Kryss rättvist på Gumsekullen
-
Efter matchen på Gumsekullen som slöt 1–1 var bägge tränarna, Njurundas Örjan Rodin och Ljustorps Carlos Zavala, helt överens.
– Oavgjort var rättvist.

Storspel av Persson

Mötet på Gumsekullen mellan Njurunda och Lucksta bjöd på skiftande spelkvalitet. Stundtals riktigt bra – och stundals bedrövligt...
Njurunda inledde bäst och hade ett större bollinnehav men Ljustorps långa målvakt Therese Persson visade sig inte alls sugen på att kapitulera och såg till att den första halvleken slöt mållös.
NIK fortsatte dominera i inledningen av andra och Louise Rodin fick på en bra träff och bollen såg ut att gå i en både över Persson, som emellertid fick upp händerna och lyckades styra bollen till hörna.
– Där var jag stensäker på mål men deras målvakt gjorde en kanonräddning, säger tränaren, och pappan, Örjan Rodin.
Hemmalagets ledningsmål skulle komma strax därpå i alla fall. Efter ett uppspel på kanten nådde Moa Göranssons öppnande boll Maria Furberg som överlistade Persson i LjIF-målet.
– Tveksamt om det skulle godkänts. Tjejerna tyckte att det var offside, säger Ljustorpstränaren Carlos Zavala.

Rättvis kvittering

Målet fungerade som en väckarklocka för Ljustorp och började få allt mer att säga till om.
– Vi gick ner på en trebackslinje och då började spelet flyta på bättre, säger Zavala.
– Medan vi tappade nästan allt vårt spel, säger Njurundatränaren Örjan Rodin.
Med bara fem minuter kvar kom också kvitteringsmålet. Ett fint anfall avslutades med att Ida Hagberg slog ett perfekt högerinlägg till Elin Höglund som förpassade bollen i mål.
På övertid var sedan Marita Avila ytterst nära att sätta en segerboll för Ljustorp efter en soloprestation men skottet smet hårfint utanför x-et.
– Oavgjort var nog rättvist trots allt, kontaterade Zavala, och fick medhåll av sin kollega i motsåndarlaget.
– Men det är alltid surt att tappa poäng i slutet av en match, säger Rodin.
Lagens bästa spelare hittar vi i Njurunda i Sandra Mårtensson, som visade pigga fötter ute på sin vänsterkant, och i Ljustorp mittbacken Jennie Dahlkvist som visade pondus och svarade för brytningar i parti och minut i gammal Bosse Börjesson-anda.