområdet.
Kovland firar seriesegern med skumpa och glädjesång.
Kovlands IF seriesegrare i Damtrean 2018. 16 matcher, 16 vinster och 147-2 i målskillnad. Kovlands damer var förkrossande överlägsna! Foto: Christer Wallgren, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
TIMRÅ 2 - KOVLAND

Kovland tog full pott i Damtrean - avslutade med 3-0 mot IFK Timrå 2:
"Årets bästa match"

(2018-09-30)
Sexton segrar, noll kryss, noll förluster och 147-2 i målskillnad.
Kovland var förkrossande öveerlägsna i årets Damtrea.
Men IFK Timrå 2 sålde sig dyrt i avslutningsmatchen som blev en grinig historia med flera gula kort och ett rött.
– Dagens match var nog årets bästa, säger Kovlands tränare Emma Westlund efter 3-0-segern.

Skulle IFK Timrå 2 stoppa Kovlands framfart i årets sista match?
Timrå laddade ordentligt och ställde upp med så bra lag som möjligt och ville ge det hela en chans. Och Kovland tog emot utmaningen!
Det blev en ganska jämn historia – och fränt och grinigt! Men inte minst en bra fotbollsmatch! Kanske årets bästa i Damtrean?
Kovland hade mestadels hand om taktpinnen och tog också lednngen i minut 26 genom Jenny Nordenberg och därefter stod det och vägde fram till dryga timmen spelad då Emelie Birgersson satte 0-2
Tio minuter senare fick en aggressiv Alva Grahn ta en tidig dusch efter sin andra varning. Med en dam mer kunde Emelie Birgersson göra sitt andra mål och definitivt säkra segern.
– Dagens match var nog årets bästa och Timrå utnanade oss bra vilket gjorde att vi höjde oss, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

Edit:
Fleer bilder kommer att läggas in.

IFK Timrå 2 - Kovlands IF 0-3
2018-09-30 - 17:00 - Timrå IP, konstgräs
Målen: 0-1 Jenny Nordenberg (26), 0-2 Emelie Birgersson (61), 0-3 Emelie Birgersson (75).
Utvisning Timrå 2: Alva Grahn (70).
Domare: Filip Lundberg (fick använda sina kort, något han borde gjort redan under den första halvleken för att stävja).