MEDELPADS FOTBOLLSARENOR FRÅN A TILL Ö:
THULEVALLEN, A-PLAN
Lokalfotbollens "Fårrd" parkerad framför en av länets mer klassiska entréer. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Thulevallen, A-plan
Ort:
Matfors (Sundsvalls kommun).

Invigd: Uppgift saknas ännu

Planyta: 105 x 65 m
Underlag: Gräs

Belysning: Nej

Hemmalag: Matfors IF herr och dam.

Publikrekord: 1 524 i P17-landskampen den 5 september 2019 mellan Sverige och Norge. För Matfors IF är det 1 200 mot Hassels IF i en div 4-match 1972.

Publikrekordet, 1 524, slogs den 5 september 2019 när SverigesP17-landslag mötte Norge i en fyrnationsturnering. Foto: Matfors IF Instagram.
När Brukets Blå spelade hemma på Thulevallen förr om åren var det ofta folkfest. Får se om det blir så även i år 2020 när klubbens herrar är tillbaka i division 3?
Med fem minuter kvar av kvalmötet mot Arnäs 2019 nickar inhopparen Daniel "Borra" Boström in 3-1-målet efter en frisparkslyftning. Då krävdes bara ett mål till för avancemang till trean Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
Där sitter den! Jonas Richnau Erssons frispark i den 89:e minuten satt perfekt och betydde både 4-1 i matchen mot Arnäs och 4-3 totalt i kvalmötet - och avancemang till division 3. Foto: Roger Backlund, Lokalfotbollen.nu.
En bild från en match mellan Matfors och Ljunga på Thulevallen för många år sedam. Saknar dessvärre årtalet när den är ifrån. Foto: Norrlandsbild.
Så sant som det är sagt. Fattas bara: "Och Lokalfotbollen skriver om matchen sedan". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ingång till omklädning hemmalag och toalett. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kiosken var stängd och igenbommad när vi var där. Hade varit gott med en korv med bröd annars som när det är match. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fikaborden med bra utsikt över planen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Som sagt. Utsikten god från fikaborden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Utsikt över en grön höstplan med avbytarbåsen i bakgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Vy mot kullen där matchuret står numera. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Läktare, sekreteriatet och omklädningsrummen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ena målet vätter mot grusplanen. En plan som sommar och höst funkar som parkering och bilbingo. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Och vänder vi på kameran 180 grader får vi denna syn i blickfånget. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Målet är placerat mot stängslet så man inte ska kunna lira bakom målet som i hockey. Läktaren, byggnaden för sekreteriatet.. omklädningsrummen och kiosken. Från vänster till höger alltså. Och med den gröna naturgräset i förgrunden. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ett par bänkar är utplacerade efter den bortre långsidan, De tänker verkligen på "lokalfotbollare" med taskig kondition som kan behöva lite vila på sin promenad runt planen...
"Brukets Blås" avbytarbås. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Mellan avbytarbåsen finns ingången ner till ett par sjumannaplaner. Nere i dalen spelas massor av spännande pojk- och flickmatcher varje år. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Här huserar gästerna. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matchuret uppe på kullen och "Brukets Blås# unga hejarklack! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Fantastisk utsikt från kullen med matchuret. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Och här har Lokalfotbollen har hamnat bakom matchuret. Mycket kablar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Man bör inte ha anlag för svindel eller ha grisfot (den var svår?) när man bestiger kullen Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Objekten till vänster känner ni väl igen vid det här laget? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ett trekvarts varv är avverkat inklusive lite klättring. Nu framme vid hörnflagga #4. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Thulevallen tillhör de arenor där reklamskyltarna vätter från planen och ut mot allfarvägen. Detta för större exponering. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Nybyggd huvudläktare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Skorengöring. Något som Lokalfotbollen slapp efter sin rundvandring på Thulevallen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
På väg att lämna Thulevallen med spänstiga steg mot "Fårrden". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.