Psykologiska mål bakom Medskogs seger
-
Medskogs tog en viktig victoria när man vann över Essvik med 5-2 trots underläge 0–1 och 1–2.
– Vi spelade rakare än vi normalt brukar göra och vi försvarade oss bra och kontrade ännu bättre och fick även psykologiska mål, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.


Essvik inledde piggt

Ett piggt Essvik inledde förtroendeingivande mot Medskogs på Viforsplan och hade en hel del bud redan innan Hampus Andersson gav njurundalaget ledningen efter 20 minuters spel.
Strax därefter testade Hampus åter Medskogs Tonie Broman med ett skott mot krysset men den gamle bandykeepern gjorde en sagolik räddning och tippade undan bollen.
Istället kunde Emil Andersson lobba in 1–1 i den 25:e minuten.
Essvik kom dock tillbaka och Simon Brynielsson återgav Essvik kvickt ledningen och såg ut att gå till pausvila i ledning då man slappande av efter en hörna och Marcus Westermark kunde omarkerad vid straffpunkten knoppa in bollen.
– Kändes onödigt men vi hade bra stämning i omklädningsrummet i pausen och det kändes som att det här vinner vi, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg. 


"Micke" Olssons hörnfot

Men ett slarvigt felpass av en essviksspelare på mittplan och en snabb omställning emot så var Medskogs i ledningen. Håkan Åström fick en boll på djupet och klackade sedan fram till Simon Bohlin som fullbordade kontringen på bästa sätt.
– Då började dom hänga med huvudena, säger Medskogs tränare Jerry Nerén.
Inte blev det bättre efter att Håkan Åström, 33 år men det känns som han varit med en evighet, fick ett läge från tio meter och behärskat placerat in bollen vid den ena stolpen.
– Han har gjort många sådana mål i karriären, säger Nerén.
I slutminuten satte Oskar Vedin punkt för matchen med att sätta en straff och Medskogs kunde ta ett rejält skutt i tabellen samtidigt som Essvik fortfarande har grepp om träsleven.
– Vi har inget flyt alls nu. Dom får en straff men vi borde fått tre och vi borde ha lett med 3–0 när dom fick sin 1–1–kvittering men så är det. Går inte alls vår väg och jag vet inte vad det beror på, suckar Wallberg.


Bandykeeper tungan på vågen

​Jerry Nerén var inte oväntat klart nöjdare.
– Det hände mycket med laget innan match. Vi hade många borta och det var grabbar som inte spelat så mycket som fick chansen. Därför spelade vi lite rakare än vi normalt brukar göra samtidigt som vi försvarade oss bra och kontrade ännu bättre och fick även psykologiska mål, säger Medskogs tränare Jerry Nerén, som fortsätter:
– Det här var en viktig seger och nu jobbar vi vidare härifrån, säger Nerén, som håller på att få ordning på ett på förhand bottentippat Medskogs.
Simon Bohlin och Kevin Tumfart trumf i Medskogs tillsammans med nye målvakten Tonie Broman, 43 (ej att förknippa med hårdrockbasisten i finska Before The Dawn).
– Han är egentligen bandymålvakt och har inte vaktat ett fotbollsmål på tolv år. Tonie är med och tränar med oss bara för att vi skall ha två målvakter på träningarna och när inte Stadling kunde spela idag ställde han upp, säger Nerén.
Hampus Andersson och Marcus Sawert kämpade och slet hela matchen i Essvik och får godkänt.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu 

åter till omgång 8

Medskogsbrons BK – Essviks AIF 5–2
2014-06-10 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Hampus Andersson 20
1-1 Emil Andersson 25
1-2 Simon Brynielsson 29
2-2 Marcus Westermark 45
3-2 Simon Bohlin 52
4-2 Håkan Åström 78
5-2 Oskar Vedin (straff) 90
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 20
Matchfakta

Håkan Åström har varit med länge men han är faktiskt bara 33 år ung. På bilden något yngre t o m.