Emma Magnusson sköt ledningsmålet när Matfors tog årets första poäng. Emma Magnusson sköt ledningsmålet när Matfors tog årets första poäng.

Matfors på papperet – tog årets första poäng efter 2-2 mot Fränsta

(2017-06-18)
Efter noll poäng på dom sex inledande matcherna tog Matfors i afton säsongens första pinne efter 2-2 mot gästande Fränsta,
Men det var nära att man tog hem hela potten men Linda Bortan kvitterade med en straffspark i krysset på slutet.
– Vi hade varsin halvlek så sett till 90 minuter var 2-2 ett rättvist resultatr, säger bägge lagens tränare, Mats Magnusson i Matfors och Peter Larsson i Fränsta.

Matfors sod på noll inspelade poäng inför mötet med Fränsta hemma på Thulevallen.
Men det började bra. Efter ett inspel på kanten i den fjärde minuten nådde bollen Emma Magnusson som drog till direkt på uppstuds och bollen gick i en båge över Fränstakeepern Alicia Larsson.
Hemmalaget höll ledningen fram till halvtimmen spelad då Ida Skarpsvärd gav sig ut på en egen raid som hon avslutade med att kyligt placeera bollen tilll vänster om Nelly Melander i MIF-målet.

I mitten av den andra halvleken återtog Matfors ledningen. Nora Altevid drog på från 20-25 meter vilket överraskade Alicia Larsson som stod lite för långt ut från sitt mål och fick för andra gången denna dag se bollen passera över henne och in i mål.
Matfors såg sedan ut att vara på väg mot sin första seger och hade bla a en boll som dansade på Fränstas mållinje efter en kontring
 men med blott två minuter kvar på matchuret blev Linda Bortan nerdragen innanför straffområdet. Hon tog själv hand om straffen och satte den ottagbart i närheten av krysset utan pardon.
– 2-2 var rättvist även om det var surt att tappa segern så nära slutsignalen. Men det var dålig kvalitet på matchen. Det verkade som om båda lagen var rädda att förlora och knappt vågade spela framåt. Dom flyttade upp på slutet för en kvittering och då fick vi ett par omställningslägen som vi kanske borde avgjort matchen på, säger Matfors tränare Mats Magnusson.

Fränstas tränare Peter Larsson höll med om att kryss var rättvist.
– Vi hade varsin halvlek. Vi var bättre i första och borde stängt matchen då sett till chanserna, flera frilägen och ett skott i insidan av stolpen. I den andra tog Matfors öveer men det var överlag ganska tillknäppt spel, säger Larsson.

Målvakten Nelly Melander räddade flera frilägen och höll kvar Matfors i matchen under den första halvleken. Felicia Höglund, född -03, imponerade ännu en gång i försvarslinjen.
Jämnt överlag i Fränsta men ett extra plus för veteranen Angelica Strand, 39, på det centrala mittfältet.

Matfors IF - Fränsta IK 2-2
2017-06-18 - 18:00 - Thulevallen
Målen: 1-0 Emma Magnusson (4), 1-1 Ida Skarpsvärd (30), 2-1 Nora Altevid (71), 2-2 Linda Bortan (88, straff).
Domare: Hans Söderblom (helt OK)