Anna Törnblom satte SFF:s kvitteringsmål på volley. Anna Törnblom satte SFF:s kvitteringsmål på volley.

Sundsvalls FF vände 1-2
till seger på två röda i Matfors

(2020-06-18)
Matfors ledde med 2-1 hemma på Thulevallen i premiären.
Men i minut 76 och 78 vände "Annorna" Törnblom och Torstensson till Sundsvalls FF:s favör.
– En sur och svårsmält förlust, kommenterade Matfors tränare Elisabeth Gradin.

Alice Sterner hann inte till avspark på grund av jobbet men när hon väl hoppade in på planen tog det inte lång tid innan hon gav sitt Sundsvalls FF sedan hon hittat luckan mellan hemmamålvaktens ben.
Ett piggt Matfors, som dess förinnan dominerat matchen, fortsatte föra tillställningen och fick rätmätigt betalt i minut 37 då Lina Lundgren utjämnade.
SFF tog över den andra halvleken men paradoxalt tog Matfors ledningen efter ett långskott från Ida Runsvik som gick som en båge över bortakeepern. Då hade man spelat tio minuter av den andra halvleken.

MIF höll ledningen fram till knappa kvarten kvar. Efter ett snabbt inkast spelades bollen in i centrum och där mötte Anna Törnblom direkt på volley och så var det kvitterat.
Bara två minuter senare hade SFF vänt på kuttingen. En lång hörna nådde Anna Torstensson och trots att hon inte fick på en jätteträff med huvudet letade sig bollen in i mål, 2-3 i bortafavör.
Ett resultat som stod sig speltiden ut.

– En sur och svårsmält förlust. Vi ägde den första halvleken och hade flera skott på mål och var värda mer än 1-1 in i pausvilan. I andra tog de över men vi lyckades ta ledningen. Tyvärr kvitterade de och fick energi av det och satte nästan direkt en boll till.  Förlusten till trots var det en rolig match och vi stod upp bra och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
– Alltid kul att få vinna en premiär.  Annars började vi ganska tafatt och Matfors fick styra lite som de ville. I den andra spelade vi upp oss markant och hotade framåt på ett helt annat sätt. Vi fick upp bolltempot i passningarna och kunde vända matchen, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg.

Matfors högerback Emma Andersson visade att träningen gett resultat. Visade brytsäkerhet och vårdade sina uppspel. I målet svarade Sara Lindblom för en helt okej insats på en ovan plats.
Jennifer Thunfors höll kvar SFF i matchen under den första halvleken med flera fina parader. Alice Sterner hoppade in och förstärkte laget efter att hon kommit lite sent på grund av jobb. Framåt gav fysiska Nellie Carlsson Matfors kraftfulla mittbackar en tuff match och vek sällan ner sig.

Matfors IF - Sundsvalls FF2-3
2020-06-18 - 19:00 - Thulevallen

0-1 Alice Sterner (21)
1-1 Lina Lundgren (37)
2-1 Ida Runsvik (55)
2-2 Anna Törnblom (76)
2-3 Anna Torstensson (78)
Domare: Linda Söderberg
Ass. domare: Sami Hassan och Reza Khavari.