Samuel Keflit svarade för hälften av Luckstas fyra mål i den avslutande kvalmatchen. Samuel Keflit svarade för hälften av Luckstas fyra mål i den avslutande kvalmatchen.

Lucksta tillbaka till trean efter rejäl kvaldramatik

(2020-10-24)
Lucksta är tillbaka i division 3.
Det står nu klart efter en riktig kvalrysare.
4-1 mot Bullermyren i avslutningen räckte då Valbo "bara" vann sin match över Ilsbo med5-1.
Därmed hade Lucksta två plusmål till godo på gästrikarna då lagens inbördes möte förra lördagen slöt 2-2.
– Vilken pärs! Jag är helt slut av anspänningen men nu blir det fest, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Lucksta och Valbo stod på fyra poäng vardera men Lucksta hade tre mål att gå på när det gällde målskillnaden inför den tredje och avslutande kvalomgången.
Valbo tog emot jumbon Ilsbo medan Lucksta gästades på NP3 Arena av Bullermyren. Borlängelaget hade fortfarande chansen till avancemang men då krävdes det seger för egen del och hjälp av Ilsbo.

Matchen inleddes böljande och både Samuel Keflit i hemmalaget och gästerna hade chansen till ett ledningsmål i öppningen men på Bullermyrens tidiga friläge svarade mittbacken Fredrik Ljuslinder för en glidtackling i Hysénklass.
Med kvarten spelad började Lucksta ta över allt mer och när bollen hamnade framför fötterna på Oliver Widahl inne i straffområdet tryckte han bara av och 1-0 kom upp på resultattavlan.
Därefter var det Luckstas halvlek som vann både första- och andrabollar samt varenda närkamp över hela planen mot ett tekniskt men lite veka Bullermyrenspelare.

2-0 lobbade Semir Salia in i mitten av halvleken, fint förarbetad av Oliver Widahl som fick en perfekt bredsida på djupet från Linus Ljuslinder.
Efter dryga halvtimman bredde Jimmie Nordberg vägen med en läckra yttersida på djupet med vänstern till Oliver Widahl som släppte den vidare till Samuel Keflit som rundade målvakten och rullade in 3-0.
Det skulle även bli ett fjärde Luckstamål före pausvilan och då var det Samuel Keflits tur att kyligt lobba in bollen i mål efter ett öppnande pass från Oliver Widahl

När duktige domaren Håkan Modig från Hammerdal blåste för halvtid såg det klart ut för Lucksta! Egen ledning med 4-0 efter en formidabel första halvlek och samtidigt ledde Valbo bara med 3-1 mot ett kämpande Ilsbo. Fem mål tillgodo inför den andra halvleken således.

Men det skulle ändå bli dramatiskt till slut.
Lucksta tappade sin fina rytm och Borlängelaget tilläts reducera och när medelpadingarna fick sina lägen var skärpan från halvlek nummer 1 som bortblåst. Samtidigt utökade Valbo sin ledning två gånger om nere i Gävle. Valbo hade på slutet även en sjätte boll i nät men blev bortdömt. I så fall hade det blivit rejäl nerv då Valbo bara saknat ett ynka mål för att spela sig kvar i trean.
När slutsignalerna på respektive arenor ljudit stod det emellertid klart att Lucksta var tillbaka i trean, med två plusmål och massor av hjärtklappning. Det blev ett lyckosamt 100 års jubileum till slut.

– Vi gör en fantastisk första halvlek och fyra otroligt snygga mål. Vet inte om grabbarna blev stressade i den andra halvleken och var osäkra på vad det stod nere i Gävle men jäklar vad vi brände chanser. Kändes som inte bolljäveln ville in helt enkelt och jag var orolig att det skulle bli samma snöpliga slut som ifjol. När domaren blåste av vår match återstod det fler minuter nere i Gävle. Gissa om det kändes underbart när den matchen äntligen blåstes av och vi kunde jubla, säger Luckstas tränare Paul Thompson.
Paul fortsätter:
– Men vilken pärs! Jag är helt slut och genomsvettig av anspänningen men nu blir det fest, säger Luckstas tränare Paul Thompson.

Idag är det nog bara att rabbla upp laguppställningen. Anfallsduon Oliver Widahl och Samuel Keflit går inte att kringå. Inte heller Semir Salia och Linus Ljuslinder på mitten samt Fredrik Ljuslinder och Mohamadou Sumareh i det centrala försvaret samt Oliver Karlsson på högerbacken. I målet gjorde Mike Karinga Persson det han skulle. Vb Eric Backlund och Jimmie Nordberg ska även de ha beröm. Ja, det var väl hela elvan? Va? Jocke Edström? Jo, han var bra han också!

Lucksta IF - Bullermyrens IK 4-1
2020-10-24 - 14:00 - NP3 Arena
1-0 Oliver Widahl (15)
2-0 Semir Salia (26)
3-0 Samuel Keflit (32)
4-0 Samuel Keflit (42)
4-1 Dalbak Saeed Mahmood (58)
Domare: Håkan Modigh, Hammerdal