Kbrom Brhane gjorde sina två första mål i division 2-sammanhang. Kbrom Brhane gjorde sina två första mål i division 2-sammanhang.

Kbrom Brhane tvåmåls-skytt när Stödes dröm om en kvalplats till Ettan lever vidare

(2020-09-26)
Stöde tog hand om bollen redan från avspark och pressade tillbaka gästande jumbon Morön men det dröjde till efter halvtimman innan Moses Duckrell, efter fint växelspel mellan Pontus Kindberg och Josh Chatee, kunde sätta bollen i nät med ett fint avslut.
Skellefteålaget hade inte mycket att säga till om men i slutet av den första halvleken fick man till en framstöt och lyckades kvittera genom Benhur Taddese.
Stöde drabbades inte av någon panik utan fortsatte sin dominans i andra och efter knappa kvarten lirade Sani Tahir in centralt till Kbrom Brhane som kunde göra sitt första mål i division 2-sammanhang. Av bara farten satte han även 3-1 fem minuter senare och stängde matchen.
Med kvarten kvar exekuterade Josh Chatee en straff fram till 4-1 vilket visade sig bli slutresultatet.
Tack vare segern är man är långt ifrån avskrivna att kunna nå en kvalplats till Ettan senare i höst.

– Vi hade 80-20 i bollinnehav i den första halvleken, men bara 1-1 på resultattavlan. Vi fortsatte i andra på samma sätt och fick utdelning så att säga retroaktivt. Vi gjorde en jättebra match och skönt att vi fick utdelning efter paus. Nu ska vi ge det en chans att försöka nå kvalplatsen även om det blir tufft men vi kör så länge lampan lyser, säger Stödes assisterande tränare Robert Englund.

En helgjuten laginsats där alla är med och bidrar men det går inte att kringgå Kbrom Brhane som gör två mål och är lika bra defensivt som offensivt.

Stöde IF - Morön BK 4-1
2020-09-26 - 15:00 - Stöde IP
1-0 Moses Duckrell (33)
1-1 Benhur Taddese (41)
2-1 Kbrom Brhane (58)
3-1 Kbrom Brhane (63)
4-1 Josh Chatee (75, straff)
Domare:  Magnus Wiklund, Umeå