Matchfakta & Referat

Div. I Norrland, damer

Omgång 8

Sandra Sandberg gjorde två av SFK:s mål. Sandra Sandberg gjorde två av SFK:s mål.

Selånger i toppen efter ny triumf
Selångers damer är inblandat i toppstriden i division I på allvar.
Detta efter stabila 3-0 hemma mot Alvik.
Segern grundlades i den andra halvleken.
Selånger blandade och gav i början på serien, men de senaste veckorna har man gjort flera bra matcher i rad. Det har gjort att man blandat sig i toppstriden.
Segern mot Alvik på lördagen säkrades först i den andra halvleken. Angelica Forsell gjorde 1-0 på egen hand innan Sandra Sandberg satte både 2-0 och 3-0. Anfallarna har gjort åtta mål vardera så här långt, i ett Selånger som gjort 26 stycken totalt. Flest av samtliga lag i serien.

Maja Nyman grund-lade segern med sitt 1-0-mål. Maja Nyman grund-lade segern med sitt 1-0-mål.

Äntligen, Alnö!
I den åttonde omgången kom den - Alnötjejernas första seger i div. I Norrland.
3-1 hemma på Släda mot Umedalens IF.
– Det här var åttonde matchen i rad som vi tvingades spela med en ny startelva. Det är klart att det är svårt att vinna matcher då, säger Alnös tränare Markus Söderholm till ST.
Efter en mållös första timme satte Maja Nyman det förlösande 1-0-målet och när Engelina Nygren gjorde 2-0 i den 76:e minuten och Stephanie Eyler satte trean två minuter senare var segern i hamn.
Då spelade det ingen roll att Elin Orädd reducerade på övertid, det var bara av akademiskt intresse!
- Det var inget dåligt lag vi mötte men skall jag vara ärlig så har inget lag varit bättre än oss spelmässigt. Vi har helt enkelt haft ett jäkla oflyt, säger Söderholm.

Jessica Hurtado har spelat OS-fotboll med Colombia och förstärker nu Alnö. Jessica Hurtado har spelat OS-fotboll med Colombia och förstärker nu Alnö.