Henrik Larssons två mål från den första halvleken visade sig räcka ända hem. Henrik Larssons två mål från den första halvleken visade sig räcka ända hem.

Fränstas rutin vägde tyngre än Matfors 2:s ungdomliga entusiasm

(2020-06-28)
Matfors 2 hade 70-30 i bollinnehav medan Fränsta hade 70-30 i rutin på Thulevallen.
Det senare visade sig räcka till tre poäng, även om det var med darr på ribban.
3-0 i bortafavör efter den första halvleken var på vippen att ätas upp.
– Hade vi spelat fem minuter till är jag övertygad om att vi tagit minst en poäng, säger Brukets Bilagas tränare Torbjörn Wallin.

– Vi hade 70-30 i bollinnehav och skulle ha vunnit med 7-3 och det bara sett till chanserna i den andra halvleken. Det var både ribb- och stolpskott och bra målvaktsräddningar men sätter man inte bollen med öppet mål från ett par meter så...  Fast hade vi spelat fem minuter till är jag övertygad om att vi tagit minst en poäng, säger Brukets Bilagas tränare Torbjörn Wallin.
– I den första halvleken förde vi spelet och höll dem utanför vårt straffområde samtidigt som vi var effektiva i våra kontringar. Sista halvtimmen blev vi rejält utspelade och gick på hörntänderna men lyckades hålla undan och ta en fin trea, säger Fränstas tränare Patrik Larsson.

Max Stenmark i Matfors 2, född -04, svarade för ett piggt inhopp och gjorde också mål. Starkt av hela laget att inte lägga sig ner och dö efter 0-3 utan komma tillbaka in i matchen och vara på vippen att ta poäng.
I Fränsta var mittbacken Andreas Modén rena försvarsgeneralen och framåt firade Max Eriksson stora triumfer, ett mål och blev fälld vid straffen.

"Håkkis" syn på matchen!

Bollinnehav 70-30. Rutin 30-70. Matfors började bra och sprang i full fart hela tiden. Men på en pricksäker utspark av Kekke i buren så väggade Max & Joel Eriksson tjusigt med varann så Max kom fri och tröck in en hård vrist bakom en utrusande målis. 0-1.
Då ledsnade Matfors lite men fortsatte trumma på. På ett långt inkast som Piraten Göransson skarvade så gjorde Böjen Larsson en klassisk skottfint och snuvade fyra tonåringar och pressade in en bredsida med andra tassen. 0-2. Då blev Matfors väldigt matta.
Vi spelade även bra boll med Joel som target på topp och kom runt på kanter och rätt fram. Max Eriksson var högintensiv och blev nerfräst i gräset och PIP så var det straff. Böjen 0-3 och halvtid.

Andra halvlek vet jag inte om Matfors vred upp tempot eller om vi inte riktigt orkade på alla positioner, men dom gjorde ett skumt 1-3 mål och fick sen in 2-3 då Kekke "Kahn" hamnade på sniskan och blev överspelad. Sen pressade tonåringarna på hela tiden.. och fortsatte.. och fortsatte.. Dom träffade både ribba, stolpe och målvakt... men domaren blåste till och vi fick 3 poäng.
Domaren var inte riktigt alert idag och Matfors blev bl.a. snuvade på en straff.
Hos oss var Andreas Modén väldigt bra. Joel Eriksson hade också bra kontroll på fötter och boll. Matfors hade en fräsig innermittfältare som rev & slet.