Kuben vann med 5-1 borta mot Torpshammar. På bilden poserat tigerrändernas fem målskyttar Samuel Keflit Tewelde, Bletuart "Artie" Sallauka,Ahmad Khreis, Jonathan Bertilsson (med Kubenkavajen som Kubens bäste spelare för dagen får låna till nästa match) och Jonathan Åhlin. Foto: Henri Sjödal.
Kuben vann med 5-1 borta mot Torpshammar. På bilden poserat tigerrändernas fem målskyttar Samuel Keflit Tewelde, Bletuart "Artie" Sallauka,Ahmad Khreis, Jonathan Bertilsson (med Kubenkavajen som Kubens bäste spelare för dagen får låna till nästa match) och Jonathan Åhlin. Foto: Henri Sjödal.

En halv halvlek räckte för Kuben att sänka Torpshammar med man och allt

(2017-05-09)
23 minuter!
Så lång tid behövde Kuben för att sänka Torpshammar på Ånge IP.
Då stod det 4-0.
– Vi hade faktiskt kunnat haft ledningen med 8-0 i paus, säger Kubentränaren Henri Sjödal efter 5-1-segern.


Torpshammar överraskade i premiären då man tog poäng av tippade topplaget Sund.
När man mötte Kuben, tillika tippade att tillhöra toppen, havererade man.
"Hemma" på Ånge IP och förlorade med med 1-5 sedan man redan efter 23 minuter hamnat i ett 0-4-underläge.
– Av någon anledning var vi inte där. Vi brukar gå ut till match med en bra attityd men inte idag. Hälarna var nerborrade i Ånges konstgräs, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom besviket och skakar på huvudet.
Redan i den tredje minuten serverade Jonathan Åhlin Ahmad Khreis öppet mål med en snett inåt bakåt passning.
Sex minuter senare såg Khreis att "Artie" Saluka var på språng och passade på djupet. "Artie" tog med sig bollen och i höjd med straffområdet curlade han in den i bortre.
0-3 kom precis innan kvarten spelad. "Jonte" Åhlin fångade upp ett inlägg och dunkade upp bollen i nättaket.
Fyran kom efter 23 minuter efter ett vackert anfall där Niklas Nygren passade "Jonte" Åhlin som spelade vidare in i boxen till Ahmad Khreis som skarvade den vidare till Samuel Keflit som bara hade att dra till.
Därefter lyckades Torpshammar få stopp på blödningen och 0-4 stod sig halvleken ut.
– Efter den fina starten kändes det som vi kunde göra mål i varje anfall och det hade inte varit orättvist om vi haft ledningen med 8-0 in till pausvilan, säger Kubentränaren Henri Sjödal efter den inledande urladdningen.

Den andra halvleken inleddes med lite lycka för hemmalaget då Rikard Vikberg skarvnickade in en frispark via stolpen.
– Då fick vi lite energi och jag tänkte att får vi en till reducering så kanske, säger Blom.
Det hann inte gå en minut innan Bloms förhoppningar gick i kras då Jonathan Bertilsson gick till väders och nickade in Osman Aksoys hörna.
Därefter avstannade målskyttet för aftonen och det kändes nästan som om lagen inväntade slutsignalen bara.
– Skärpan i andra var inte på top och då blev det några felbeslut, passade när man skulle skjuta och vice versa. Men jag är mycket nöjd med den första halvleken då vi spelade oss ur Torpshammars press och kom med många fina och varierade anfall där vi kom runt på båda kanterna men även i mitten. Det var allt man kunde önska sig fotbollsmässigt, säger Henri Sjödal.

Lika nöjd var av förklarliga skäl inte Bert-Ove Blom:
– Allt det positiva som vi hade mot Sund var som bortblåst idag. Vi har inte råd att ge Kuben ytor, det är dom är dom alldeles för bra för och har sedan kvalitet i sina avslut. Vi uppträdde osynkade men spelade i alla fall 1-1 i den andra halvleken men det berodde kanske på att kubarna inte dansade lika bra efter paus. Vi har en svår öppning på serien och nu väntar Matfors och då måste vi få tillbaka attityden vi visade mot Sund annars blir det en ny förlust!

Kuben visade stor bredd i målskyttet. Fem mål, fem målskyttar. En av dessa, Jonathan "Skägget" Bertilsson, tog hem Kubenkavajen som bevis för sitt lags bäste. Mycket bra var också Kim Eriksson som styrde spelet från sin centrala mittfältsplats.
Beröm till någon i Torpshammar? Nä, inte idag... Skall i så fall vara målvakten Simon Eriksson som räddade några frilägen och höll nere siffrorna.

Läs mer:
• Seger för Kubikenborg borta mot Torpshammar

Torpshammars IF - Kubikenborgs IF 1-5
2017-05-09 - 18:00 - Ånge IP
0-1 Ahmad Khreis (3)
0-2 Bletuart Sallauka (9)
0-3 Jonathan Åhlin (14)
0-4 Samuel Keflit Tewelde (23)
1-4 Rikard Vikberg (46)
1-5 Jonathan Bertilsson (47).
Domare: Temesgen Habte Eyes (tillät fysiskt spel och var klart godkänd)
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan