"Pantern" och "Zulan" bakom Granlos poäng mot Matfors
-
Granlo spelade med ett lågt försvar och lät Matfors ha bollen i sin ägo för att sedan försöka satsa på kontringar när man själva erövrat bollen.
Taktiken visade sig räcka till poäng efter 1–1.
Men i ärlighetens namn var det här en bonuspoäng för det borde ha varit gästerna som fått mig sig hela skörden från Härevallen i Indal.
– Vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra flera gånger om men det ville sig inte. Granlo försvarade sig bra och hade flytet på sin sida, säger Matfors ass. tränare Ulrik Norberg.

 

Lågt försvar

Granlo saknade även i den här matchen ett antal spelare och fick plocka in några otränade. Man valde därför att spela med ett lågt försvar och lät Matfors ha bollen i sin ägo för att sedan försöka satsa på kontringar när man själva erövrat bollen.
Ett rejält bollövertag gav inte oväntat Matfors ledningen i mitten av den första halvleken. Ett fint anfall avslutades med att Daniel Boström drev ner mot den vänstra hörnflaggan innan han lyfte in bollen. Peter Allen i Granlomålet missbedömde inlägget och Jesper Nilsson-Böös kunde nicka in 0-1.
Minuten senare låg bollen ånyo i Granlomålet. Jonas Sankala slog en frispark som Allen släppte retur på och som Pontus Andersson slog in. Målet dock bortdömt för offside.

 

Zulovic briljans

Granlo hade inte mycket till anfallsspel. Dom helröda hade lite spel på motståndarnas planhalva kring kvarten men utan att vaska från några målmöjligheter.
Men i den 38:e minuten var man emellertid plötsligt i kapp i målprotokollet efter några sekunders briljans av den för dagen spelande tränaren Nermin Zulovic. Nermin tog ner en långboll från försvaret på bröstet, vred sig ett halvt varv innan han dundrade in kvitteringen med en mäktig volleyträff. Jonas Dunberg i MIF-målet hann bara känna vinddraget...
Matfors var sedan nära att återta ledningen innan pausvilan men Pontus Andersson var bara ett tuppfjät från att nå Johan Bergströms frisparksinlägg.

 

Massivt Matforsövertag

Om övertaget var rejält för Matfors i den första halvleken var den massiv i andra.
– Det var spel mot ett mål. Vi hade avslut från alla möjliga håll och kanter men Granlos målvakt gjorde några enastående räddningar samtidigt som vi harde svårt att få riktig kvalité i avsluten, säger Norberg.
Peter Allen var verkligen på tårna i Granlomålet och reparerade sin miss från 0–1–målet fler gånger om. Det var en reflexräddning på Pontus Anderssons nick från nära håll och när Johan Bergström kom fri och avslutade lågt till vänster lyckades han styra bollen över ribban.
– Däremellan gjorde vi mål i samband med hörna, trodde vi, men domaren dömde den här gången bort målet för hårt spel mot målvakten, säger Norberg uppgivet.

 

Nära rån på öppen gata

Det var inte ofta Granlo var på besök på Matfors planhalva under den andra halvleken men i den 78:e minuten var det ytterst nära 2–1 men en MIF–
försvarare lyckades styra undan ett inspel vid den bakre stolpen i sista momangen.
Hade Granlo gjort mål där hade det varit rån på öppen gata utan matchen slutade 1–1 sedan det inte skapats något tryck från dom tröttkörda lagen sista tio. Inte heller sedan Granlo fått Jonny Nutt utvisad i den 85:e minuten skapades det något.
– Oavgjort känns som en förlust. Vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra flera gånger om men det ville sig inte. Granlo försvarade sig bra och hade flytet på sin sida. Deras målvakt (Peter Allen) gör en miss vid vårt mål men revanscherar sig i andra då han är omutlig, säger Matfors ass. tränare Ulrik Norberg.

 

Fotboll?

Huvudtränaren Lars "Laban" Andersson var inte heller nöjd, vare sig med poängen eller med hemmalaget.
– Jag undrade om det var fotboll vi spelade eller vad det var frågan om. Det var ett jäkla stoj och tjaffs om allt mest hela tiden. Men man lär sig alltid någonting nytt. Vi får ta lärdom att det kan se ut så här ibland, säger "Laban".
– Matfors var bättre än oss idag men vi kämpade och visade hjärta och grabbarna är väl värda den här poängen även om vår panter i målet, Peter Allen, räddade oss flera gånger, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.


Till omgång 18
-

Granlo BK – Matfors IF 1–1
2014-08-30 14:00 - Härevallen, Indal
0-1 Jesper Nilsson-Böös 23
1-1 Nermin Zulovic 38
Utvisning Granlo: Jonny Nutt 85
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 28

Matchfakta

Peter Allen var rena väggen i Granlos mål Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.