Frisparkar avgjorde för SDFF 2
-
Under en blåsig kväll på HK-Vallen bjöd varken Heffnersklubban 2 eller gästande SDFF 2 upp till något skönspel.
SDFF skulle visa sig vara lite starkare men matchen hade kunnat sluta hur som helst.
Det som avgjorde var att gästerna satte två frisparksmål.
– En av de sämre insatserna i serien för oss hittills men det är skönt att komma härifrån med tre poäng. Det visar på en styrka i laget att vi kan vinna även om vi spelar mindre bra säger SDFF 2:s tränare Johan Widell.

SDFF hade vinden i ryggen

Matchen började annars med att SDFF satte press på hemmalaget och under den första halvleken. Då SDFF hade vinden i ryggen, kom inte Heffnersklubban över halvplan många gånger.
Trots stort bollinnehav så uteblev de riktigt farliga chanserna och det dröjde till den 26:e minuten innan Josefine Dahlberg kunde styra in 0–1 på en frispark av Maja Nyberg.
SDFF fortsatte trycka på och hemmalaget utövade "planhatarfotboll" och spred bollar på alla sidor om planen.
0–2 kom även det på en frispark och denna gången satte Maja bollen direkt i mål. Ett riktigt snyggt skott i närheten av krysset.
Sett till spelet i första halvlek var resultatet rättvist, dock skulle det bli skillnad i andra...

Spelbilden ändrades

Spelarna bytte sida och HK fick nu vinden i ryggen, något som gjorde att de fick upp bollarna längre i planen och kunde etablera spel högre upp. Redan i minut 46 kom reduceringen efter ett misstag av SDFF:s backlinje där hemåtpassningen blev alldeles för lös och Liv Lundström Lundin utnyttjade misstaget fullt ut.
Det målet gav Heffnersklubban energi och spelbilden ändrades helt.
– Ingenting fungerade för oss. Inga löpningar, inga passningar, ingenting, säger SDFF-tränaren Johan Widell frustrerat.
Det var bara kamp ute på planen och de enda farligheter som SDFF skapade var fasta situationer. Hemmalaget skapade betydligt mer och det hade inte varit orättvist med ett 2–2–mål. Men SDFF-spelarna klarade av att hålla undan och matchen slutar 1–2.
– En skön seger. Jag trodde länge att de skulle få in ett till mål. Vi får glädja oss åt tre poäng idag säger Johan Widell, som menar att det låga tempot kan bero på att de spelat två matcher ganska tätt inpå varandra.
– Ja, vi spelade mot Matfors i måndags, en match som blev flyttad från söndagen, sedan flyttades denna match till en dag tidigare. Inte det bästa för att ha pigga spelare kanske!

Publik: 40

Med ett mål och ett frisparksassist blev Maja Nyman tungan på vågen när SDFF vann med uddamålet av tre mot Heffnersklubban.