SDFF är på nytt klara för elitfotboll. Här tjejerna som var med i den avgörande matchen mot Notviken i Arcushallen i Luleå. Övre raden fr v Alva Lodén, Alexandra Vesterberg, Delinda Sehlin, Emelie Dahlin, Linnea Kvarnberg, Jennifer Larsson, Ella Zetterberg, Nellie Wallner och Alva Eriksson. Nedre raden fr v: Maja Winsa, Julia Melin Bhy, Ellen Schedin, Clara Thimstrand, Linnea Strand, Isabelle Nordlund och Olivia Strand. Foto: Privat.
Jennifer Larssons nick avgjorde. Jennifer Larssons nick avgjorde.

Kvalet till Elitettan:
Jennifer Larsson nickade SDFF tillbaka till Elitettan – trots förlust i den andra kvalmatchen mot Notviken

(2020-10-18)
SDFF är tillbaka i Elitettan efter bara en säsongs frånvaro.
Detta trots att det blev en 1-2-förlust i andra kvalmötet mot Notviken.
Jennifer Larssons reducering på nick efter hörna blev avgörande då dubbelmötet slöt 2-2 men där SDFF:s bortamål blev avgörande.
– En av de gladaste förlusterna som jag varit med om men sett över två matcher så det rätt lag som går upp, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy.

Den andra och helt avgörande kvalmatchen till Elitettan mellan Notviken och Sundsvalls DFF tvingades flytta från Tunavallen och in i värmen i Arcushallen i Luleå på grund av snöandet.
Och det var hemmalaget som rev åt sig taktpinnen på en gång och i stort sett från start pressade tillbaka ett tafatt SDFF och radade upp halvlägen och inte minst hörnor. Det var också efter två hörnsparkar med halvtimman spelad som man kunde riva åt sig en 2-0-ledning och ta en total ledning i dubbelmötet med 2-1.
1-0 nickade Anna Nilsson in och strax därpå satte Alva Rosén tvåan sedan gästernas försvar inte fått bort bollen från det farliga läget framför mål.
SDFF hade under hela halvleken svårt att behålla bollen inom laget och ett tredje mål hängde verkligen i luften och ett tvåmålsunder-läge får faktiskt SDFF vara nöjda med efter den inledande fyrtiofemman.
– Vi gör en otroligt dålig första halvlek, kanske den sämsta i år och vann knappt en enda närkamp och passningsspelet var under all kritik då ingen visade sig och ville ha boll, säger tränaren Mikael Melin Bhy.

Den andra halvleken inleddes även den med Notvikendominans men nu såg det bättre ut i SDFF:s positionsspel och man lyckades också hålla i bollen och hade embryon till anfall. Och tio minuter in i andra ledde ett anfall till en högerhörna. Med en välriktad spark prickade Alva Eriksson Jennifer Larssons panna inne i boxen och reduceringen satt distinkt. Därmed var SDFF hastigt och lustigt det lag som hade platsen i Elitettan tack vare att bortamål räknas dubbelt.

Målet vände helt på matchbilden. SDFF-spelarnas ryggar raknade och man började vinna de flesta närkamperna och man spelade plötsligt med värsta självförtroendet. Samtidigt tappade Notviken i det närmaste allt i sitt spel.
SDFF var det lag som låg närmast nästa mål. Emelie Dahlin hade en klockren nick i ribban och i mitten av halvleken löpte sig Jennifer Larsson fri efter ett fint djupledspass, rundade målvakten och rullar in bollen. Målet dock bortdömt för offside och Jennifer fick istället för måljubel en varning för att ha placerat in bollen i det tomma målet efter signal.
– Det var INTE offside, inte på långa vägar. Jag stod perfekt i i linje, säger Mikael Melin Bhy.
Strax därpå hade SDFF även en stolpträff...

När klockan började ticka upp mot de nittio mobiliserade Notviken sina sista krafter och vaskade fram två frisparkar i farliga lägen och en hörna på stopptid. Samtliga togs bort med ackuratess av SDFF:s försvar och när slutsignalen ljöd var det de vitklädda gästerna som fick jubla.
Micke fortsätter:
– Vi skruvade lite i paus och i den andra halvleken höjer vi oss rejält och efter vårt mål tycker jag att det var vår match fram till slutsignalen även om det blev lite hög puls på slutet i samband med de fasta situationerna.

Nu börjar jobbet för SDFF:s styrelse att jobba ihop pengar till ruinserien Elitettan och ställa ett slagkraftigt lag på benen.
Hoppas innerligt att man satsar vidare på detta utvecklingsbara lag och kanske kryddar det med några etablerade hemvändare eller andra starka namn. Viktigast nu är att man värnar om det "hemvävda" och inte plockar hit en "främlingsregion" som tidigare gjorts.

Övriga två lag som tog steget upp i Elitettan via kval är IFK Norrköping och Borgeby FK

Notvikens IK DFF - Sundsvalls DFF 2-1
2020-10-18 - 14:00 - Arcushallen, Luleå
1-0 Anna Nilsson (31)
2-0 Alva Rosén (36)
2-1 Jennifer Larsson (54)
Domare: Pernilla Lindgren, Boden
Ass. domare: Alexander Johansson och Ali Jafari